Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swiece...Help

Featured Replies

Napisano

Mam mały problem, chciałem wymienic swiece i odkrecając pierwszą od lewej strony napotkałem na duży opór, tzn tak mocno przykręcona ze myslałem ze jej nigdy nie wykręce....w końcu sie udało ale dla pewności nie wymieniałem tylko próbowałem ja wkręcić spowrotem i znowu to samo strasznie dużo siły trzebe mieć (silnik 1.0 i.e Fire)

zauważyłem ze przed wykręceniem siedziała do końca a teraz nie da sie jej wkrecić do końca...opró jest tak duży ze już nie drgnie....a nie wierze że świece tak mocno sie przykręca hmm.gif

pomocy bo chce wymienić wszystkie 4 a nie wiem czy zabierać sie za nastepne.....i czy coś sie stanie jak jest dokręcona do oporu ale nie do końca bo sie nie da

Napisano

Czy próbowałeś w to miejsce wkręcic nową?

Jak to typ swiecy którą wykręcaleś.

Podejrzewam że poprzedni "mechanik" aby mu lepiej sie wkręcało posmarował gwint jakims paskudztwem, to to sie zwęgliło i stąd problem.

Poogladaj w miare mozliwości gwint w miejscu na swiecę, czy jest widoczny metaliczny, czy własnie z jakimś nagarem. Zawsze można nagar nieco nagwintować gwintownikiem.

Napisano
  • Autor

Nowych nie wkręcałem bo chcialem sprawdzić stan starych swiec...swiece Magnetti Merelli od kupna auta przejechałem 35tyś na LPG bo od razu po zakupie załozyłem, od kupna po 3 miesiacach miałem mieć wymienione na nowe i chyba to są od poprzedniego właściciela bo mechanik mi mówił ze włozył Iskry i dupa....

Jakie mam kupić do 1.0 ie Fire ?

byłem dzisiaj w Norauto i nie mogłem się połapać po tych modelach hmm.gif

końcówka swiecy była sucha ale "brudna" i duża szczelina

a gwint mokry tak jakby z oleju i ciemny, jak wkreciłem spowrotem nie dokońca jak wtedy auto normalnie jedzie jak wcześniej....chce wymienić na nowe bo mechanik mnie oszukał i niezbyt równo pracuje na jałowym po za tym jeżdże na LPG

Napisano

Mnie się wydawało że mam niedokręcone świece, a okazało się, że stare były tak samo, tylko gwint wystający był mocno zasyfiony, a jak włożyłem nowe to się gwint świecił jak psu... zeby.GIF

Napisano

> Mnie się wydawało że mam niedokręcone świece, a okazało się, że stare

> były tak samo, tylko gwint wystający był mocno zasyfiony, a jak

> włożyłem nowe to się gwint świecił jak psu...

Najlepiej jakbyś spisał oznaczenie silnik jakie masz ?

Ja mam np. 156A2.246 i do tego swiece np. NGK BCPR6ES VL12

może byc jeszcze :

156A2.000 do 156A2.048 - tutaj świece np. NGK BPR5ES VL6

Napisano

V-line12 za 9,20

V-line16 za 12,5

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.