Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Phonocar Y

Featured Replies

Napisano

witam

chce minimalnie polepszyc dzwiek w swoim firmowym aucie - mowa o astre II

nie ukrywam ze chce to zrobic jak najmniejszym kosztem

aktualnie mam 2 fabryczne glosniki z przodu - dodam ze to ver classic wiec glosniki sa papierowe

czy bedzie roznica po zamontowaniu zestawu Phonocar'ow Y ????

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=180582121

calos bedzie "napedzane" SONY CDX-L480X

pozdrawiam

Napisano

> witam

> chce minimalnie polepszyc dzwiek w swoim firmowym aucie - mowa o

> astre II

> nie ukrywam ze chce to zrobic jak najmniejszym kosztem

> aktualnie mam 2 fabryczne glosniki z przodu - dodam ze to ver

> classic wiec glosniki sa papierowe

> czy bedzie roznica po zamontowaniu zestawu Phonocar'ow Y ????

> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=180582121

> calos bedzie "napedzane" SONY CDX-L480X

> pozdrawiam

Wbrew pozorom fabrycznie zakładane głośniki do w miarę sensownych aut(do których zaliczam też Astrę II), nie są takie tragiczne jak się moze wydawac. Na twoim miejscu nie wymieniał bym ich na Y-line. Jeżeli chcesz poprawić dźwięk to musisz liczyć na glośniki za min 250-300 zł. Jedynie co to ten zestaw ma fajne tweetery, ale mimo to nie warto.

Pozdrawiam

Napisano

U mnie w bravie wymieniajac przód na phonocary odczułem róznice kolosalna.Teraz mysle 13mm phonocary wstawic na tył.

Napisano

Tez sie wlasnie czaje na te Phonocary w celu zamontowania w Golfie w przednie drzwi. Helmut przez 11 lat jezdzil tylko z oryginalnym radiem vw alpha oraz glosnikami 87mm w podszybiu hehe.gif. I dylemat mam podobny - czy zalozyc te phonocary czy tez oryginalne glosniki z astry F z przednich drzwi (zalegaja mi takie w garazu) ??? Te astrowe glosniki wg mnie graja calkiem ok hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Montuj Phonocary u mnie z tweeterkami philipsa graja bardzo

> przyjemnie,jak za takie pieniadze.

a ja dostalem info od Kolesia ktory sie na tym zna ze nie bedzie roznicy w porownaiu do seryjnych z astry

sick.gifsick.gifsick.gif

Napisano

> a ja dostalem info od Kolesia ktory sie na tym zna ze nie bedzie

> roznicy w porownaiu do seryjnych z astry

No coz trzeba bedzie sie na jakies odsluchy wybrac hmm.gif bo uwazam ze te oplowskie graja calkiem ok. Tylko nie wiem czy podejda do Gofra 3 hmm.gif Planuje je przykrecic do drzwi a nie do "tapicerki" jak jest to zrobione oryginalnie

Napisano

ja ma właśnie atrę F i te papierowe głośniki z przodu dają RADE! Naprawdę! Miałem kiedyś fabryczne radio i gdy podgłosiłem troche wszystko trzeszczało sick.gif Potem wymieniłem radio na JVC- KD G322 i różnica był kolosalna. Fabryczne głośniki dopiero po kilkunastu latach zaczęły odtwarzać prawdziwą nute 893goodvibes.gif

Nie podgłaszam ich zbyt mocno bo wiem że może to być dla nich śmiertelne ale też nie mam zamiaru się ich pozbywać póki grają. Z tyłu wrzuciłem jakieś DAX'y za 70zł ale to dlatego że jeden z fabrycznych był uszkodzony frown.gif Powiem że te DAX'y nie grają wcale lepiej.

Za kilka dni wygłuszam drzwi i dopiero wtedy osiągnę to co chciałem osiągnąć.

A co do glofów 3 to ich nagłośnienie w porównianiu z Astrą F jest jak dzień a noc. Chodzi mi oczywiście o wersję z głośnikiem skierownym na szybę

Napisano

U mnie sytuacja ta sama po wymianie fabrycznego radia na te JVC kg322 poczułem kolosalna róznice.Choc powoli zaczeło mi czegos brakowac i wsadziłem w tył jakies boschmany,które graly (duzo)gorzej od seryjnych.Gdy wyciszyłem drzwi i wsadziłem phonocary.Z phonocarami nie było az tak duzo lepiej od serii,ale gdy wsadziłem w podszybie tweeterki to zaczeła sie jazda.I teraz gdy nawet podgłosze wszystko gra pieknie,moze tył kiepsci.

Napisano

Phonocary chyba nie są złe i czytając opinie użytkowników grają nieźle, ale Ty chcesz poprawić dźwięk z Opla a tego tanim kosztem nie zrobisz, bo takich głosników jakie wstawiają do Opli to naprawde wielu pozazdrości. Np ja smile.gif

Napisano

Phonocar Y-Line to bardzo dobre głośniki do zastosowania pod same radio (bez wzmacniacza).

Ja wymieniałem głośniki w rodziców Xantii II (tam seryjne są papierowe Clariony) i mimo, że grały nienajgorzej Phonocar z tweeterami JBL zagrał duużo lepiej.

A nie sądzę, żeby w Astrze II były głośniki klasy Clariona ...

Wymieniaj na Phonocar'a

Napisano

> Phonocary chyba nie są złe i czytając opinie użytkowników grają

> nieźle, ale Ty chcesz poprawić dźwięk z Opla a tego tanim

> kosztem nie zrobisz, bo takich głosników jakie wstawiają do Opli

> to naprawde wielu pozazdrości. Np ja

No i musze potwierdzic to co napisales oraz to co pisalem wczesniej. Zalozylem Phonocary Y 165mm oraz tweetery Philipsa. I musze stwierdzic ze spodziewalem sie po nich "czegos lepszego". Wg mnie oryginalne oplowskie glosniki 165mm made in blaupunkt graja lepiej icon_eek.gif Jedynie tweeterki philipsa mnie zaskoczyly in plus. Wiec wg mnie moral z tego taki - jesli chcesz poprawiac fabryczne audio w astrze to tylko czyms co ma naprawde tylko bdb opinie i pewnie malo nie kosztuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.