Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dywaniki welurowe Astra F

Featured Replies

Napisano

Szukałem w na forum ale 90% tematów dotyczy gumowych dywaników za którymi nie przepadam sick.gif Moje welurowe są już dość wysłużone i nie wiem czy opłaca mi się je prać. Strasznie mnie denerwowały gdyż często podwijały się. Zanalazłem na allegro w miarę niedrogie welurowe (mam nadzieję) dywaniki do astry F. Na aukcji napisane jest że pod spodem ma jakąś warstwę gumy która ma zapobiegać zwijaniu i przemakaniu. Niby super tylko czy nie będą jeździć po samochodzie niewiem.gif

A tu link do aukcji Dywaniki

co do sprzedawcy nie mam żadnych "ale"

chciałbym tylko wiedzieć czy będą pasować i czy warto?

Napisano
  • Autor

Miałem takie dywaniki u siebie. Po kilku tyg ta guma z góry odpadła a z dołu na niby guma zapobiegająca ślizganiu się zaczęła się kruszyć. Zwijać się w ,,granulki". Zawsze po wyjęciu dywanika był syf pod dywanikiem gdyż właśnie ta guma ,,antypoślizgowa" brudziła wykładzine. no.gif Kupiłem jakieś na allegro do astry f za 100zł i są super. ok.gif

Napisano

Ja mam takie ze dwa miesiące i jak na razie śladów zużycia nie widać. Z tym że kolega mi powiedział że niby dobre ale po sezonie zimowym to za bardzo już się nie nadawały (ale już zdążyłem kupić) Ja jak na razie jestem zadowolony wygląd OK trzymać się trzyma ale mi i tak w czasie jazdy dywanik troszkę wchodzi pod pedały ale nie przeszkadza jak stary. To chyba kwestia sposobu opierania nogi i wciskania pedałów po prostu co bym nie włożył to i tak się przesuwa. niewiem.gif Zobaczę ile wytrzymają bo jak na razie sprawują się dobrze nic się nie podwija i nie wygina. Ale jeśli wytrzymają tylko rok to chyba się rozejrzę za czymś lepszym ewentualnie gumowe ale porządne.

Pozdrawiam

Napisano

> Szukałem w na forum ale 90% tematów dotyczy gumowych dywaników za

> którymi nie przepadam Moje welurowe są już dość wysłużone i

> nie wiem czy opłaca mi się je prać. Strasznie mnie denerwowały

> gdyż często podwijały się. Zanalazłem na allegro w miarę

> niedrogie welurowe (mam nadzieję) dywaniki do astry F. Na aukcji

> napisane jest że pod spodem ma jakąś warstwę gumy która ma

> zapobiegać zwijaniu i przemakaniu. Niby super tylko czy nie będą

> jeździć po samochodzie

> A tu link do aukcji Dywaniki

> co do sprzedawcy nie mam żadnych "ale"

> chciałbym tylko wiedzieć czy będą pasować i czy warto?

Chyba mam dokładnie takie jak w aukcji.Mam je 2 miesiące i jestem bardzo zadowolony, chociaż kupiłem troche drożej- moze dlateggo ze w sklepie, nie na allegro.

Napisano

> Chyba mam dokładnie takie jak w aukcji.Mam je 2 miesiące i jestem

> bardzo zadowolony, chociaż kupiłem troche drożej- moze dlateggo

> ze w sklepie, nie na allegro.

Ja kupiłem welury rok temu, nieco inne, bez gumowej wstawki, ze zwykłą tkaninową (cena podobam spora takich na allegro). Pasują. Minusy - na czarnym dramatycznie widać KAŻDY syf. Sugeruję jakieś szarości, sam pewnie zmienię na jakieś nakrapiane za jakiś czas. Dywan kierowcy mocno już sfatygowany (na zimę zakładam zawsze gumowe dywany, ale mimo to). Ogólnie rzecz biorąc welurki fajne, jak ktoś jeździ niezbyt często w ciężkich warunkach - piaskowe drogi, tam gdzie łapie się syf do auta. U mnie niestety różnie bywa.

Napisano
  • Autor

hmm.gif to może jednak warto spróbować najpierw wyprać stare i może u góry podszyć jakiś rzepem bo tylko tam się zawija.

Dzięki za ekspresowe odpowiedzi. Podjąłem decyzję : nie zamawiam admin.gif Zostanie mi najwyżej 60 zł w kieszeni biglaugh.gif

Napisano

Ja mam identyczne już trzeci sezon. Już dosyć mocno widać ślady uzytkowania, ale jeszcze jak się odkurzy, lub mocno wytrzepie jest ok. Generalnie polecam, bo pasują elegancko do Astry, a wydatek 50zł na min. 3 lata, to znowu taki duży nie jest. POZDRAWIAM!!!

Napisano

Miałem identyczne od tego samego goscia, słuzyły mi tylko jeden sezon. Na zime postanowiłem je wyprac w pralce automatycznej, ta pseudo guma całkowicie "zeszła" i zapchała mi filtr w pralce. Dywaniki bez tej gumy sa jak szmata wiec do wyrzucenia (niemiłosiernie sie podwijaja). Ja juz je wyrzuciłem, pozatym dywnik kierowcy jest kijowo spasowany i brakuje "osłony" nadkola- podnóżka.

Aha i sa bardzo cieniutkie. Ja Ci odradzam zakup tych dywaników.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.