Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JTD

Featured Replies

Napisano

Witam.Z są siedniego kącika pisze bo mało kto może mi odpowiedzieć na mój objaw. Silnik 1.9 JTD 80KM. Silnik zaczą dymić na czarno,zamulony że problem ruszyć, kłębyyyy dymu. Jadac tak z pracy wjechałem autobusowi i kopcę będzie na niego hehe.gif Gaz i wszystko wróciło do normy.Podejrzewam jakby turbo stało(brak doładowania). Olej Mobil 5/40, schładzam turbo po jeżdzie. Dzieki za podpowiedzi.

Napisano

> Witam.Z są siedniego kącika pisze bo mało kto może mi odpowiedzieć na

> mój objaw. Silnik 1.9 JTD 80KM. Silnik zaczą dymić na

> czarno,zamulony że problem ruszyć, kłębyyyy dymu.

Poszytaj wątek o przepływomierzu, zaworze overboost, czyszczeniu EGR. Sprawdzenie i przeczyszczenie tych punktów powinno usunąć twój problem. W ostateczności wymiana któregoś z w/w.

Napisano
  • Autor

Przepływke wymieniłem podruba, org. drogie(allegro?) i nie jestem zadowolony kopci na niej, jeżdze bez, na starej OK tylko mało dynamiczny max.140km/g. Co sądzicie BOSCH z allegro około 270zł. Ile BOSCH-a w%.Posłałem o instr. czyszcz. ERG. Pozdr.

Napisano

> Przepływke wymieniłem podruba, org. drogie(allegro?) i nie jestem

> zadowolony kopci na niej, jeżdze bez, na starej OK tylko mało

> dynamiczny max.140km/g. Co sądzicie BOSCH z allegro około 270zł.

> Ile BOSCH-a w%.Posłałem o instr. czyszcz. ERG. Pozdr.

niby mowi sie ze co od boscha to do kosza ale akurat niestety przeplywki rzemieslnicze to loteria, czasem nawet dzialaja ale i tak psuja sie szybko - jako ze ta czesc w bardzo wielu autach jest tego producenta to wielu zmotoryzowanych powie Ci ze nie warto bylo wydawac kasy na podrobke

Napisano

Sprawdź też kiedy ostatnio zmieniałeś filtr powietrza, filtr paliwa, filtr oleju i sam olej. U mnie po wymianie powyższych wyraźne polepszenie dynamiki auta (wcześniej wyczyszczony EGR i przepływomierz-tak kontrolnie tylko)

Napisano

Czy pokazuje się jakaś kontrolka na pilpicie? Jeśli powyższe rady nie pomagają podjedź do ASO i podepnij się pod examiner.

Napisano
  • Autor

Nic sie nie wyświetla, awaria trwała ok.10 min. i wróciło do normy,przejechałem już pon.1000. OK. Dziś wyczyściłem zaw.EGR, zasmolony, także dolot,nagar. Chodzi ciszej,został mi zawór doładowania ale to jak kupie opaski.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.