Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak wyciągnąć fotele z astry f

Featured Replies

Napisano

Panowie!

Chce zobaczyc czy podloga w mojej astrze jest ok, i przy okazji troszkę wykleic matami bitumicznymi.

Ale niestety nie wiem jak wymontować fotele.

Prosze o jakiś manual.

pozdro i mokrych jajek życzę na te świeta...

Napisano

> Panowie!

> Chce zobaczyc czy podloga w mojej astrze jest ok, i przy okazji

> troszkę wykleic matami bitumicznymi.

> Ale niestety nie wiem jak wymontować fotele.

> Prosze o jakiś manual.

> pozdro i mokrych jajek życzę na te świeta...

O ile dobrze pamietam to odkreca sie 4 sruby (2 z przodu fotela i 2 z tylu) po wczesniejszym zdemontowaniu maskownic i fotel mozna wyciagnac z samochodu.

Pozdr

-------------

Robi25

Astra 1.4 C14NZ + LPG

Napisano

> Panowie!

> Prosze o jakiś manual.

Witam.Najważniejsze przy wykonaniu tej czynności jest zabezpieczenie napinaczy pasów bezpieczeństwa.Jeżeli tego się nie uczyni napinacze wystrzela i będą straszyły żółtymi jęzorami biglaugh.gif.

trzeba włożyć czerwona zawleczkę,która powinna być przy napinaczu w otwór który również tam jest 270635636-JUMP2.gif

Opel Astra C14NZ 96' RED

Napisano

> Panowie!

> Prosze o jakiś manual.

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&a...e#Post278620993

na pierwszym zdjęciu pokazane jest jak zabezpieczyć napinacz pasa bezbieczeństwa.

Opel Astra C14NZ 96' RED

Napisano
  • Autor

a czy ja bede montował fotele do auta i je przykrece mam wyciagnać tą zawleczke z napinacza???

Napisano

No pewnie, ale dopiero jak wszystko będzie przykręcone.

Napisano

heh ja własnie 3 dni temu rozbebeszyłem całe wnetrze swojej astry tzn. wszytkie fotele kanapy i wykładzina w celu ogledzin podłogi, i co sie okazało było mokro pod nogami kierowcy i z parwej strony z tyłu pasazera. wszytko ładnie wysuszyłem i zakleiłem w podłodze jakąs dziurke po kierowca która miałą przeswit na zewnatrz(chyba jakas wentylacja).

zajeło mi to moze 2h bez zadnych niespodzianek.

powodzenia

Napisano

A to ciekawe bo ja w weekend suszyłem gąbkę spod nóg pasażera. Była nasiąknięta do cna i też załatałem małą dziurkę w podłodze.

Wyglądała jak lekko obrdzewiały otwór, ale nie wyobrażam sobie, żeby był zrobiony fabrycznie.

Napisano

> A to ciekawe bo ja w weekend suszyłem gąbkę spod nóg pasażera. Była

> nasiąknięta do cna i też załatałem małą dziurkę w podłodze.

> Wyglądała jak lekko obrdzewiały otwór, ale nie wyobrażam sobie, żeby

> był zrobiony fabrycznie.

dziwne czyzby przypadłośc astry? ja szukając awarii centralnego rozebrałem przód i co? ta gruba pianka pod nagami u kierowcy i pasazera była nasiąknięta tak ze wiecej wody juz by nie przyjeła, zastanawiam sei skąd ta woda bo przy wyciskaniu lekko sie pieniła, nie wiem moze gdzies spływa woda w czasie mycia?

Napisano

> A to ciekawe bo ja w weekend suszyłem gąbkę spod nóg pasażera. Była

> nasiąknięta do cna i też załatałem małą dziurkę w podłodze.

> Wyglądała jak lekko obrdzewiały otwór, ale nie wyobrażam sobie, żeby

> był zrobiony fabrycznie.

tak, a mi sie wydaje ze to jednak jest zrobione fabrycznie, taki jakby odpływ wody(lub cos co by mogła podłoga "oddychać") co by sie nazbierala woda np. podczas zimy. u mnie ta dziurka nie była skorodowana tyle co było wokół niej pełno piasku, ale i tak ja zalepiłem wink.gif

teraz to na pewno mi sie woda tam nie dostanie, no chyba ze przez buty zlosnik.gif

pozdro

Napisano

> dziwne czyzby przypadłośc astry? ja szukając awarii centralnego

> rozebrałem przód i co? ta gruba pianka pod nagami u kierowcy i

> pasazera była nasiąknięta tak ze wiecej wody juz by nie

> przyjeła, zastanawiam sei skąd ta woda bo przy wyciskaniu lekko

> sie pieniła, nie wiem moze gdzies spływa woda w czasie mycia?

Polej wodą z węża po przedniej szybie i zobacz czy nie masz mokrego filtru pp, jeśli tak to musisz uszczelnić podszybie.

To Ci moze pomóc manual

Napisano

Ja mam to samo.

W tamtym roku na wiosnę musiałem wszystko wyjąć ze środka bo było bardzo dużo wody we wszystkich gąbkach na podłodze. Jak miałem gołą blachę to zauważyłem, że po nawet lekkim polaniu przedniej szyby wodą zaraz się pojawiała na podłodze w środku samochodu. Przyczyną nieszczelności był źle założony ten plastik przy filtrze przeciwpyłkowym. Po poprawieniu niby było ok.

Wszystko złożyłem i około 2 tygodnie temu włożyłem rękę pod wykładzinę i okazało się, że znowu jest mokro. Zaraz wszystko wywaliłem z auta, ale po polaniu szyby a nawet myciu całego auta woda się nie pojawia w środku dopiero jak polałem na ścianę grodziową (między kabiną, a silnikiem) od strony silnika to woda dostaje się do środka. Jeszcze nie wiem czy jest tam jakieś pęknięcie czy może nieszczelne jakieś wyprowadzenie przewodów z kabiny do silnika.

Dodam jeszcze, że woda pojawia się od strony pasażera.

Pozdrawiam

Napisano

> Polej wodą z węża po przedniej szybie i zobacz czy nie masz mokrego

> filtru pp, jeśli tak to musisz uszczelnić podszybie.

> To Ci moze pomóc manual

lałem filtr suchy, ani kropli wody

Napisano

w kazdym badz razie ja narazie nie znalazłem miejsca gdzie mogła dostawac sie woda oprocz tej wczesniej wspomnianej fabrycznej dziurki w podłodze.

wczesniej tez uszczelniłem sobie silikonem podszybie tzn. taka gumowa uszczelka wchodzaca od spodu do szyby po wyjeciu wczesniej oczywiscie wycieraczek itd.

po jakims czasie znowu zagladne czy czasem nie zbiera sie tam woda i własnie bede szukał miejsc tych co kolega wspomina tj. gdzies na sciance grodziowej.

nie mam posmysłu gdzie jeszcze woda mogła by przenikac do kabiny.

pojeździmy zobaczymy wink.gif

pozdro

Napisano

ja miałem nie szczelne podszybie i woda lała sie na filtr pp, póxniej wpadała do obudowy nagrzewnicy i do srodka, teraz uszczelniłem podszybie i problem zniknął

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.