Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wasze opinię na temat Forda FUSION

Featured Replies

Napisano

Witam !

Brat przymierza się do kupna Forda Fusion. Chciałbym się dowiedzieć waszych opinii: wady , zalety, na co zwrócić uwagę w tym modelu przy kupnie. Z góry dziękuję za posty. Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Witam !

> Brat przymierza się do kupna Forda Fusion. Chciałbym się dowiedzieć

> waszych opinii: wady , zalety, na co zwrócić uwagę w tym modelu

> przy kupnie. Z góry dziękuję za posty. Pozdrawiam

Garaż na kółkach zlosnik.gif Cx (wsp. oporu powietrza) to on ma naprawdę potężny zlosnik.gif co da się odczuć przy większych prędkościach. V max na zakręcie też będzie mniejsza niż np w przypadku Fiesty.

Plastiki w biedniejszych wersjach sick.gifno.gifcrazy.gif

Zalety dobrze "wybiera" nierówności; kocie łby, dziury, zimą da się przejechac przez wyższe zaspy.Silnik hmm.gif diesel jakiś taki słaby - 68 km i turbinka średnio dobrze sobie z nim radzą, za to spalanie ma nie za wysokie.Beznynowe silniki sa waytogo.gif tyle że Fordowskie motory nie lubia LPG.

2 miejsce w rankingu TUV z 2,8 % usterkowości

Napisano

Samochodzik calkiem przyjemny w prowadzeniu. Na zakretach rowniez poniewaz jest dosyc twardy. Ja mam benzyne 1.6 i calkiem niezle sie rusza. Aha jedna z jego wad to slaba jakosc wykonczenia srodka (samochody sprzed faceliftingu) skrzypiaca i halasujaca tapicerka. Dosyc glasny ale to wiaze sie z bryla samochodu kredens. Ale poza tym calkiem przyjemny samochod w uzytkowaniu siedzi sie wyzej i jezdzi jak przyklejony do asfaltu mimo wysokosci nie przechyla sie mocno na zakretach. A zapomnial bym inzynierowie forda zapomnieli o miejscu na lewa noge trzeba sie przyzwyczaic. Osobiscie polecam. Sympatyczne toczydelko

Napisano

> Witam !

Jeździłem Fusionem prawie rok z 1.4 tdci. Miejsca sporo, bagażnik też niezły, silniczek ma mały apetyt na paliwko. śrenio palił mi ok 5 L/100 km. Ale wyścigówka to z niego nie jest. Przy holowaniu Kangura każda górka to była mordęga dla tego silnika. Hamulce też niezłe. Jeden główny minus to blacha po roku zaczęła na drzwiach wyłazić rdza. Jak pokazałem to w ASO to gość stwierdził że takie coś to jest normalka. pad.gif

Napisano

> Samochodzik calkiem przyjemny w prowadzeniu. Na zakretach rowniez

Chyba connectem (1.5 tonowym dostawczakiem) nie jeździłeś cfaniaczek.gif W porównaniu do fusiona to jak wyścigówka vs cięzarówka ( na "+" dostawczaka zlosnik.gif )

Na tej samej trasie connect pokonwał zakręty z V większą o 15-20 km większą niż fusion

> poniewaz jest dosyc twardy. Ja mam benzyne 1.6 i calkiem niezle

> sie rusza. Aha jedna z jego wad to slaba jakosc wykonczenia

> srodka (samochody sprzed faceliftingu) skrzypiaca i halasujaca

> tapicerka. Dosyc glasny ale to wiaze sie z bryla samochodu

> kredens. Ale poza tym calkiem przyjemny samochod w uzytkowaniu

> siedzi sie wyzej i jezdzi jak przyklejony do asfaltu mimo

> wysokosci nie przechyla sie mocno na zakretach. A zapomnial bym

> inzynierowie forda zapomnieli o miejscu na lewa noge trzeba sie

> przyzwyczaic. Osobiscie polecam. Sympatyczne toczydelko

Napisano

> Chyba connectem (1.5 tonowym dostawczakiem) nie jeździłeś W

> porównaniu do fusiona to jak wyścigówka vs cięzarówka ( na "+"

> dostawczaka )

> Na tej samej trasie connect pokonwał zakręty z V większą o 15-20 km

> większą niż fusion

> > przyzwyczaic. Osobiscie polecam. Sympatyczne toczydelko

Ja w pracy mam okazje jeździć zwykłym Transitem. To są dopiero ekstremalne przeżycia, jak jade 80km/h to mam wrażenie, że zbliżam się do 150 biglaugh.gif.

A jako, że przeważnie na pusto się bujam, to w zimie cały czas poślizgiem jadę, inaczej się nie da (ach ten tylny napęd brawo.gif), a jak się zatrzymam na śniegu to koniec jazdy biglaugh.gif (nie musi być nawet specjalnie pod górę grinser006.gif)

O tym, że po 10 km w mieście ręce odpadają, to nie wspominam (zapomnieli dołożyć wspomaganie hehe.gif )

A wracając to Fusiona tu jest całe mnóstwo testów z różnych czasopism.

Napisano

Masz racje conectem nie ale kilkoma innymi tak. Ale porównanie fusiona do dostawczaka to troche nieporozumienie. Jednym z wiekszych atutów tego samochodu w roznych testach jest wlasnie zawieszenie.

Napisano

> Witam !

astanawiam sie nad fusionem, czy fordy maja ocynkowane blachy?? gdzies slyszalem, ze blachy maja identycznie zabezpieczone przeg ruda jak ...dacia...czyli maczane w jakims syfie, ktory nic nie daje (popatrzcie na focusy 1 generacji , prawie kazdy z ok. 1999 roku rdzewieje...)

Napisano

> astanawiam sie nad fusionem, czy fordy maja ocynkowane blachy??

> gdzies slyszalem, ze blachy maja identycznie zabezpieczone przeg

> ruda jak ...dacia...czyli maczane w jakims syfie, ktory nic nie

> daje (popatrzcie na focusy 1 generacji , prawie kazdy z ok. 1999

> roku rdzewieje...)

Jak z roku 1999 to zostały jeszcze 4 lata gwarancji na perforacje waytogo.gifbiglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.