Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

:::JAK NAPRAWIĆ ODPRYSK W LAKIERZE:::

Featured Replies

Napisano

Mam tuż na podszybiu, czyli między maską a przednią szybą, przy uszczelce, odprysk lakieru o średnicy mniej więcej 4cm i chciałem to jakoś naprawić bez udziału lakiernika. Co polecacie? Czy są jakieś zestawy naprawcze typu papier ścierny, utwardzacz, farbka? Czy ktoś to próbował robić? Dodam, że rdza nie wżera się w budę, ale występuje tylko na powierzchni i można by to ładnie zetrzeć.

Napisano

Najprostyszy sposób. Papier ścierny 240 zetrzeć do blachy, odłuścić beznyną ekstrakcyjną, farba podkładowa i zaprawka.

Ładnie to nię będzie wyglądać, ale zawsze lepsze to niż nic i rdza nie zje padaki. sciana.gif

Przetestowane na moim ciapku, rok temu i do tej pory rdzy nie widać. 30.GIF

Napisano

Tak jak kolega pisał powyzej,no chyba ze odprysk jest głęboki to mozna to szpachla zaciągnąć i wyruwnać zeby sie tak nie zucało a dopiero potem jakiś podkład a na to lakier(najlepiej taki malutki w pędzelku).Ahhh te odpryski sciana.gif

Napisano

dobierz sobie lekier identyko w spreju. zetrzyj do podkładu tak żeby nie bylo ostrych krawędzi w tym zagłębieniu co jest odprysk ma być równiutko jak przejedziesz palcem zasłoń szybe i maske ale nie pas i pomaluj po wyschnięciu wypoleruj całość pastą lekkościerną i najlepiej elektryczną polerką i jak będzie naprawde dobrze dobrany lakier to ani śladu nie będzie bo zaprawką to se można malowac małe odpryski a na tkaim dużym to będzie wyglądać jak z d... miłej zabawy życze

Napisano

> Mam tuż na podszybiu, czyli między maską a przednią szybą, przy

> uszczelce, odprysk lakieru o średnicy mniej więcej 4cm i

> chciałem to jakoś naprawić bez udziału lakiernika. Co polecacie?

> Czy są jakieś zestawy naprawcze typu papier ścierny, utwardzacz,

> farbka? Czy ktoś to próbował robić? Dodam, że rdza nie wżera się

> w budę, ale występuje tylko na powierzchni i można by to ładnie

> zetrzeć.

dobre pytanie..bo w tym samym miejscu mam ja...tez super male ,ale lekko mnie to wku.....trza bedzie zadzialac...normalnie trzeba wyciagac szybe....ale to troche kosztuje...wiec bedzie trzeba tylko troche odchylic uszczelke...moze sie uda..

Napisano
  • Autor

no właśnie byłem ciekaw skąd to się wzięło. myślałem, że może kamyczek jakiś mnie puknął, ale jak kolega mówi, że ma podobny problem, to prawdopodobieństwo puknięcia kamyczkiem wynosi jeden do miliona. chyba, że to był ten sam kamyczek. ale to już inna historia na długi wieczór przy kominku. powiedzcie mi jeszcze, gdzie ja takie duperele naprawcze zakupie. najlepiej w krakowie.

Napisano

Też mam dokładnie w tym samym miejscu i tez jakieś 4 cm wchodzi lekko pod uszczelke ale może uda mi się to rozbić a następnie wypolerować, ale mam jeszcze jedno pytanie czy można wypolerować i jak szybe przednią bo poprzedni właściciel chyba zapomniał sobie i jak włanczał wycieraczki to jezdził piórek i rysował szybe (nie sa to jakies głębokie rysy) ale widac dokładnie są to 3 paski od zaczepów które mocują pióro, lepiej polerować kupowac te pasty czy coś do szyb, czy może kupić używaną szybę przednią? Bo zauważyem ostanio iz mam delikatne pęknięcie na szybie przedniej nie zauważalne ale ma jakies 5mm lakiernik podszybia mi nie zrobi bo powiedział że musiałbym wyciągnąć przednią szybę, ale na moją odpowiedzialność ze jak rozbije to on za to nie odpowiada

Napisano

> Też mam dokładnie w tym samym miejscu i tez jakieś 4 cm wchodzi lekko

> pod uszczelke ale może uda mi się to rozbić a następnie

> wypolerować, ale mam jeszcze jedno pytanie czy można wypolerować

> i jak szybe przednią bo poprzedni właściciel chyba zapomniał

> sobie i jak włanczał wycieraczki to jezdził piórek i rysował

> szybe (nie sa to jakies głębokie rysy) ale widac dokładnie są to

> 3 paski od zaczepów które mocują pióro, lepiej polerować kupowac

> te pasty czy coś do szyb, czy może kupić używaną szybę przednią?

> Bo zauważyem ostanio iz mam delikatne pęknięcie na szybie

> przedniej nie zauważalne ale ma jakies 5mm lakiernik podszybia

> mi nie zrobi bo powiedział że musiałbym wyciągnąć przednią

> szybę, ale na moją odpowiedzialność ze jak rozbije to on za to

> nie odpowiada

jest taka pasta do polerowania szyb sam nie sprawdzałem ale podobno daje całkiem, całkiem efekt.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.