Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Emblemat Astra F >94 - problem

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zakupiłem w sklepie internetowym Opel-Shop.pl oryginalny (GM) emblemat do Opla Astry F >94 roku, okazało się jednak że nie pasuje do atrapy... Sprawdziłem oznaczenia żeby się upewnić i numer na etykiecie opakowania foliowego jest identyczny jak na stronie (i w zamówieniu - dokładnie to sprawdzałem w EPC przed zamówieniem żeby uniknąć problemów): 13 24 475, dodatkowo na etykiecie widnieje numer: 90 452 545, jednak na samym znaczku widnieje numer: 90 506 022. icon_eek.gif

Mierzyłem też rozmiar kółka i miejsca na atrapie i wychodzi na to że jest miejsce na kółko ok 10,5 cm, a zakupione ma 9,7 cm.

Sprawdziłem w EPC i...:

Part No. 90506022, Kat No. 13 24 006, EMBLEM - J96 - VECTRA-B [1996- ]

Wszystko jasne, ktoś pomieszał znaczki, ponieważ oznaczenia etykiecie na opakowaniu są inne. Jednak opakowanie było zafoliowane. Niestety przy próbie dopasowania, jeszcze zanim sprawdziłem numerki, ułamał się jeden z zaczepów, dlatego nie mogłem go zwrócić, jednak postanowiłem kupić kolejną sztukę w tym samym sklepie (nie znalazłem w innych oferujących oryginały), z wyraźną prośbą o dokładne sprawdzenie wszystkich numerówk. Dostałem kółko i znów identyczna sytuacja... icon_eek.gif zgłupiałem. icon_eek.gif

Powiedzcie jak to jest. Jak to możliwe żeby znaczek w opakowaniu z hologramem miał inny numerek niż na etykiecie? Jak to możliwe żeby to się zdarzyło dwa razy pod rząd. Oba opakowania wyglądały na oryginalne i na nierozpakowywane. Zanim napiszę parę "ciepłych słów" w stronę sklepu chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce. Może Opel w późniejszym okresie kazał montować mniejsze znaczki? Wydaje się jednak że nie, ponieważ nie mogę tego znaczka wcisnąć, a na allegro widziałem znaczki dedykowane dla Astry F o średnicy 10,5, więc jednak takie istnieją.

Naprawdę zgłupiałem. Taniej by wyszło specjalnie podjechać do ASO i tam zakupić znaczek... oslabiony.gif

Napisano

Czy jesteś pewien że masz oryginalną atrapę? może kiedyś ktoś zmienił po stłuczce czy z innego powodu.

Napisano
  • Autor

> Czy jesteś pewien że masz oryginalną atrapę? może kiedyś ktoś zmienił

> po stłuczce czy z innego powodu.

Atrapę zmieniam z takiej 91-94 na taką po roku 94. Dlatego kupowałem emblemat, chciałem oryginalny, ponieważ z podróbek szybko powłoka schodzi.

Problem jest nie w tym że dostałem emblemat do innej wersji astry, ale emblemat który nie pasuje ani do jednej, ani do drugiej, ani nie zgadza się z numerem na etykiecie (z logo GM), ani z numerem z EPC (przeczytaj dokładniej mojego pierwszego posta - emblemat jest tylko do Vectry-B). I to dwie sztuki z kolei.

Błąd producenta? Czy jakieś dziwne sztuczki sklepu?

Napisano

> Atrapę zmieniam z takiej 91-94 na taką po roku 94. Dlatego kupowałem

> emblemat, chciałem oryginalny, ponieważ z podróbek szybko

> powłoka schodzi.

> Problem jest nie w tym że dostałem emblemat do innej wersji astry,

> ale emblemat który nie pasuje ani do jednej, ani do drugiej, ani

> nie zgadza się z numerem na etykiecie (z logo GM), ani z numerem

> z EPC (przeczytaj dokładniej mojego pierwszego posta - emblemat

> jest tylko do Vectry-B). I to dwie sztuki z kolei.

> Błąd producenta? Czy jakieś dziwne sztuczki sklepu?

to sie zdarza ze sa zle pakowane w zeszlym tygodniu tez zmienialem gril na ten po 94 kupilem emblemat na serwisie opla i rozmiar nie pasowal srednica byla dobra okolo 10,5 za to Z bylo za duze udalem sie na serwis gosc przyniosl ze 20 znaczkow i wkoncu jeden pasowal zwrocili pieniadze w ramach rekompensaty za klopot i mam znaczek za darmo

dodam ze grill mam podrube a mimo to pasuje idealnie

taki wlasnie

Napisano
  • Autor

> to sie zdarza ze sa zle pakowane w zeszlym tygodniu tez zmienialem

> gril na ten po 94 kupilem emblemat na serwisie opla i rozmiar

> nie pasowal srednica byla dobra okolo 10,5 za to Z bylo za duze

> udalem sie na serwis gosc przyniosl ze 20 znaczkow i wkoncu

> jeden pasowal zwrocili pieniadze w ramach rekompensaty za klopot

> i mam znaczek za darmo

> dodam ze grill mam podrube a mimo to pasuje idealnie

> taki wlasnie

Mam identyczny grill (zamiennik). wink.gif

Najśmieszniejsze jest to że i tak teraz muszę kupić ten znaczek, pewnie pojadę do ASO, zapłacę ze 40 zł i całość wyniesie mnie ze 3x więcej niż jakbym od razu pojechał... niestety nie polecam Opel-Shop.pl, może to nie ich wina że producent wrzuca inne znaczki do opakowania, ale jak mówiłem żeby zweryfikowali numerki, to mogli to zrobić porządnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.