Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czuje wszystkie nierówności na kierownicy PUNTO 55

Featured Replies

Napisano

Jakie elementy się zużyły jeśli na kierownicy czuje każdą nierówność (PUNTO 55) w pracy jeżdze służbowym SIECIENTO smile.gif i PANDĄ pierwsze stare drugie nówka i nic nie czuć w żadnym kierownica nie przenosi drgań z nierównej drogi a w moim przenosi wiec rozumiem ze cos sie zużyło mam przejechane 95 tyś co nalezy wymienić i na oko ile taka przyjemność....?dzieki z gory za podpowiedź

Napisano

Wróżę, Wróżę.... końcówka drążka kierowniczego ???

A jak kondycja sworzni, tulejek?

Najlepiej będzie "oblukać" od spodu na zaprzyjaźnionej stacji diagnotycznej, gdy auto jest na "szarpaku"...

końcówka drążka - coś 35-40 PLN robota??? może 80 PLN

Tuleje podobnie...

Sworznie w MK1 nie są (chyba) wymmienne - trzeba wymienić cały wahacz na nowy i tu nie warto oszczędzać tylko brać lepsze, droższe... nie wiem czy trafię ale chyba coś 250 zł/szt a gdzie robota???

I poczekaj na wypowiedzi mądrzejszych niż Jo 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

juz kilka razy przy okazji w serwisie kazalem oblukac i co kazdy mowi wszystko w porzadku... jak to serwisyyy... ile taka wymiana koncowki i tych sworzni i co tam jeszcze mus wyminić

Napisano
  • Autor

Auto ma przejechane 95 tys to jest juz mozliwe ze trzeba takie rzeczy robic>??? czyli zabawa kosztuje wahacze 500 plus robota (100?????) plus koncówka drążka 100 z robotą i te tlejki to samo ok 100???? zabawa 800 ihihih zycie jest piekne hihiih ostatnio bebny robilem caly tyl wymienilem z linkami od hamulca z z plynem ham. z testem akumulatora, alternatora 1023zl plus akumulator do wymiany ihhhii

Napisano

Tak jak mówiłem, poczekaj jeszcze na inne odp., może coś w archiwum się znajdzie...

A i jeszcze jedno... proponuje zacząć od najprostszych rzeczy - końcówki drążka - i spróbować na innej stacji się spytać...

Napisano
  • Autor

widzialem wahacze w necie 125 zl szt rozumiem ze wypaste za 250 nie wiem czy mi takie sa potrzebne.

Napisano

A mówiłem o archiwum... tam była wzmianka...

Wahacze z alledrogo padają po 30 kkm... a oryginalne lub lepsze zamienne wytrzymają następne 90 kkm... co się bardziej opłaca ?

Tylko czy na pewno sworznie są wybite, że trzeba zmieniać wahacz, może tylko tuleje...

Napisano
  • Autor

w serwsie jak bylem dla nich bylo wszystko sprawne tylko ze ja czuje po kierownicą nie oni...

Napisano

U mnie drgała kiera, kiedy wyrobiły się takie gumowe łożyska na pierwszym od kierownicy drążku w kolumnie kierowniczej.

Z tym, że kierownica ruszała się na postoju w niewielkim zakresie w górę, dół i na boki i dlatego drgała podczas jazdy. Chwyc ją mocno, poruszaj delikatnie i będziesz wiedział.

Koszt w ASO takiego gumowego łożyska kolumny kierowniczej to ponad 20 zł za sztukę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.