Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki reduktor do sekwencji?

Featured Replies

Napisano

Mam instalację IV generacji Tartarini.

Niestety, auto nie jeździ jak powinno - na jałowych obrotach pracuje bardzo nierówno, przy dojeżdżaniu do świateł potrafi zgasnąć. Auto kupiłem już zagazowane, a zakład który zakładał instalację jest dużo mniej fachowy niż ja sam... Chwilowo rozwiązałem problem tak, ze przy obrotach spadających poniżej 1100/min auto przełącza sie na benzynę i pracuje tak aż nie wejdą znowu powyżej 1100. Spokojnie można jeździć, ale czasami przy ruszaniu coś zaszarpie, się przydusi czy coś podobnego.

Próbowałem już wszystkiego - filtry, świece (nowe NGK i ISKRA GAZ), kable WN, filtry powietrza i gazu i dalej tak samo... Wyregulowałem też dobrze (próby drogowe, dopasowywanie krzywych tinj/pcol) instalację - tak mi się przynajmniej wydaje. Podejrzewam padający reduktor - niestety nigdzie nie mogę dostać zestawu do regeneracji reduktora Sekwencyjnego Tartarini. Więc sobie pomyślałem, że kupię inny smile.gif JAKI ??

Ten który mam ma trzymać ciśnienie 1.0bara. W sofcie mogę ustawić też 1.2 - ale wolałbym nie kombinować.

Doradźcie coś - najlepiej coś z włoszczyzny smile.gif

Napisano

nie wydaje mi się że to wina reduktora

stawiam na złe dysze i może rozregulowane wtryski.

Zakładając że reduktor jest sprawny to przy małym wydatku mocy jakim są wolne obroty.

u mnie za mały reduktor miał znaczenie kiedy przycisnąłem auto do 4000 - 5000 obrotów.

Jeżeli masz możliwość to podłącz sie do instalacji softem i próbuj wyłączając kolejne wtryski lpg, obserwuj zachowanie silnika na wolnych obrotach.

Napisano
  • Autor

> nie wydaje mi się że to wina reduktora stawiam na złe dysze i może rozregulowane wtryski.

Mam listwę wtryskową Matrix XJ. Same wtryski też brałem pod uwagę - ale zdecydowałem sie pójść w którąś stronę wink.gif

> Zakładając że reduktor jest sprawny to przy małym wydatku mocy jakim są wolne obroty.

> u mnie za mały reduktor miał znaczenie kiedy przycisnąłem auto do 4000 - 5000 obrotów.

U góry ciągnie jak dobrze, na obroty wkręca się ładnie i szybkiej jazdy też nie odmawia.

> Jeżeli masz możliwość to podłącz sie do instalacji softem i próbuj wyłączając kolejne wtryski lpg, obserwuj zachowanie silnika na wolnych obrotach.

Niestety, soft nie ma takiej możliwości frown.gif Moza tylko włączyć lub wyłączyć pracę na gazie.

Zostawić reduktor i zająć się wtryskami?

Napisano

> nie wydaje mi się że to wina reduktora

> stawiam na złe dysze i może rozregulowane wtryski.

> Zakładając że reduktor jest sprawny to przy małym wydatku mocy jakim

> są wolne obroty.

> u mnie za mały reduktor miał znaczenie kiedy przycisnąłem auto do

> 4000 - 5000 obrotów.

> Jeżeli masz możliwość to podłącz sie do instalacji softem i próbuj

> wyłączając kolejne wtryski lpg, obserwuj zachowanie silnika na

> wolnych obrotach.

oj, nie był bym taki pewny, że to nie reduktor. Ja np mam problemy z nierówna pracą na jałowym i tez mi nie raz gasnie. Wymienilem już wszystko (swiece, cewki, przewody, czujnik ciśnienia) i ostatnio wymieniłem listwe wtryskiwaczy. Nadal jest źle, więc czeka mnie wymiana reduktora. Kupuje ZAVOLI Zeta N (150 KM)

Napisano

> oj, nie był bym taki pewny, że to nie reduktor. Ja np mam problemy z

> nierówna pracą na jałowym i tez mi nie raz gasnie. Wymienilem

> już wszystko (swiece, cewki, przewody, czujnik ciśnienia) i

> ostatnio wymieniłem listwe wtryskiwaczy. Nadal jest źle, więc

> czeka mnie wymiana reduktora. Kupuje ZAVOLI Zeta N (150 KM)

To może być też kwestia lokalizacji króćców LPG w kolektorze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.