Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana wahaczy - opis?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Wisi gdzieś jakiś manual?

Zabralem sie dziw za wymiane w moim bravolocie i napotkalem na maly problem. Wyjalem stary i zaczalem zakladać nowy (pod domem, na lewarku).

No i problem jest w tym, ze mam problem z zalapaniem jednej sruby do obejmy tulei. Generlnie mialem maly problem z tymi obejmami. I nie wiem czy dobra kolejnosc robie, ale najpierw zamocowalem swożen, a potem zaczalem lapac te tuleje.

Moze ktos napisac co odkreca aby zamontowac wahacz? Jutro chyba odkrece takze piaste i postaram sie zamontowac wahacz poczawszy od obejm tulei.

Napisano

> No i problem jest w tym, ze mam problem z zalapaniem jednej sruby do

> obejmy tulei.

Raz tak miałem , nerw dużo , no bo nie pasuje, ale to element rychomy , trzeba bardziej sie przyłozyć i musi wejść ok.gif

Napisano

jak wyszedl stary to wejdzie nowy, nie wiem czy tez tak robisz ale ja auto mam na podporze (kobyłce) a lewarkiem unosze/manewruje zwrotnica . wkladam calosc na miejsce , lapie lekko sruby do sanek i celuje sworzenim

Napisano
  • Autor

Ruchomy ruchomy i to wlasnie sprawia ten problem smile.gif Jeden (ten z lepszym dojsciem) ladnie nagialem i przylapalem. Z drugim na dzis odpuscilem, gdyz zaczalbym go rozwalac a nie naprawiac smile.gif

Z tym drugim lewarkiem pomysl dobry i jutro bede go testowal (musze zalatwic drugi smile.gif ). W chwili obecnej cos podobnego robilem podgladajac pod piaste klocek i opuszczajac lekko bravolota. Cos dawalo ale bede musial bardziej pokombinowac. Nerwowo sporo. Myslalem, z eto od reki dam rade zrobic smile.gif Ale pierwsze razy zawsze sa trudniejsze. No i browara brakowalo bo troszke od chaty odjechalem wiec ... smile.gif

Napisano

Popuść trzy śruby mocowania amortyzatora u góry.Całą kolumnę będzie można trochę odchylić i masz miejsce do manewrowania wahaczem zlosnik.gif

Napisano

To może opiszę jak ja wymieniałem.

Najpierw złapałem czterema śrubami tuleje. Cała piasta idzie wtedy trochę na bok i jest problem z założeniem sworznia. Oczywiście piewszym pomysłem było opuszczenie amortyzatora, ale gdy poleciały pierwsze klucze i pierwsze k...y trzeba było wymyślić coś innego.

Jedna osoba naciska z całych sił angryfire.gif wahacz w dół a druga nakierowuje zwrotnicą na sworzeń. W ten sposób w kilka sekund sworzeń był na miejscu. Pozostało tylko porządne skręcenie wszystkiego.

Pozdrawiam

Chab

Napisano
  • Autor

No to dzis robie tym schematem druga strone. Najpierw zlapie obejmy. Amory bede w tym tygodniu zamawial wiec jesli teraz powalcze ze srubami to potem tylko lzej bedzie smile.gif

Napisano

> tez wymienialem i mialem problem z osadzeniem na 4 tej srubie od strony wewnetrznej przy belce poprzecznej, wahacz musi wejsc pod belke, obylo sie bez luzowania amora ale bylo ciezko sam to zrobilem

Napisano
  • Autor

Wczoraj zrobilem drugie podejscie. Tym razem wyposazony w drugi podnosnik + lom. Jak to bywa z tymi pierwszymi razami za barzdzo wczesniej balem sie, ze cos uszkodze. Teraz odkrecilem piaste od amorka, odciagnalem na bok i do gory na podnosniku. Dzieki temu moglem montowac wahacz w jego naturalnym polozeniu (obejmy ladnie stykaly z mocowaniami). Potem juz tylko ugiecie wahacza i osadzenie piasty. Teraz to juz ok 40 min na strone roboty smile.gif

Dzieki za wszelkie porady.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.