Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do tych co mają BINGO M

Featured Replies

Napisano

zamontowane w samochodzie. Chciałem wiedzieć jak u was wygląda wskaźnik / przełącznik jak odpalacie? U mnie najpierw mrugają obie diody potem po przy gazowaniu obie świecą się na stałe, a jak nacisnę to przełącza się na noPB i nic się nie świeci. Czy tak ma być?

Napisano

> zamontowane w samochodzie. Chciałem wiedzieć jak u was wygląda

> wskaźnik / przełącznik jak odpalacie? U mnie najpierw mrugają

> obie diody potem po przy gazowaniu obie świecą się na stałe prawidłowo ok.gif , a

> jak nacisnę to przełącza się na noPB i nic się nie świeci tak ma być waytogo.gif . Czy

> tak ma być?

Napisano
  • Autor

> > tak ma być?

Właśnie że nie lampka rezerwy ma się zapalać jak będzie określona ilość paliwa a nie świecić się na pełnym baku i gasnąć jak paliwa jest mniej.

Zastanawia mnie tylko czy rezerwę można podpiąć odwrotnie bo chyba tak zrobili u mnie i czy można ją wyregulować bo jak na razie to oznaki są na około połowę zbiornika.

Napisano

> Właśnie że nie lampka rezerwy ma się zapalać jak będzie określona

> ilość paliwa a nie świecić się na pełnym baku i gasnąć jak

> paliwa jest mniej.

> Zastanawia mnie tylko czy rezerwę można podpiąć odwrotnie bo chyba

> tak zrobili u mnie i czy można ją wyregulować bo jak na razie to

> oznaki są na około połowę zbiornika.

Ja juz wiele razy probowalem to wyregulowac i tak pokazuje jak chce pad.gif

Napisano
  • Autor

> Ja juz wiele razy probowalem to wyregulowac i tak pokazuje jak chce

rozumie po wypowiedzi że ma kolega Bingo M u siebie

Wiem że to złe (zależne go samochodu i stylu jazdy) pytanie ale jaki silnik i jakie spalania w mieście.

Czym to regulować i gdzie może sam dam rade przy odrobinie chęci i oczywiście czasu.

Napisano

Napiszę ci jak jest u mnie:

Uruchamiam silnik na benzynie. Mruga czerwona dioda i pali się czerwona od rezerwy (jeżeli masz pełne wskazanie paliwa i np 1/2 zbiornika to jeszcze kilka zielonych). Dodaję gazu - przełącza na LPG i ta czerwona świeci już ciągle - oznacza to, że silnik pracuje na LPG. Jeżeli teraz nacisnę na "G" to przełącza się na pracę na benzynie i gasną wszystkie kontrolki - i tak powinno być.

Jeżeli jeszcze raz nacisnę "G" to sytuacja się powtarza.... mruga czerwona itd... czytaj post od początku...

oto fragment z instrukcji BINGO M: 278654403-Schowek01.jpg

post-78374-14352480933236_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

wiem bo mam tą samą instrukcję i tak jak pisze wszystko się prawie zgadza tylko że czerwona świeci na pełnym a jak dochodzi do tzw rezerwy to gaśnie a nie powinno być czasem odwrotnie cfaniaczek.gif że jak się kończy LPG to powinna się czerwona zapalać? hmm.gif

Napisano

z pewnością powinno tak być waytogo.gif

zapewne kolega ma już ten program i bawił się zakładką konfiguracja-czujnik ilości gazu-typ czujnika? W Bingo S jest możliwość wyregulowania "dokładnego" wskazania LPG - może tam trzeba coś przestawić?

Możesz jeszcze sprawdzić jak jest podłączony biały przewód od wskazania (centralka-wielozawór) - masę zlokalizujesz szybko, ten drugi przewód (jakikolwiek kolor będzie) jest od poziomu LPG w zbiorniku... równie dobrze może nie być takiej opcji hmm.gif

Napisano

> wiem bo mam tą samą instrukcję i tak jak pisze wszystko się prawie

> zgadza tylko że czerwona świeci na pełnym a jak dochodzi do tzw

> rezerwy to gaśnie a nie powinno być czasem odwrotnie że jak

> się kończy LPG to powinna się czerwona zapalać?

