Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klima psssssssssyyyyyyyyyyyyyyy... DEAD

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zajezdzam sobie dzisiaj na cpn, tankuje, ale cos mi syczy, skonczylem, podchodze pod przod auta, daje jakbym zlapal konkretnego kapcia, ale ze srodka auta... zagladam szukam, patrze od spodu wszystko zielone... juz wiadomo klima... sprezarka cala, strzelił przewód!! icon_eek.gifangryfire.gif dziura niechuda Panie!!

Słuchajcie kolega zaoferował mi sie, ze moze zregenerowac mi ten przewod za free. Pracuje w firmie zajmujacej sie naprawa urzadzen i ukladow pneumatyczych w tirach, Mowi, ze robia podobne przewody, albo nawet takie same, tylko, ze sa one na olej lub powietrze, ale tak samo pod bardzo bardzo duzym ciśnieneim jak klima.

Sądzicie, ze da ta rady? niektore zaklady zajmujace sie serwisowaniem klimy takze dorabiaja przewody i zastanawiam sie czy to nie na tej samej zasadzie...

Napisano

Na dwoje babka wróżyła zlosnik.gif

Z jednej strony uszczelnić przewód to nie problem. Koszt będziesz miał za ponowne nabicie.

Pytanie tylko, w jakim stanie jest ten przewód?

Jeżeli za jakiś czas zrobi się w nim druga dziura, masz drugi koszt nabicia i podwójna robocizna. Pewnie byłby już nowy wink.gif.

Mi się zrobiła dziura w przewodzie z filtra osuszacza do skraplacza. Koszt 280zł.

Jeden z userów pisał, że miał ten przewód jak sito. Zadzwoniłem do ASO w Gdańsku, bo sprzedawali podobny na allegro, tylko do benzyny.

Jako że mi nie pasował, poprosiłem o opinię, czy kupić nowy (i powiedziałem, że nie kupię u nich, tylko w Kwidzynie), czy naprawiać. Serwisant powiedział szczerze, że fiat ma bardzo delikatne rurki i prawdopodobne jest wystąpienie w niedługim czasie kolejnej dziury.

Nawet nie polecał stosować chemii do odgrzybiania lub czyszczenia parownika, jeżeli nie jest to konieczne ze względu właśnie na wyjątkowo delikatnie elementy w fiacie.

Kupiłem nowy.

Decyzja należy do Ciebie.

Napisano
  • Autor

ale nie nie moze zregeneruje to zle okreslenie, on uzyje odemnie tylko tych koncowek węża, caly gumowy element da nowy

Napisano

> ale nie nie moze zregeneruje to zle okreslenie, on uzyje odemnie

> tylko tych koncowek węża, caly gumowy element da nowy

Jeżeli tak to ok. Ktoś tu właśnie pisał, że w ten sposób ma zrobione.

Zastanawia mnie tylko, czy guma będzie dobrym materiałem do obwodu klimatyzacji. W końcu czynnik ma jakieś właściwości, krąży z czynnikiem olej i czy z przewodu gumowego nie będą wykruszały się cząstki, które mogą szkodzić na inne elementy (np zawór rozprężny) hmm.gif

Napisano
  • Autor

znow napisalem malo konkretnei wink.gif tłumaczyl mi kolega ze to sie skalda chyba z 5 warstw ten przewod i nawet nie wiem czy tam jakas guma jest smile.gif ale skoro ktos tak ma zrobione i działa to też tak spróbuje, dzięki za info!!

Napisano

> znow napisalem malo konkretnei tłumaczyl mi kolega ze to sie skalda

> chyba z 5 warstw ten przewod i nawet nie wiem czy tam jakas guma

> jest ale skoro ktos tak ma zrobione i działa to też tak

> spróbuje, dzięki za info!!

Z tego co piszesz, to twój kolega jest ci w stanie zrobić nowy przewód do klimy z przewodu ciśnieniowego jakie używane są w ciężarówkach w ukłądach olejowych i pneumatycznych. Nie wiem jake ma działanie czynnik chłodzący, ale przewód taki jest bardzo mocny. Zbrojone pojedynczo i/lub podwójnie. Osobiście mam tak zrobione w hamulcu przednim w motocyklu i traktorze przy silniku, przewody ciśnieniowe-olejowe. 893goodvibes.gif Najważniejsza sprawa, to dobrze "zarobione" końce przewodu chyba tzw. "holenderki".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.