Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpanie

Featured Replies

Napisano

Witam...wczoraj mialem okazje zrobic kolejna trase moja asterka i wszystko bylo dobrze do czasu gdy po zrobienu ok 350km zaczela szarpac crazy.gif...Wczesniej pare razy zdarzylo mi sie pojedyncze szarpniecie na miescie- wiec myslalem ze to wina zlego lpg ( BP) jednak od tamtego czasu spalilem ponad 60l gazu wiec powoli zaczynam stwierdzac ze to nie to...Troche poczytalem archiwum i naszedl mnie wniosek ze to moga byc przewody hmm.gif Swiece, filtry i sama instalacje gazowa niedawno robilem ale WN nie ruszalem ( sa firmy janmor grinser006.gif) Objawy mialem takie ze autko potrafilo szarpac podczas plynnej jazdy jak i przy przyspieszaniu...a najbardziej jak wjechalem w wiejska drozke gdzie byly same dziury - po prostu "koncert" szarpan buu.gif

Dodatkowo gdy tankowalem zapalila mi sie na stale kontrolka ukladu elektornicznego silnika - bylo to w momencie gdy podjechalem tankowadc gaz...po ponownym uruchomienu silnika juz sie to wiecej nie pojawilo...

I teraz mam pytanie..jesli to sa WN to jak moge najpierw to sprawdzic? - gdzies cos czytalem ze wieczorem patrzec czy nie ma przebic hmm.gif

Co dodatkowo wymienic z przewodami - kopulka, palec?

Jak dlugo auto moze wytrzymac z walnietymi przewodami, i jakiej formy polecacie...NGK? Bo janmorow chyba nie wezme oink.gif

Napisano
  • Autor

> Przede wszystkim trzeba było odczytać jaki to był błąd

No to wlasnie zrobilem...i wyszedl mi blad 35..tylko ten i potem zaczynal pokazywac to samo od nowa waytogo.gif Z tego co widze to 35 oznacza : "Silnik krokowy - niewłaściwa liczba kroków"...z tym ze jak robilem przeglada gazu..okolo 1200km temu to tez dalem do czyszczenia krokowca...to w takim tazie czego mam sie spodziewac skoro wyskoczyl ten blad? I czy to ma zwiazek z tym szarpaniem? hmm.gif

Napisano
  • Autor

I jeszcze jedno...tak na marginesie to w moim zlaczu 10 pinowym pin "h: jest pusty za to obok pinu "f" mam dodatkowe wejscie...co to oznacza? cfaniaczek.gif

Napisano

jak kable mają dziesiatki tys przejechane to moze rzeczywiscie wymien.

Ja mam janmory sylicon cos tam ale w maluchu i smiga jak burza!

Napisano

Co masz na myśli mówiąc dodatkowe wejście? Drugie gniazdo? hmm.gif Fotka by się przydała.

Błąd wskazuje na lewe powietrze.

Napisano
  • Autor

> Co masz na myśli mówiąc dodatkowe wejście? Drugie gniazdo? Fotka by

> się przydała.

Po prostu w tym zlaczu 10-pinowym ten jeden pin ( z srodka ) znajduje sie w dolnym prawym rogu kostki..

> Błąd wskazuje na lewe powietrze.

A w jaki sposob znalezc ta usterke? Mozna samemu cos z tym zrobic czy do tego po3bny fachowiec? hmm.gif

I czy to "lewe powitrze" moze wlasnie powodowac w/w szarpanie?

Pozdrawiam cool.gif

Napisano

Rozkładem pinów w kostce nie ma się co przejmować. I tak interesują nas tylko dwa smile.gif

O lewym powietrzu było już pisane kilka(naście) razy więc poszukaj. Przy odrobinie czasu i samozaparcia można to spokojnie zrobić samemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.