Spoko, wszystko gra, pewnie przy wielozaworze masz zle wkrecony (zly kat obrotu w sensie) czujnik i tyle.

Ja mam u siebie wyregulowane tak, ze zapala sie to (rezerwa) na stale jak zostaje jakies 6l gazu i trzeba powiedziec, ze to nawet dziala.

Tutaj masz fotki jak to u mnie wyglada.

http://exor.idealan.pl/view.php?e=fiat_punto_historia_2005-08-13

Na pierwszych dwoch zdjeciach jest to o czym mowimy - dochodza do tego dynska 2 zolte druty. To przy wskazowce poziomu gazu. Przestaw to w lewo lub w prawo zeby zmienic wskazanie rezerwy i juz.

Napisano

> z pewnością powinno tak być

> zapewne kolega ma już ten program i bawił się zakładką

> konfiguracja-czujnik ilości gazu-typ czujnika? W Bingo S jest

> możliwość wyregulowania "dokładnego" wskazania LPG - może tam

> trzeba coś przestawić?

W malym bingo nie ma chyba pelnego wskazania, tylko jest rezerwuacja...

A ty to jaki masz w sumie ten czujnik gazu? Jaki 0-90ohm czy cos takiego? Jak to dziala? Daje rade? Jakby mozna gdzies bylo dostac po taniosci to bym se zapodal zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> z pewnością powinno tak być

> zapewne kolega ma już ten program i bawił się zakładką

> konfiguracja-czujnik ilości gazu-typ czujnika? W Bingo S jest

> możliwość wyregulowania "dokładnego" wskazania LPG - może tam

> trzeba coś przestawić?

> Możesz jeszcze sprawdzić jak jest podłączony biały przewód od

> wskazania (centralka-wielozawór) - masę zlokalizujesz szybko,

> ten drugi przewód (jakikolwiek kolor będzie) jest od poziomu LPG

> w zbiorniku... równie dobrze może nie być takiej opcji

programik mam tylko jeszcze nie mam kabelka więc jak na razie to zagonie magików do tego żeby to poprawili ale muszę zrobić jakieś 200 km żebym widział czy ma mi też przestawić na jazdę oszczędną. grinser006.gif Bo mi sie tak ładnie zaczął prowadzić i tak szybko sie rozpędza devil.gif boję się tylko że odbije się to na spalaniu biglaugh.gif

Napisano

> W malym bingo nie ma chyba pelnego wskazania, tylko jest

> rezerwuacja...

> A ty to jaki masz w sumie ten czujnik gazu? Jaki 0-90ohm czy cos

> takiego? Jak to dziala? Daje rade? Jakby mozna gdzies bylo

> dostac po taniosci to bym se zapodal

Dokładnie 0-90ohm i daje radę - muszę tylko dobrze w konfiguracji ustawić bo już od 100km na rezerwie jadę smile.gif

Na 26,4 litrach LPG jakie ostatnio zatankowałem (więcej nie wchodzi) to: aktualnie przejechałem 290km -głównie trójmiejskie korki do i z pracy (34km w obie strony), regulowałem instalację przez godzinę, obwodową kilka razy zdarzyło się jechać 130-160km/h, jednokrotnie przez ok 2 minuty 170km/h rotfl.gif i... jeszcze jest LPG bo jadę. Spalanie chyba niezłe będzie przy normalnej eksploatacji waytogo.gif

Napisano

> Dokładnie 0-90ohm i daje radę - muszę tylko dobrze w konfiguracji

> ustawić bo już od 100km na rezerwie jadę

No wlasnie - czasami takie super sa te wskazniki, ze pokazuja jak chca... Jak ci sie uda ustawic to daj znac - pomysle nad czyms takim do siebie, bo mam rezerwe tylko.

