Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dlaczego nie kupowac focusa?

Featured Replies

Napisano
jakies za/przeciw? Foka z lat 99-2000, benzin, diesel? Czemu nie kupowac?
Napisano

> jakies za/przeciw? Foka z lat 99-2000, benzin, diesel? Czemu nie

> kupowac?

chodza sluchy, ze przed 2000r. bardzo rdzewialy (drzwi, klapa bagaznika) oraz diesle mialy slabe wtryski (sypaly sie czesto)

po 2000r. "uciazliwosci" te zniknely prawie do konca

ale jak wiadomo, jedni mowia tak a inni inaczej - wszystko zalezy od egzemplarza

pozdrawiam

Napisano

1. rdzewieją - te które są po bitce to na pewno!,

2. słabe wtryskiwacze?... jak ktoś leje opałowy to tylko silniki sprzed 15 lat dadzą radę;

3. słabe sprzęgło - przy przebiegach ok. 150kkm to i tak sporo wytrzymują, wystarczy porównać inne marki

Focus to dobre auto i jak się o nie dba to będzie jeździło bezusterkowo. Osobiście polecam.

Dopóki takiego nie nabyłem to też mówiłem, że: "ford gówno wort a fiat jego brat" (i nie mam tutaj na myśli, że "każdy Żyd swój towar chwali"). Rzeczywistość zweryfikowała powiedzenie, które jest już nieaktualne i przeprosiłem się z marką.

Napisano

> 1. rdzewieją - te które są po bitce to na pewno!,

Niekoniecznie tylko te po bitce. Problem z korozją z pewnością jest, szczególnie w modelach sprzed liftingu i to nie jest moja odosobniona opinia. Są słabe punkty, które ruda atakuje szczególnie szybko, fakt że moim zdaniem troche za szybko. Kwestia odpowiednio szybkiego reagowania na takie niespodzianki to niestety jedyna recepta na ten problem. Auto jest naprawdę niezłe, dobrze się prowadzi, ale zaniedbane może naprawdę nieźle dać po kieszeni, mówie tu np. o tylnym wielowahaczowym zwieszeniu. Ja, choć sam nie jestem dalej entuzjastą Forda to na to auto wiele złego powiedzić nie mogę waytogo.gif

Napisano

> jakies za/przeciw? Foka z lat 99-2000, benzin, diesel? Czemu nie

> kupowac?

z ruda sa problemy(u mnie tylne drzwi od srodka u dolu) to prawda chyba najwiekszy minus fok

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.