Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wycena naprawy

Featured Replies

Napisano

witam miałem dziś wypadek z mojej winy i mam pytanie ile będzie mnie kosztowała naprawa tego, koło sie zgięło nie widać tego na zdjęciu w środku chyba nic sie nie stało jedynie pojemniczek od płynu spryskiwaczy wszedł głębiej

odrazu może polecić mechanika z Wrocławia a najlepiej z okolic kępna bo tam miała miejsce stłuczka

image00055os8.jpg

Napisano
  • Autor

Trudno wycenić nie wiedząc dokładnie co się stało. Z zewnątrz mało ci widać. Ciekawe jak sanki, czy coś z zawieszeniem niewidocznego sie nie stało. Za mało fotek jak dla mnie aby można było wstępnie coś wycenić.

Maska w jakości Q około 300zł

Błotnik w jakości Q około 150zł

Zderzak w jakości Q (do lakierowania) około 240zł

EDIT: Widać też że błotnik dosunął się do drzwi........

Napisano
  • Autor

no reflektor w strzępach przeciwmgielne też, zawieszenie chyba tak bo koło jest przekrzywione, maska delikatnie wgnieciona, pojemnik od spryskiwaczy, i zapaliło mi sie światełko od chłodzenia silnika

najbardziej martwi mnie zawieszenie

chodzi mi orientacyjnie pesymistycznie sick.gifnic nie wyciekło oprócz płynu do spryskiwaczy,

Napisano

Ja tez mam pytanie w związku z naprawą,otuz do wymiany mam z przodu tuleje na wachaczu[prawa i lewa strona]sworzen i przewody hamulcowe elastyczne tez[prawa i lewa]strona.Bede wdzieczny za odpowiedz smile.gif

Napisano

Wymień cały wahacz FE11661 za 183

Napisano

> witam miałem dziś wypadek z mojej winy i mam pytanie ile będzie mnie

> kosztowała naprawa tego, koło sie zgięło nie widać tego na

> zdjęciu w środku chyba nic sie nie stało jedynie pojemniczek od

> płynu spryskiwaczy wszedł głębiej

> odrazu może polecić mechanika z Wrocławia a najlepiej z okolic kępna

> bo tam miała miejsce stłuczka

Wstepnie oceniam na jakies 3000 pln

Napisano
  • Autor

Jezus czemu tak dużo ? liczyłem koło 2000 możesz napisać co poszło prawdopodobnie bo do tego zapłaciłem juz 500 za holowanie i mandat angryfire.gif

Napisano

> i zapaliło mi sie światełko od chłodzenia

> silnika

> najbardziej martwi mnie zawieszenie

> chodzi mi orientacyjnie pesymistycznie nic nie wyciekło oprócz płynu

> do spryskiwaczy,

Tak zapaliła Ci się kontrolka od chłodzenie bo wykosiłeś cały moduł chłodzenia który znajduje się właśnie pod zderzakiem w tym miejscu 893goodvibes.gif

Napisano

> Tak zapaliła Ci się kontrolka od chłodzenie bo wykosiłeś cały moduł

> chłodzenia który znajduje się właśnie pod zderzakiem w tym

> miejscu

Własnie zauważyłem brak modułu sterującego wiatrakami. Jeżeli przepadł nie szukaj używanego od handlaża kup w ASO - ja kupiłem i byłem mile zaskoczony ceną (ASO - 415 zł nowy Simens u handlaży używany 800 - 1000 zł)

Napisano
  • Autor

a jest szansa że jest on cały bo nic na ulicy nie leżało może porostu się odłączył albo został zmiażdżony, bo nie mam dostępu do samochodu jest 80km na parkingu i zastanawiam sie co zrobić dać do naprawy tam, czy zapłacić 360 za dowóz do Wrocławia i dać komuś tutaj kto sie zna i go polecicie biglaugh.gif

a jak wygląda sprawa zawieszenia drogo mnie to będzie kosztowało wiem że na zdjęciach tego nie widać, koło jest przekżywione o 15* od pionu

sprawy blacharskie to koło 600zł moduł 400zł nie mam pojęcia co z zawieszeniem kable były całe tylko w środku ucierpiał pojemnik od spryskiwaczy zakładam ze jakieś prostowanie będzie

Napisano

> Jezus czemu tak dużo ? liczyłem koło 2000 możesz napisać co poszło

> prawdopodobnie bo do tego zapłaciłem juz 500 za holowanie i

> mandat

To ja mam powiedziec co poszło???

Z tego co widze to co najmniej 3 elelmnty do lakieru,swiatła lewe wraz z halogenem no i cos móiles o skrzywionym kole wie, moze sanki, wahacz, i inne pierdoly. Uzbiera sie 3000 jak nic, chyba ze zrobisz gdzies u paplaka i pojutrze wyjdze rdza. zlosnik.gif

Napisano

Witam,podepne sie pod temat,Chcialbym sie dowiedziec jak to jest z ubezpieczycielem,Mianowicie,mialem stłuczke ,koles jadacy BMW walnal w tył mojej astry,jego wina,rzeczoznawca w protokole szkody napisal ze do wymiany jest-tylny zderzak,tylny pas,tylne lampy obie.klapa bagaznika cala,plastikowa oslona pasa tylnego ta w bagazniku,oraz oslona styropianowa kola zapasopwego,to gdzie jest podnosnik i klucz do kół.Za tydzien mam dostac wycene tych elementow i jaka kwote otrzymam.Czy ktos mial podobne uszkodzenia i naprawiał?.Jak moze byc rożnica w kwocie tej od ubezpieczyciela sprawcy |HDI Asekuracja| a rzeczywista naprawa u blacharza?.Miejsca na lampy tzw.okulary błotników wymagac beda podklepania.Podłoga bagaznika nieruszona.

Napisano

Zależy gdzie będziesz naprawiał. W Gdańsku za astręF gdzie był rozwalony reflektor, błotnik i kilka cm maski wszedzie chcieli 2tys, znalazłem za 1600.

Jeżeli pod maską nie jest uszkodzone to nie sądzę żebyś znalazł kogoś kto to zrobi za mniej niż 3tys.

Napisano

> Zależy gdzie będziesz naprawiał. W Gdańsku za astręF gdzie był

> rozwalony reflektor, błotnik i kilka cm maski wszedzie chcieli

> 2tys, znalazłem za 1600.

> Jeżeli pod maską nie jest uszkodzone to nie sądzę żebyś znalazł kogoś

> kto to zrobi za mniej niż 3tys.

Dzieki,ja tez sie rozpytałem u mechaników blacharzy o ich cene za robote plus czesci,bardziej chodzi mi o to, na ile moze to wycenic ubezpieczyciel.W mojej miejscowosci zrobia mi to za ok 2000 zl z tym ze czesci uzywane i pomalowane.Pas tylny nowy.

Napisano

> witam miałem dziś wypadek z mojej winy i mam pytanie ile będzie mnie

> kosztowała naprawa tego, koło sie zgięło nie widać tego na

> zdjęciu w środku chyba nic sie nie stało jedynie pojemniczek od

widzieliscie tu

czy to mozliwe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.