Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co z tymi przewodami zapłonowymi?

Featured Replies

Napisano

Jakiś pół roku temu wymieniałem przewody, bo miały przebicia. Wybór padł na bosch'e, ale po około 3 miesiącach silnik zaczął pracować na trzy gary, po sprawdzeniu kabli w ciemnościach zobaczyłem istną choinkę. Pomyślałem, że te bosch'e są niczego nie warte czerwona.gif i postanowiłem kupić nowe. Poczytałem trochę na forum i kupiłem przewody NGK, ponieważ wszyscy je chwalili. Od tego momentu minęły jakieś 2-3 miesiące, a ja mam znowu choinkę pod maską, a nawet na zewnątrz słyszę przeskakujące iskry. angryfire.gif No i teraz nie wiem czy jest możliwe, żeby kable tak szybko padały czy raczej przyczyny trzeba szukać gdzieś indziej. Dodam jeszcze, że przewody kupowałem raczej z pewnego źródła. niewiem.gif

Napisano

Sprawdź czy przerwy na świecach (wszystkich) są odpowiednie.

Może po prostu miałeś wielkiego pecha. Ja na Janmorach zrobiłem już 40tyś i widzę tylko leciutkie iskierki na klamerkach trzymających przewody niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Świece wymieniałem razem z przewodami, więc to chyba nie to.

Napisano

zalatw sobie ksiazke do astry "sam naprawiam" etzhold'a

tam gdzies jest jakie sa opory kabli i cewki, miernik za grosze w tescopodobnym sklepie kupisz... pomierz i bedziesz wszystko wiedzial czy jest OK

mi osobiscie padl po 20tys jeden kabelek najkrotszy wzialem stary z VW ktory mial dobra rezystancje i smiga OK narazie

przy autach z LPG lubia kable WN padac ...stawiam na masowke polska

a tobie wspolczuje miales pecha trafiles felerny egz.

Napisano

A czy dobrze dociskasz końcówki na świece?? Jeżeli nie, to iskra szuka sobie innej, łatwiejszej drogi i izolacja potrafi nie wytrzymać.

Napisano

Dobra rada zwłaszcza dla posiadaczy Janmorów i tulejek na świecach. Te kable mają miękie faje 270751858-jezyk.gif przez co czasami nie sposób ich porządnie wepchnąć.

Napisano
  • Autor

Końcówki na świece dobrze dociskam. Zastanawiałem sie jeszcze, czy przyczyna padających kabi może być słaba masa na silniku i ewentualnie jak to sprawdzić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.