Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż "Mugena" w Stilo 3D

Featured Replies

Napisano

Witajcie smile.gif

Mam w planach kupić sobie taką puszkę:

AUKCJA

Ale w Stilo wydech jakos tak w dół idzie i nie ma wycięcia w zderzaku.. czy ktos juz montowal podobne wynalazki? Nie chcę spalić zderzaka ani za bardzo nic wycinać..

Napisano

Wedlug mnie jezeli chcesz zeby mialo to jakis wyglad ok.gifbez podciecia zderzaka sie nie obejdzie hmm.gifwaytogo.gif20.GIF

Napisano

> Ja poważnie zastanawiam się nad montażem mugena w miejsce

> rozsypującego się powoli tłumika końcowego

> TU można poczytać o doświadczenioach userów tego tłumika oraz o ich

> ocenie montażu tego tłumika w stilo

dwie uwagi.

Bylem uzytkownikiem ultera (srednica 110mm ) w innym autku. Na tej podstawie pisze co ponizej

Plusy "drogiego" wydechu... obecnie garniak ma 10 ( dziesiec ) lat i mozna smialo odciac wymyc i polozyc na polke. Material nie do zdarcia.

Minusy

Jesli tylko koncowy wydech nalezy sie liczyc z tym ze puszka wazyc moze znacznie wiecej niz fabryczna i wszystkie wieszaki szlag trafia w nienormalnie szybkim tempie. Ja mialem robiony w '97r gruntowna przebudowe lacznie z wywaleniem srodkowego tlumika / strumienica , koncowka, zmiana srednicy rur przelotowych. Wszystko fajnie gralo dopoki bylo w "kupie". Srodek sie wysypal, koncowka zostala, w srodek poszla "fabryka" i zaczely sie cyrki z wieszakami.Waga niestety zrobila swoje. Gumki do zmiany na porzadku dziennym.

Kolejny minus.. decybele. Fajna sprawa na tydzien dwa max miesiac. Ale jesli robisz grube przebiegi to bol glowy to twoj przyjaciel.

ps. pisze na podstawie wydechu w jednym ( starszym z aut w mojej stopce)

pzdr.

Napisano

Ja uzytkuje ulterka 2x90 juz ponad rok i niezauwazylem zeby bylo zbyt glosno ! Poza tym stilacz jest o niebo lepiej wyciszony w srodku niz twoj Tipo icon_eek.gifEpoka do przodu 20.GIFrotfl.gif Ulterka z czystym sumienie moge polecic waytogo.gifwaytogo.gifwaytogo.gif

Napisano

> Ja uzytkuje ulterka 2x90 juz ponad rok i niezauwazylem zeby bylo

> zbyt glosno ! Poza tym stilacz jest o niebo lepiej wyciszony w

> srodku niz twoj Tipo Epoka do przodu Ulterka z czystym

> sumienie moge polecic

raz ze wyciszenie inne , dwa - ze tak jak napisalem srodkowego tez nie mialem , a o jakis katalizatorach i innych cudach nie wspominajac. Poprostu jedna wielka rura ( fabrcznie fi 48 zrobione na fi 55 ) od kolektora do konca auta...

No i charakterystyka tras jakie robilem. Co innego poburczec po miescie a co innego walic po 200 km po trasie...

w kazdym razie fajny bajer, ladnie toto wyglada, predko sie nie psuje, nie koroduje ... no ale kazdy kij ma dwa konce smile.gif

Napisano
  • Autor

Chodzilo mi raczej nie o sam basowy tlumik ale o konkretnie model ala mugen - charakterystyczna puszka z krociutka koncowka. Chcialbym jakos sprytnie zamontować bez cięcia zderzaka. O estetyce tego stylu nie dyskutuje podoba mi sie i juz, zalezy mi na motocyklowym(superbike'owym) brzmieniu bardziej niz na warczeniu smile.gif

Dzieki za pomoc tak czy siak smile.gif

Pozdrawiam zlosnik.gif

Napisano

> Chodzilo mi raczej nie o sam basowy tlumik ale o konkretnie model ala

> mugen - charakterystyczna puszka z krociutka koncowka. Chcialbym

> jakos sprytnie zamontować bez cięcia zderzaka. O estetyce tego

> stylu nie dyskutuje podoba mi sie i juz, zalezy mi na

> motocyklowym(superbike'owym) brzmieniu bardziej niz na

> warczeniu

> Dzieki za pomoc tak czy siak

> Pozdrawiam

to ja jeszcze slowko ogolnikowo o "lepszych" tlumikach .

Zwroc uwage na wysokosc rury ( przed tlumikiem koncowym czyli w okoli tylnej osi ) w stosunku do krawedzi zderzaka. Albo wejdzie albo tniemy.

Druga uwaga.

