Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prosze o pomoc - hamulce

Featured Replies

Napisano

Witam, w mojej Marei 96 r z ABS od pewnego czasu mam klopoty z hamulcami. Przypadlosc jest dosc dziwna poniewaz co kilka hamowan wciskam hamulec i samochod tylko zwalnia. Ogolnie zeby auto zaczelo hamowac musze wcisnac hamulec prawie do konca, nie wspomne o zablokowaniu kol gdzie musze sie ladnie zaprzec o fotel. Klocki mam nowe, tarcze tez niczego sobie, tyl wymieniany jakies 30 tys km temu. Problem jest rowniez z ABS, caly czas hamuje jakbym jechal po lodzie, a kontrolka sie nie swieci, mowie o tym poniewaz powiedziano mi ze jak sie kontrolka nie swieci to w zyciu tego nie naprawie. Czy ktos orientuje sie czy pompa hamulcowa jest taka sama w wersji 1,6 i 1,8? Koledzy prosze o pomoc, z gory dziekuje!

Napisano

może masz zapowietrzone hamulce albo skończyły się one właśnie. Podłączyłes pod kompa auto? moze masz spalona kontrolke od ABS-u (pali się ona po przekręceniu kluczyka?)

czy pompy pasują to sprawdź w eperze ale chyba powinny być takie same jak się niemylę

Napisano
  • Autor

Odpowietrzane byly z dwa tygodnie temu, bo z poczatku o tym wlasnie pomyslalem. Kontrolka OK, zapala sie i gasnie po kilku sekundach.

Napisano

a może serwo nie działa?

sprawdź jeszcze tylne hamulce w jakim są stanie

Napisano
  • Autor

> a może serwo nie działa?

> sprawdź jeszcze tylne hamulce w jakim są stanie

Wydaje mi sie ze serwo dziala, hamulec twardnieje jesli sie go bedzie wciskac przy wylaczonym silniku, Po uruchomieniu zaczyna lzej pracowac. Czy tylne hamulce moga miec taki wplyw ze nie moge zablokowac przodu nawet? frown.gif Musze ten tyl rozebrac.

Napisano

ktoś kiedys pisał że miał problem z przewodami hamulcowymi elastycznymi, może to one, a może pada właśnie pompa hamulcowa hmm.gif

Napisano
  • Autor

> ktoś kiedys pisał że miał problem z przewodami hamulcowymi

> elastycznymi, może to one, a może pada właśnie pompa hamulcowa

Czyli pompa moze padac a hamulec niekoniecznie wpadac w podloge? Ciezka sprawa z tym moim autem:( a zrobic to musze..

Napisano

A zobacz czy ci przypadkiem gdzie plyn nie ucieka.

mi hamulce uciekly jak sokonczyly sie szczeki w tylnych bebnach wink.gif

a abs raczej nic do tego nie ma - no chyba ze ci odbija pedal to tak

Napisano

sprawdź przewody elastyczne i zmień płyn...

wyczysć tłoczki...

Napisano
  • Autor

Dzieki Koledzy! smile.gif Plyn napewno mi nie ucieka, wiec zostaje pompa i tylne hamulce.. Po nitce do klebka..

Napisano

Sprawdź samoregulatory z tyłu, ja tak miałem po wymianie piast z tyłu, dopiero po wymianie samoregulatorów zaczęły mi działać hamulce.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.