Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Magistrala olejowa 1,4

Featured Replies

Napisano

Witam - czy któs czyscił kiedys magistrale olejowa w bravolocie 1,4 ? Jak sie to robi? Pozdrawiam!!!

Napisano

> Witam - czy któs czyscił kiedys magistrale olejowa w bravolocie 1,4 ?

> Jak sie to robi? Pozdrawiam!!!

Witam !!! Nie wiem czy chodzi ci o tą siec cieniutkich rurek pod pokrywa zaworow.Jeżeli tak to żaden problem, sciagasz pokrywe zaworów i masz już tą magistrale, ja ją czyscilem ,gdy okazało się że mam wałek rozrządu w jednym miejscu zjechany około 2 milimetrow, to właśnie urok tych podobno 1,4, wałek kosztowal mnie 600 pln, a co do tej magistrali to wysokie ciśnienie i to wszystko/chodzi o przedmuchanie owych rurek/ w sklepie nowa to około 100pln. I tak myśle że pdstawa to nie żałować w tym przypadku na jakości dobrego oleju. narka

Napisano

> I tak myśle że pdstawa to nie żałować w tym

> przypadku na jakości dobrego oleju. narka

Noo z tego to można różne wnioski wyciągac. Twoje zdanie byłoby prawdziwe gdyby auto było nowe. W starym (a zwłaszcza używanym) istotne jest jaki olej był poprzednio - jeśli silnik do tej pory chodził np na syntetycznej selenii (już nie wspominając np półsyntetyka) , to np wlanie potem mobil 1 (który to posiada dużo składników myjących) grozi wypłukaniem nagaru który właśnie zatyka te cholerne kanaliki w magistrali...

Olej powinien być jak najlepszy, ale nie lepszy niż poprzednio stosowany (a najlepiej to stosować dokładnie ten sam - mniejsze szanse na niespodzianki)

Napisano

no to mój porzednik stosował selenie 10 w 40 ja sie teraz przesiadłem na GTX Magnatec 10w 40 dobrze czy źle zrobiłem i co dalej zostać na GTX-ie czy spowrotem selenie bo sie szykuje do nastepnej wymiany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.