Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jutro montuje wskaznik temperatury - kilka pytanek ;)

Featured Replies

Napisano

Siemka wwszystkim, jutro planuje zamontowac wskaznik temperatury wody auto gauge seria indiglo wink.gif mam w zwiazku z tym kilka pytanek, pozwole sobie wkleic fragment mauala z centomanii:

1. (+) żarówki - podpiąć się do oświetlenia ( światła pozycyjne ) bezpiecznik 4 lub 5

i tu pierwsze pytanko, 4 lub 5 oznacza ze albo jeden albo drugi, czy bez roznicy, do ktorego? i z jednym i drugim bedzie dzialac?

2. Rozumiem, ze musze odkrecic skrzynke bezpiecznikow i z tylu zamocowac przewody, wiec mam pytanko jak wyglada mocowanie przewodow, czy tam sa jakies srobki do ktorych mozna dokrecic czy na jakies wsowki?

pytam bo przed rozkreceniem chcialbym zaopatrzyc sie we wszystkie potrzebne narzedzia, zebym pozniej nie musial latac za narzedziami wink.gif

W zestawie nie bylo kabli do polaczenia czujnika ze wskaznikiem, jakie kable najlepiej kupic? jaka grubosc?

czy ten czujnik w zestawie bez problemu wejdzie w miejsce oryginalnego czyjnika czy trzeba jakies zlaczki?

Z gory dzieki za odpowiedzi wink.gif

Napisano

> Siemka wwszystkim, jutro planuje zamontowac wskaznik temperatury wody

> auto gauge seria indiglo mam w zwiazku z tym kilka pytanek,

> pozwole sobie wkleic fragment mauala z centomanii:

> 1. (+) żarówki - podpiąć się do oświetlenia ( światła pozycyjne )

> bezpiecznik 4 lub 5

> i tu pierwsze pytanko, 4 lub 5 oznacza ze albo jeden albo drugi, czy

> bez roznicy, do ktorego? i z jednym i drugim bedzie dzialac?

> 2. Rozumiem, ze musze odkrecic skrzynke bezpiecznikow i z tylu

> zamocowac przewody, wiec mam pytanko jak wyglada mocowanie

> przewodow, czy tam sa jakies srobki do ktorych mozna dokrecic

> czy na jakies wsowki?

> pytam bo przed rozkreceniem chcialbym zaopatrzyc sie we wszystkie

> potrzebne narzedzia, zebym pozniej nie musial latac za

> narzedziami

> W zestawie nie bylo kabli do polaczenia czujnika ze wskaznikiem,

> jakie kable najlepiej kupic? jaka grubosc?

> czy ten czujnik w zestawie bez problemu wejdzie w miejsce

> oryginalnego czyjnika czy trzeba jakies zlaczki?

> Z gory dzieki za odpowiedzi

Nonsensem jest ciągnąć przewód przez pół samochodu ... weź z czegoś co się podświetla po włączeniu postojówek ... najłatwiej zdjąć panel środkowy, tam masz dwie żarówki co podświetlają pokrętła nadmuchów ... łatwiej spod prawej ... wyciągasz ją i odizolowujesz kawałek, szybki lut i jest waytogo.gif Ewentualnie są takie żabki co się je zaciska szczypczykami bezpośrednio na przewodzie.

Napisano

Z tego co ja miałem u siebie w zestawie AutoGauge to czujnik temperatury ma inny gwint.. wiec albo przegwintować, albo kupic taki z CCS... ten co był w pudełku z zegarem do mnie nie pasował..

Jak go będziesz wykręcał, to uwazaj, bo jak będziesz zbyt wolny to sporo płynu stracisz, bo sie będzie wylewał po wykręceniu starego czujnika w głowicy... smile.gif

Napisano

podswietlanie wez sobie z czegos co masz blisko miejsca montazu zebara, a czujnika tego z pudelka niezalozysz tak poprostu, musisz miec trojnik doniego zeby wpiac sie w przewod

Napisano
  • Autor

podswietlenie juz zrobione, teraz czekam jeszcze na dwa liczniki i bede montowal wszystko, teraz mam pytanko, poniewaz tak jak piszecie czujnik z opakowania nie pasuje w miejsce fabryczne, to zaraz wezme sie za robienie trojnika, tylko teraz mam pytanko, jakiej srednicy rure musze miec i do ktorego weza podlaczyc trojnik? do tego w ktorym plyn wylatuje z glowicy? i czy montujac czujnik na takim trojniku nie bedzie zadnych przeklamian jezeli chodzi o poprawnosc wsazywania tempeatury cieczy?

Napisano
  • Autor

A oto efekty mojej pracy:

1.JPG

Obudowa zrobiona z panela i pomalowana na niebiesko, z jednym licznikiem

2.JPG

Panel z trzema licznikami

3.JPG

Panel włożony w miejsce docelowe, jeszcze bez zaślepki smile.gif

4.JPG

Jak jest ciemno fajnie wyglada wink.gif

5.JPG

Jak jest jasno to tez nienajgorzej, o ile jest w aucie porządek wink.gif

Mam pytanko, na ktorym wezyku zamontowac ten trojnik z zestawu wskaznika podcisnienia VACUUM, w schemacie ten przewod jest opisany (manifold vacuum hose on car). Bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam koksik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.