Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gażnik

Featured Replies

Napisano

Czy ktos moze wie jaki gaznik mozna wsadzic do golfa 2 1.6 benzyna zeby troche mu podniesc walory jezdne ?? nawet zastanawiam sie nad dwoma gaznikami....jest cos godne polecenia bo chce auto sobie na tor przygotowac....i potrzebuje opini specjalistow....bede wdzieczny bardzo za jakas podpowiedz.Tylko nie chce slyszec takich rzeczy typu kup sobie wiekszy silnik itp. bo to to sam wiem smile.gif

Napisano
  • Autor

Dobra wiec skoro nikt nic nie wie na ten temat to pytanie z tej samej beczki: czytalem i mowili ze przy gazniku duzo daje podniesienie gaznika troche wyzej na kolektorze niz jest to oryginalnie zrobione i druga rzecz ze ponoc daje jakies efekty zainstalowania pod gaznikiem 4 lopatek ktore beda powodowaly zawirowania mieszanki paliwowo powietrznej...czy ktos moze cos powiedziec na ten temat??lub na poprzedni???bylbym bardzo wdzieczny

Napisano

> Dobra wiec skoro nikt nic nie wie na ten temat to pytanie z tej samej

> beczki: czytalem i mowili ze przy gazniku duzo daje podniesienie

> gaznika troche wyzej na kolektorze niz jest to oryginalnie

> zrobione i druga rzecz ze ponoc daje jakies efekty

> zainstalowania pod gaznikiem 4 lopatek ktore beda powodowaly

> zawirowania mieszanki paliwowo powietrznej...czy ktos moze cos

> powiedziec na ten temat??lub na poprzedni???bylbym bardzo

> wdzieczny

Podnoszenie gaznika dawalo jakies rezultaty w maluchu, ze wzgledu na brak kolektora dolotowego. Podniesiony gaznik wydluzal droge paliwa do komor spalania i tym samym powodowal dokladniejsze mieszanie paliwa z powietrzem. W golfie kolektor jest dosc dlugi i moim zdaniem nie przyniesie to zadnych efektow. Jak chodzi o wszelkiego rodzaju zawirowywacze powietrza to na dynamice raczej autko tesch nie zyska, moze troszke na elastycznoesci i moze lekko spadnie spalanie, ale dynamika albo sie minimalnie pogorszy albo pozostanie bez zmian. Jak chodzi o gaznik w tym golfie to mozna go przepolerowac, zalozyc wieksze dysze paliwowe, stozkowy filtr powietrza, sportowe swiece no i oczywiscie zmodyfikowac wydech, to moze przyniesc odczuwalne efekty w postaci przyrostu mocy, ale rewelacji bym nie oczekiwal.

Napisano
  • Autor

a co do polerowania gaznika to czy robic to na gladz czy tylko fabryczne odlewy wyrownac....i dysze o ile wieksze zalozyc bo taka recz mi tez przeszla przez mysl....

a druga sprawa masz moze pomysl jaki inny wiekszy/lepszy gaznik moznaby zalozyc...????jakiegos webber`a ??

Napisano

> a co do polerowania gaznika to czy robic to na gladz czy tylko

> fabryczne odlewy wyrownac....i dysze o ile wieksze zalozyc bo

> taka recz mi tez przeszla przez mysl....

> a druga sprawa masz moze pomysl jaki inny wiekszy/lepszy gaznik

> moznaby zalozyc...????jakiegos webber`a ??

Nie wiem jakie tam masz fabrycznie montowane dysze, ani nawet jak wyglada ten gaznik, jesli masz jakas fote to zapodaj. Jak chodzi o polerkr to nalezy wygladzic wszystkie niedoskonalosci odlewnicze i przy okazji niczego nie zepsuc, np miejsca styku przepustnicy z gardziela, bo pozniej moze byc nieszczelna. Wiekszy gaznik tesh mozna zalozyc, ale konkretnie jaki i od czego to nie jestem w stanie powiedziec, ja np w maluchu mialem gaznik od uno 1100, co sie da zapodac do golfa to nie wiem, jeszcze nie mialem okazji sie bawic przy 1600.

Napisano
  • Autor

Fotki Ci przesle moze nawet jutro a dysze sa dwie po to dwuprzelotowka gaznik i jedna ma wymiar 102,5 a druga 127,5 smile.gif i zastanawia mnie jakie dac teraz zeby troche zwiekszyc smile.gif a co do gaznikow innych to czytalem ze montuja Webber`y i cholera szukam kogos kto cos moze wiecej mi na ten temat powiedziec bo z tego co wyczytalem to dwa lub wiecej gaznikow daja sporo mocy....

Napisano

No montuja weberki ,albo solexy ,albo deloroto - sa to poziome gażniki o dużych gardzielach - teoretycznie mozna duzo mocy na nich zyskac ,ale to bedzie okupione po pierwsze spalaniem zlosnik.gif ,po drugie słabszym "dołem obrotów" ,po trzecie duzymi kosztami - trzeba zrobic nowy kolektor itd. itd. itd.

Co do oryginalnego gaźnika ,to tak jak kolega wczesniej pisał - należy poprawic niedoskonałości fabryczne i w zasadzie tyle co mozna zrobic - co do powiekszania dysz to byłbym bardzo ostrozny i nie kombinował bez sondy lambda i podpietego miernika ... bo na zabogatej mieszance auto wcale nie chodzi lepiej tongue.gif

Napisano
  • Autor

Hehe wiesz na spalaniu mi nie bedzie zalezec jak sobie zrobie duzo mocy smile.gif Ale moglbys mi cos wiecej powiedziec o tych webberach, czy solexach??jakie modele, gdzie mozna takie dostac i ewentualnie moze znasz strone albo jakies info jak to zrobic...bo bardzo lubie dlubac przy aucie i moge sie troche pobawic smile.gif pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.