Pomierz na wszelkie mozliwe sposoby dlugosc wydechu w stosunku do konca zderzaka. Zeby ci potem nie wisial jakis dyszel na 30 centow zeby.GIF

Napisano

> zalezy mi na motocyklowym(superbike'owym) brzmieniu bardziej niz na warczeniu

Z tego co wiem, to motory warczą po przekroczeniu 7-8 krpm. zlosnik.gif W stilo nie dasz rady. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co wiem, to motory warczą po przekroczeniu 7-8 krpm. W stilo

> nie dasz rady.

TA, jak nie, jak moje stilo sie budzi przy 9000 dopiero zlosnik.gifoink.gif

A na powaznie to na stronie ULTER jest galeria dzwiekow i tam crx i civic maja wydechy podobne do mugenow i pieknie chodzą smile.gif

Co do pomiarow - rzeczywscie musze wslizgnac sie pod auto z suwmiarka i jakas linijka 270751858-jezyk.gif

Napisano

> TA, jak nie, jak moje stilo sie budzi przy 9000 dopiero

> A na powaznie to na stronie ULTER jest galeria dzwiekow i tam crx i

> civic maja wydechy podobne do mugenow i pieknie chodzą

> Co do pomiarow - rzeczywscie musze wslizgnac sie pod auto z suwmiarka

> i jakas linijka

Wlasnie posluchalem sobie ryczacych silniczkow. Honda CRX z ulterem po zejsciu z obrotow ( odjecie nogi z gazu) pojawia sie typowy kaszel. Znakiem tego nie dla psa kielbasa. W poczatkowej fazie zycia mojego ukladu wydechowego ( czyli wszystko od podstaw zrobione ) , przy zejsciu motor chodzil gladko. Gdy po latach uzytkowania zaczalem wstawiac srodkowy firmowy plus firmowe ( fiatowskie) rurki to i ten nieszczesny kasze-e-el sie pojawil. Na moje niezbyt naukowe ucho swiadczy to o nierownomiernym cisnieniu/oporach panujacych w ukladzie wydechowym. Czyli na skroty mowiac nie "policzone" jedno z drugim. Czy to ma jakis wplyw na zywotnosc silnika ? Nie wiem. Mnie z silnikiem nic sie nie dzialo, jedyne co to padaly jak muchy wieszaki oraz wydmuchiwalo uszczelke spod kolektora chyba jeszcze czesciej niz te wieszaki.

Napisano
  • Autor

> Wlasnie posluchalem sobie ryczacych silniczkow. Honda CRX z ulterem

> po zejsciu z obrotow ( odjecie nogi z gazu) pojawia sie typowy

> kaszel. Znakiem tego nie dla psa kielbasa. W poczatkowej fazie

> zycia mojego ukladu wydechowego ( czyli wszystko od podstaw

> zrobione ) , przy zejsciu motor chodzil gladko. Gdy po latach

> uzytkowania zaczalem wstawiac srodkowy firmowy plus firmowe (

> fiatowskie) rurki to i ten nieszczesny kasze-e-el sie pojawil.

> Na moje niezbyt naukowe ucho swiadczy to o nierownomiernym

> cisnieniu/oporach panujacych w ukladzie wydechowym. Czyli na

> skroty mowiac nie "policzone" jedno z drugim. Czy to ma jakis

> wplyw na zywotnosc silnika ? Nie wiem. Mnie z silnikiem nic sie

> nie dzialo, jedyne co to padaly jak muchy wieszaki oraz

> wydmuchiwalo uszczelke spod kolektora chyba jeszcze czesciej niz

> te wieszaki.

A w civicu tez to slyszysz? Ciekawe jak to policzyc zeby sie nie nabrac...

Napisano

> A w civicu tez to slyszysz? Ciekawe jak to policzyc zeby sie nie

> nabrac...

nie wiem jak to liczyc, jak to dobrac, pisze z doswiadczenia uzytkownika ktory wydal fortune na kompletny wydech a potem klnal jak sie zaczelo sypac. Nie zakladalem tego u byle "kowalskiego" rurarza tylko w firmie / warsztacie ktory w owych czasach probowal swych sil w tuningu samochodow. Tylko tyle.

I jeszcze jedno. Po przerobce dostalem papier o dopuszczeniu do ruchu tak glosnego samochodu , bez ktorego to swistka nikt na mnie nie chcial patrzec powaznie na przegladzie.(osobny swistek na koncowke(papier ultera), osobny na caly uklad(papier warsztatu ) Pisze o tym bo nie wiem jak "dzisiaj" wyglada sprawa.

pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Pisze o tym bo nie wiem jak "dzisiaj" wyglada sprawa.

> pozdrawiam.

Teraz od Ultera czy tam innej firmy jakies ksero homologacji czy cos takiego sie dostaje wink.gif A od warsztatu montazu samego koncowego chyba nic do reki smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.