Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Duże spalanie w uno 1,0p 93r gaznik *DELETED*

Featured Replies

Napisano

> Witam

> Mam problem ze swoim uniaczem, spalanie w mieście dochodzi do 12l.

> Jest uno 93r 1,0p na gaźniku, który był regenerowany. Wymieniany

> był tez siłownik podciśnieniowy na aparacie zapłonowym. Autko

> było u diagnosty, ustawiony zapłon na 2 stopnie (zgodnie z

> książką) oraz ustawiona mieszanka. Także uniacz był na kanale i

> sprawdzony czy nie ma przecieków paliwa nigdzie. Po prostu ręce

> opadają, co fakt robię małe trasy ale żeby palił 12l ! Jest

> jeszcze druga i pewnie istotna usterka, mianowicie wskazówka od

> poziomu paliwa pokazuje np. 2 kreski a na drugi dzień juz 1

> kreskę. co dzień to mniej paliwa chociaż nie jeżdżę. Jeżeli ktoś

> wie co to może być to proszę o pomoc. Dzięki pozdrawiam

> [email protected] gg: 9555252

a może tak prozaiczna sprawa i zbiornik gdzieś cieknie?? bo to chyba jedyne logiczne wytłumaczenie dla sytuacji gdzie wskaznik co dzien pokazuje mniej paliwa

Napisano

> a może tak prozaiczna sprawa i zbiornik gdzieś cieknie?? bo to chyba

> jedyne logiczne wytłumaczenie dla sytuacji gdzie wskaznik co

> dzien pokazuje mniej paliwa

Moze byc to jak i cos takiego:

zaraz po wlaczeniu zimnego silnika wskazowka pokazuje dokladnie 1/2, a po kilkunastu minutach jedna do poltorej kreski wiecej. Ciekawe co? Ostatnio przygladalem sie wskaznikowi temperatury i poziomu paliwa - jest tam przylutowany rezystor miedzy "+" zasilania wskaznika i wejsciem pomiarowym. Po kilku minutach ten rezystor jes calkiem cieply - a jak wiadomo rezystorom zmienia się rezystancja wraz ze zmiana temperatury. I w ten spsob rodza sie bledne wskazania - z reszta wskaznik paliwa jak i temperatury nie sa przystosowane do dokladnego pomiaru tylko orientacyjnego.

Do czego zmierzam? Otoz:

kolega moze konczac jazde (wszystko nagrzane) spojrzal na wskaznik i pokazywal mu 2 kreski, a nastepnego dnia rano (wszystko zimne) pokazywal mu 1 kreske. Ja mam identycznie - ale po kilku minutach stan paliwa wraca do stanu z dnia poprzedniego. Natomiast lampka rezerwy zyje swoim zyciem:

gdy mam 2 kreski paliwa to zaczyna migac na wybojach, a rano gdy mam 1 kreske to nawet nie ma zamiaru sie zapalic - oczywiscie zaczyna mrygac znowu na wybojach.

Tak wiec nie sugerowalbym sie tym co pokazuje wskaznik. Ale 12l to na 1.0 strasznie duzo - moje 1.4 w miescie pali 10l. Moze jednak gaznik do regulacji? Albo... sprawdz czy hamulce ci nie blokuja.

Napisano

Ostatnio przygladalem sie wskaznikowi temperatury i

> poziomu paliwa - jest tam przylutowany rezystor miedzy "+"

> zasilania wskaznika i wejsciem pomiarowym.

Co do tego się zgodze, bo nieraz rozbierałem licznik - tak jak piszesz wskaźniki są wyłącznie dla orientacji. Ale ja sugeruje się tym, że kolega napisał: "2 kreski a na drugi dzień juz 1 kreskę. co dzień to mniej paliwa chociaż nie jeżdżę. " - z czego ja wnioskuje, ze kolega idzie do garażu jednego dnia, przekręca kluczyk, po podjechaniu wskazówki odczytuje poziom paliwa, następnie drugiego dnia tak samo, ale już ma mniejsze wskazanie (obydwa "pomiary" po postoju)

Napisano

Napisalem: "moze byc" a nie ze jest - najlepiej niech sie zainteresowany wypowie.

Napisano

Ten temat już był już na tym forum i to napisany przez tego samego użytkownika Poprzedni wątek

Kolego nie pisz takich samych wątków bo nic to nie pomoże. My widzimy ten wątek i kazdy kto miał co do powiedzenia w tym temacie się wypowiedział czerwona.gif

Napisano

> Ten temat już był już na tym forum i to napisany przez tego samego

> użytkownika Poprzedni wątek

> Kolego nie pisz takich samych wątków bo nic to nie pomoże. My widzimy

> ten wątek i kazdy kto miał co do powiedzenia w tym temacie się

> wypowiedział

O qrcze, nie wiedziałem o tym.

Masz racje czerwona.gif

Napisano

> O qrcze, nie wiedziałem o tym.

> Masz racje

No problem, tylko nie rozumiem tego gościa że pisze w przeciągu 2-3 dni dwa takie same wątki niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Witam, popierwsze przepraszam za pisananie tego samego watku, napisalem na Mk i zostal przeniesiony nie przeze mnie. co do autka to dzisiaj odkrecilem plywak (wskaznik poziomu paliwa) z baku i okazalo sie ze duzo paliwa tam jest smile.gif , wymieniłem na inny uzywany wskaznik i pokazuje teraz cwierc baku. mam nadzieje ze to sprawiala zludzenie duzego spalania oraz codziennego "ubywania paliwa". Tak to juz jest ze sprzetem z tworzywa sztucznego. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.