Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 407 - warto brać?

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów

Ja tu grzecznościowo. Mam znajomego, chce kupić 407 i się waha, może szacowne grono przechyli szalę na którąś ze stron.

Z góry dziękuję

Pozdro

Napisano

> Witam kolegów

> Ja tu grzecznościowo. Mam znajomego, chce kupić 407 i się waha, może

> szacowne grono przechyli szalę na którąś ze stron.

> Z góry dziękuję

> Pozdro

WITAJ wg MNIE NIE WARTO !

Sylwetka no.gif

Wnętrze i materiały no.gif

Po doświadczeniach mojego znajomego z 307 SW który się zapalił

w czasie jazdy /teraz żałuje że go gasił/

natwoje pytanie odpowiadam NIE WARTO !

To tylko moja osobista sugestia nie chchę nikogo prowokować biglaugh.gif

POZDROWIENIA 30.GIF

Napisano

> WITAJ wg MNIE NIE WARTO !

> Sylwetka

> Wnętrze i materiały

> Po doświadczeniach mojego znajomego z 307 SW który się zapalił

> w czasie jazdy /teraz żałuje że go gasił/

> natwoje pytanie odpowiadam NIE WARTO !

> To tylko moja osobista sugestia nie chchę nikogo prowokować

> POZDROWIENIA

czemu te 307 tak sie pala ?

ja juz slyszalem o kilku spalonych

i jedna sam widzialem icon_rolleyes.gif

Napisano

> Witam kolegów

> Z góry dziękuję

> Pozdro

Z zewnątrz jedno z najładniejszych w klasie, wewnątrz też jest ok.gif - ale to drugoplanowe kwestie...

Na podstawie rodzinnych doświadczeń z 406 - mimo że francuz bez większych porblemów przekroczył 300 tkm i dalej jeździ....

Jakby mnie było stać... brałbym, najchętniej 2.0 lub 2.2 (najlepiej bez LPG biglaugh.gif)

gdyby byłoby mnie stać na utrzymanie takiej fajnej benzyny...

20.GIF

Napisano

> Witam kolegów

> Z góry dziękuję

> Pozdro

całkiem niezły samochód, ładna stylistyka zewnętrzna ( zasadniczo to kwestia gustu mnie się podoba), bardzo dobrej jakości materiały wykończeniowe, fantastyczne właściwości jezdne. Polecałbym min. 2,0 benzyne lub ewentualnie 2,0 hdi. Pozatym aktualnie z tego co wiem dorzucają 4 letnia gwarancje z limitem przebiegu, jaki limit uzyskasz zależy od tego co wytargujesz w Krakowie standard to 100 lub 120kkm, nie wykluczam że można wytargować max czyli do 150 kkm ok.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuję za opinie, a czy koledzy znają może jakiegoś właściciela 407...?

Pozdro

Napisano

> Dziękuję za opinie, a czy koledzy znają może jakiegoś właściciela

> 407...?

> Pozdro

Mam styczność z tymi samochodami bo znajomi mają, są zadowoleni, wielu Laguny pozamieniało na 407. ok.gifok.gif

Dlatego polecam.

ok.gifok.gifok.gif

Napisano

> Mam styczność z tymi samochodami bo znajomi mają, są zadowoleni,

> wielu Laguny pozamieniało na 407.

> Dlatego polecam.

Witam po sąsiedzku.

Jeżeli można chętnie wypowiem moje zdanie na temat 407 smile.gif .

Uwaga, zaczynam.

Podczas Dni Otwartych siedziałem w ,,tym niezbyt udanym połączeniu limuzyny i sportowego auta".

Wybaczcie, ale uważam, że przy projektowaniu środkowego słupka zmieniono projektanta, a sam projekt dokończył ktoś całkiem inny.

Ale od początku, nieprzeciętnie ogromny wlot powietrza no.gif,

nieproporcjonalna sylwetka przodu (stosunek wysokości i długości maski do wysokości i długości szyby i dalej stosunek długości tych dwóch elementów, które przytłaczają sylwetkę do reszty autka).

Tak jak powyżej pisałem, patrząc z boku mam wrażenie jakby projektowały go całkiem różne dwie osoby (do połowy i dalej do końca).

Chociaz trzeba przyznać, że sam tył bardzo zgrabny (nieproporcjonalnie mały w stosunku do przodu patrząc na całość).

Kilka słów o wnętrzu: przede wszystkim CIASNOTA !!!

Denerwuje mnie ogromna, powierzchnia deski rozdzielczej wsunięta do kabiny, ustawiając fotel max do tyłu, max w dole i średnio pochylony czuję się jakbym siedział na tylnim siedzeniu (mam 193 cm wzrostu), chcę przez to powiedzieć, że niefortunne jest według mnie przesuwanie całej kabiny do tyłu samochodu, powierzchnia podszybia zawalona zbędnym plastikiem,przeogromną dechą rozdzielczą, co przekłada się na wyczucie autka.

Pozostawiając fotel w moim ustawieniu (max tył i max dół) przesiadłem się do tyłu. Obejmując oparcie fotela kolanami próbowałem zamknąć drzwi, trudne do zrobienia gdyż lewe kolano skutecznie wypełniło szpare między oparciem i drzwiami, które domknąłem z trudnością. Przy wysiadaniu zahaczyłem o szeroki i wysoki próg, po czym przeszedłem do bagażnika z którego najbardziej zadowoleni sa chyba tylko kierowcy testowi i redaktorzy pism samochodowych ze względu na tak lubiane przez nich ,,regularne kształty".

Natomiast niewykorzystana przestrzeń pod tapicerką jest przeogromna.

Zdanie końcowe, 407 na tle poprzednika 406 bardzo dużo według mnie straciła, przede wszystkich wygląd statecznej limuzyny, samochodu reprezentacyjnego możnaby nawet powiedzieć, że o przestronności wnętrza i bagaznika nie wspomnę.

To jest oczywiście moje i tylko moje zdanie na temat tego autka, nikt się nie musi ze mną zgadzać, a chętnie przeczytam opinie innych kolegów na temat designu i przestronności.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.