Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośniki w bagażniku AII Caravan

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar wzbogacic conieco dzwięk w moim samochodzie o basy.W lewej czesci bagażnika ,tam gdzie mam apteczkę i trójkąt jest spora przestrzeń ,która po wygłuszeniu i odpowiednim zabudowaniu głośnika moze posluzyc jako skrzynia i myśę ,ze nawet niezle by to gralo . Pod plastikową klapką leci u mnie wiązka niewykorzystanych kabli ,mozliwe ze sie przyda .

Pytanie : do czego sluzy ta wiazka i czy moze ktos wykonał taką zabudowę ?

Napisano

> Mam zamiar wzbogacic conieco dzwięk w moim samochodzie o basy.W lewej

> czesci bagażnika ,tam gdzie mam apteczkę i trójkąt jest spora

> przestrzeń ,która po wygłuszeniu i odpowiednim zabudowaniu

> głośnika moze posluzyc jako skrzynia i myśę ,ze nawet niezle by

> to gralo .

Ta przestrzeń służy do wyprowadzania powietrza z kabiny samochodu na zewnątrz.W Astrze tak jest to rozwiązane,że tam gdzie apteczka powietrzew wchodzi,przechodzipod plastikami na drugą stronę auta i tam przez kratkę wychodzi na zewnątrz.

Pod plastikową klapką leci u mnie wiązka

> niewykorzystanych kabli ,mozliwe ze sie przyda .

> Pytanie : do czego sluzy ta wiazka i czy moze ktos wykonał taką

> zabudowę ?

Kable tam lecące to oświetlenie tyłu auta,wiązka do ogrzewania tylnej szyby,jej wycieraczki oraz do podłączenia haka.Nie ma tam niepotrzebnych wiązek.

Ja mam subwoofer po stronie pasażera tuż przy oparciu.Wzmacniacz przykręcony do oparcia po stronie kierowcy.

Napisano
  • Autor

Mając na myśli niepotrzebna wiązka chodzilo mi o ok 10 kabli zakonczonych wtyczką i do niczego nie podłaczonych ,6 dosc grubych a reszta normalne .Wyglada mi to raczej na okablowanie do regulowanych amortyzatorów lub faktycznie do haka ,ktorego nie mam.Raczej wątpie ,ze jest to przygotowane pod sprzet audio ,np zmieniarkę lub wzmacniacz ale tego nie wykluczam .Jeszcze raz zaznaczam wtyczka jest nie podlaczona do niczego a cala elektryka oczywiscie dziala .

Napisano

To podłączenie do haka.

Zmieniarka jest zawsze w schowku.

Napisano

> Mając na myśli niepotrzebna wiązka chodzilo mi o ok 10 kabli

> zakonczonych wtyczką i do niczego nie podłaczonych ,6 dosc

> grubych a reszta normalne .Wyglada mi to raczej na okablowanie

> do regulowanych amortyzatorów lub faktycznie do haka ,ktorego

> nie mam.Raczej wątpie ,ze jest to przygotowane pod sprzet audio

> ,np zmieniarkę lub wzmacniacz ale tego nie wykluczam .Jeszcze

> raz zaznaczam wtyczka jest nie podlaczona do niczego a cala

> elektryka oczywiscie dziala .

10 kabli to za duzo na hak czy na audio.

ja mam skrzynke zaraz za kanapa wzmacniacz przykrecony do skrzynki tak abym mogl calaosc rozpiac i cos wiekszego przewiesc.

jezeli chodzi o basik w aucie to naprwde wazne sa doobre kable i zarówno do zasilania jak i do samego glosnika. a po drugie za bardzo nie znasz kubatury tego pustego miejsca i nie bedziesz mogl z glosnika wyciagnac tego co on defakto potrafi. najlepiej zaufac producentowi i kupic glosniczek w pudeleczku. ja mam dlsw 512c i do tego RTO black magic 300 W. i chyba 9mm kabelek do pradu mase ciagalem wlasnie z tego miejsca o ktorym piszesz. jak troszke rozkrece muzyczke to nie widze nic w luserku wstecznym

Napisano

> 10 kabli to za duzo na hak czy na audio.

dziwne bo ja mam 13 przewodów (gniazdo niemieckie) i w przyczepce mam taka sama wtyczke dzieki temu:

1 mam swiatlo wsteczne w przyczepce

2 wylacza mi sie swiatlo przeciwmgielne w samochodzie jak podepne przyczepke (aby nie oslepialo w lusterku jak by sie odbijalo od przyczepki swiatlo przeciwmgielne samochodu

3 nikt nie chce odemnie brac przyczepki bo mam "niestandardowa" wtyczke a ja mam przejsciowke w razie jak bym mial ciagnac przyczepke z polska wtyczka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.