> Na 26,4 litrach LPG jakie ostatnio zatankowałem (więcej nie wchodzi)

> to: aktualnie przejechałem 290km -głównie trójmiejskie korki do

> i z pracy (34km w obie strony), regulowałem instalację przez

> godzinę, obwodową kilka razy zdarzyło się jechać 130-160km/h,

> jednokrotnie przez ok 2 minuty 170km/h i... jeszcze jest LPG

> bo jadę. Spalanie chyba niezłe będzie przy normalnej

> eksploatacji

Super spalanie wg mnie. Moj wciaga 10 prawie po miescie, ale przynajmniej wiem czemu - za bogata mieszanka. Planuje byc na analizatorze spalin w przyszlym tygodniu, wiec mam nadzieje, ze to sie zmieni.

Napisano

Exor, mam już korektę, przy 294km skończył się LPG za daleko to już nie ujechałem rotfl.gif

Napisano

> rozumie po wypowiedzi że ma kolega Bingo M u siebie

> Wiem że to złe (zależne go samochodu i stylu jazdy) pytanie ale jaki

> silnik i jakie spalania w mieście.

> Czym to regulować i gdzie może sam dam rade przy odrobinie chęci i

> oczywiście czasu.

Tak mam Bingo M.

Wczesniej mialem namiastke sterownika Mini Lecho i po wymianie na Bingo M jestem bardzo zadowolony ok.gif Silnik mam 1.2(60km) w Punto i spalanie mam okolo 10litrow w miescie i miedzy 7,5 a 8 w trasie ale to zalezy jak jade.

Co do regulacji to sam sobie reguluje podpinam laptopa i sprawdzam ustawienia a ewentualna regulacje przeprowadzam srubami na parowniku. Nie mam zadnych klopotow z tym sterownikiem waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Tak mam Bingo M.

> Wczesniej mialem namiastke sterownika Mini Lecho i po wymianie na

> Bingo M jestem bardzo zadowolony Silnik mam 1.2(60km) w Punto

> i spalanie mam okolo 10litrow w miescie i miedzy 7,5 a 8 w

> trasie ale to zalezy jak jade.

> Co do regulacji to sam sobie reguluje podpinam laptopa i sprawdzam

> ustawienia a ewentualna regulacje przeprowadzam srubami na

> parowniku. Nie mam żadnych klopotow z tym sterownikiem

no to mój na śrubce brał 12,5 L LPG / 100 w mieście - teraz na BINGO sprawdzę ile weźmie ale sądzę ze mniej nie będzie jak nie więcej (ale ja nie należę do ludzi którzy mają lekkiego but.gif ) trasę też sprawdzę ale dopiero pod koniec kwietnia do wawki sobie skocze to będę wiedział jak sie po trasie prowadzi.

Ale już widzę ze za dobrze mi się jeździ. biglaugh.gif

Napisano

Po mieście można zaoszczędzić na hamowaniu silnikiem (jeśli cut-off działa)

Napisano
  • Autor

> Po mieście można zaoszczędzić na hamowaniu silnikiem (jeśli cut-off

> działa)

oj chyba dokładnie nie czytałeś mojego posata wcześniej "... but.gif" nie oznacza że "często" stosowałbym cut off biglaugh.gif po prostu jak warunki pozwalają to lubię przycisnąć przyznam nawet że uzyskanie pewnych prędkości ponad dozwolone nie przychodzi mi z trudem. No ale od tego tygodnia zacznę już wozić mała na pokładzie to się spalanie diametralnie zmieni "założę kapelusz" grinser006.gif

Napisano

zalozylem w piatek AG centrum ze sterownikiem BingoM i moja rezerwa tez dziwnie dziala. Na poczatku gdy mialem nalane gazu za 20zl rezerwa nie swiecila, nalalem do pelna i zaczela swiecic. Zgasla dopiero po 80km. Teraz mam zrobione 230 i dalej nie swieci. Tak chyba nie powinno byc, prawda?

Napisano
  • Autor

no ja jak na razie kończę pierwszy zbiornik, a że się nie pieściłem z gazem więc spodziewam się spalania na wysokości 12 L LPG / 100 w mieście. Rezerwę postaram się dać do regulacji na tygodniu ale widzę że z tym jest problem i że naprawdę trzeba przycisnąć gazownika żeby to dobrze zrobił.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.