Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kara za bałagan w aucie a odszkodowanie

Featured Replies

Napisano

Ile może kosztować zaniedbane wnętrze samochodu? 560 zł. Przynajmniej według Warty.

Irena Kurzawa pojąć nie może toku myślenia pracowników Warty. - Po wypadku, zresztą nie z mojej winy, uznali, że samochodu nie opłaca się remontować, bo naprawa byłaby znacznie droższa niż wartość auta. Wyliczając odszkodowanie, odjęli mi 560 zł. Dlaczego? Bo ocenili, że wnętrze pojazdu było zaniedbane. Nie rozumiem związku - dziwi się pani Irena, zadbana kobieta w średnim wieku.

Gabriela Żmudzka z katowickiego oddziału Warty twierdzi, powołując się na opinie rzeczoznawcy, który oglądał auto, że zapach w nim był bardzo nieprzyjemny, a na dodatek w tapicerkę wbiła się sierść psa.

- Co do psa i jego sierści - mogę się zgodzić - mówi Kurzawa. - Mam dużego psa, woziłam go tym autem. Mogę nawet przyznać, że w samochodzie był bałagan. Ale nieprzyjemny zapach? Przecież obornika samochodem nie wożę. Nikt w nim nawet nie palił papierosów, bo jestem po operacji serca i nie znoszę zapachu dymu. Poza tym co to ma za znaczenie, skoro samochód nadaje się tylko do kasacji?

- Ależ nikt nie twierdzi, że samochód musi być oddany na złom - wyjaśnia Żmudzka. - Może zostać sprzedany, jeśli znajdzie się klient. Można go też remontować. My tylko wyliczyliśmy, że to się nie opłaca. Remont kosztowałby ponad 19 tys. zł, a jego wartość przed uszkodzeniem to tylko 4,8 tys. zł. Ustalając wartość, bierze się pod uwagę także stan wnętrza. Z tak zaniedbanym nie dałoby się przecież sprzedać samochodu drożej.

jakiś tekst

Napisano

> Ile może kosztować zaniedbane wnętrze samochodu? 560 zł. Przynajmniej

> według Warty.

Ja tutaj nie widze nic dziwnego. Przeciez stan wnetrza rzutuje bezposrednio na cene samochodu, w tym rowniez na jego wartosc podczas wyceny, zwlaszcza jak jest szkoda calkowita kiedy wycenie podlega tez nawet nieuszkodzona tapicerka. Ladnych pare lat temu rzeczoznawca kasujac rozbitego Poloneza zachwycal sie stanem jego utrzymania i uwzglednil to nawet w wycenie, a TU uwzglednilo to w wysokosci odszkodowania. Kto dba, ten ma biglaugh.gif.

Napisano

> Ja tutaj nie widze nic dziwnego. Przeciez stan wnetrza rzutuje

> bezposrednio na cene samochodu, w tym rowniez na jego wartosc

No tylko tu tapicerka nie jest zniszczona tylko brudna,czyszczenie 200-300pln.

To idac tym tropem w czasie wypadku zakrwawie auto to tez obnize jego wartosc ??? Krew to dopiero smierdzi!

Napisano

> Ile może kosztować zaniedbane wnętrze samochodu? 560 zł. [...]

> Z tak

> zaniedbanym nie dałoby się przecież sprzedać samochodu drożej.

> jakiś tekst

i bardzo słusznie-brudasom mówimy stanowcze NIE hehe.gif

Napisano

widziałeś wnętrze samochodu po wypadku ?

w 80% wszystko jest wywalone rozwalone a rzeczy luzem porozwalane po całym samochodzie

Napisano

Rece opadaja oslabiony.gifNie wiadomo czy sie smiac z warty czy plakac nad losem ubezpieczonego hmm.gifscrewy.gif

Napisano

Należy im zasugerować powiadomienie prokuratury o próbie wyłudzenia składki ubezpieczeniowej poprzez zawarcie umowy ubezpieczenia z góry zakładającej niewywiązanie się z niej.

Tak jak napisał ktoś niżej, samochód o wypadku na ogół jest tak zaburdelony w środku, że trudno mówić o "stanie utrzymania". Naoglądałem się takich na szrotach we Francji.

Co do "zapachu", to akurat poszkodowana może się mylić, bo faktycznie psom podczas jazdy kapie z pyska i to potem capi. Ale daje się spokojnie uprać. A za 560 zł to u mnie na myjni we wsi by jeszcze zafundowali kąpiel w saunie mnie i żonie.

Napisano

Chyba ich z deka powalilo zlosnik.gif Skoro naprawda auta przekracza wartosc samochodu to jakim cudem jeszcze osmielaja sie obnizac wycene sciana.gif

banda zlodzieji crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.