Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wahacze wymiana parami i inne zagadnienia

Featured Replies

Napisano

Witam, na poczatku dwa slowa przedstawienia...

od sierpnia ubr. jezdze Bravo 1.6 SX lpg BRC z 1998r. o przebiegu 153kkm- auto fajne, dynamiczne no i malo pali:), autokacik czytam jeszcze dluzej...Jestem z 3-city.

Mam pytanie... diagnosta stwierdzil wybicie tulei wahacza prawego

1.z archiwum wyczytalem ze wymienic raczej caly wahacz, ale nie znalazlem czy wymienia sie oba (parami) tak jak opony, amory .....czy wystarczy tylko ten jeden

2.tylny amor prawy ma 68% skutecznosci a lewy 79%. roznica miedzy nimi jest 17% a powinna byc 15%... czy cos z tym robic?

3.Auto trzesie mi przy hamowaniu z 100km/h tak przy okolo 80km/h ; czy to mozliwe ze jedna tuleja moze to powodowac? Wymienione: tarcze, klocki hamulcowe, opony na letnie (sprawdzone nie bija) cisnienie ok, amory – prawy 81%, lewy 79%...-stad nie wiem czy nie wymienic obu wahaczy.

4.Czy duzo zachodu potrzeba aby auto bez abs mialo abs? http://moto.allegro.pl/item178233203_fiat_brava_bravo_pompa_abs.html

czy to nie jest takie latwe?

5.O zalozenie klimy nawet nie pytam:)

Sie chwale:) ostatnio mialem trase 1100km i w czasie deszczu przy predkosci 80-100km/h spalil mi 7,6l....gazu! Normalnie przy 110-130 pali jakies 9-9,5/100 smile.gif miasto (2x26km) to 10,5 i ani grama wiecej...normalnie extra....

wystarczy oraz

pozdrawiam

Marcin

Napisano

Możesz wymienić jeden wahacz. Amory bym zostawił, chyba że któryś ma wyciek, szarpaki czasami różne cuda pokazują. Żaden amor nie pokazuje 100 % sprawności, a wartość 81% wskazuje na bardzo dobry stan amora. Z abs-em, daj sobie spokój. Taniej wyjdzie zmienić auto na auto z abs-em. Nie pamiętam, żeby na kąciku ktoś to robił, chociaż temat był poruszany.

Napisano

Ad 1. mozna smialo wymieniac jeden wahacz

Ad 2. nic nie robic - jezdzic

Ad 3. moze masz kola niewywazone albo zle wywazone. Moze dwa wahacze kwalifikuja sie do wymiany. Mozliwe, ze przez luz na wahaczu telepie. Pojedz do mechanika, ktory powie Ci co sie stalo a nie pol auta wymieni (chociaz wiem, ze to bedzie trudne, bo mechanicy to zlodzieje)

Ad 4. Bardzo duzo. Skorka nei warta za wyprawke. Zlom i tak pozostanie zlomem.

Ad 5. Masz racje - nie pytaj :-)

pzdr

Rostek

Napisano

> Ad 5. Masz racje - nie pytaj :-)

Klimę można spokojnie założyć - widziałem za 1500zł kompletny osprzęt klimy wyjęty z rozbitka. Robocizny będzie niemało, ale jak auto zadbane, to nawet warto.

BTW. Ja mam dokładaną... smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.