Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto zamontował stożek w dieslu.I jakie efekty???

Featured Replies

Napisano

Witam,kto z szanownych kolegów montował stożek w DTL-u,lub innym dieslu i jakie to przyniosło efekty.

Mam zamiar kupić stożek dla mam nadzieję lepszego dzwięku turbiny.Dlatego pytam,żeby sie upewnić czy to coś w tym pomoże?

Napisano

Tez jestem ciekawy bardziej tego czy wzrosnie cos moc wink.gif bo turbina to mi swiszczy po regeneracji jak nigdy 893goodvibes.gif i na tym mi nie zalezy

Zastanawia mnie czy zdjecie np czesci dolotu do filtra cos zmieni bo tam jest lekkie zwezenie "gardla" dolotu no ale z drugiej strony lapał by cieple powietrze ..Robil ktos takie testy? cool.gif

Napisano
  • Autor

Ale jak by podciągnąć stożek aż do samej lampy przedniej,to już by nie łapał ciepłego powietrza.

Chyba jednak się pokuszę o stożek,bo ostatnio jezdziłem parę km bez filtra,tzn. założyłem 3 warstwy pończoch i efekkt był piękny.Turbinka była słyszalna jak w silniku JTD ,którym ostatnio miałem zaszczyt jeżdzić,noi tak jakby mniej kopcił przy wyższych obrotach.

ps.miałem sceptyczne podejście do silników diesla,ale po jezdzie fiatem bravo JTD chyba pokocham diesle.

Napisano

> ostatnio jezdziłem parę km bez

> filtra,tzn. założyłem 3 warstwy pończoch

No to dogodziłeś turbinie i silnikowi oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

Dlaczego??Przecież tylko mu udrożniłem dopływ powietrza.A silnik nie ucierpiał,bo nawet jak turbina za duże ciśnienie robiła to zawór to upuscił.Auto całkiem inaczej jechało.Przyśpieszenie wzrosło i było ok.Normalnie z standardowym filtrem dość wolno się wkręca na obroty na 4 i 5 biegu,a bez tego filtra znacznie szybciej.

Napisano

> Dlaczego??Przecież tylko mu udrożniłem dopływ powietrza.A silnik nie

> ucierpiał,bo nawet jak turbina za duże ciśnienie robiła to zawór

> to upuscił.Auto całkiem inaczej jechało.Przyśpieszenie wzrosło i

> było ok.Normalnie z standardowym filtrem dość wolno się wkręca

> na obroty na 4 i 5 biegu,a bez tego filtra znacznie szybciej.

to nie w tym rzecz, jak ci nałapie drobnego kurzu to potem sie to zlepi z ewentualnym olejem z odmy i wszystko na turbine poleci jako bloto, nie odrazu oczywiscie, ale nalezy unikac takich praktyk, a niedajboze by ci porwało i wessało tą ponczoche, silnik turbinowe duzo bardziej ssą niż zwykłe

Napisano

> Witam,kto z szanownych kolegów montował stożek w DTL-u,lub innym

> dieslu i jakie to przyniosło efekty.

> Mam zamiar kupić stożek dla mam nadzieję lepszego dzwięku

> turbiny.Dlatego pytam,żeby sie upewnić czy to coś w tym pomoże?

Ja zamontowałem i jeżdze ze stożkiem - efekt jast taki ,że do seryjnego nie wrócę smile.gif Autko dużo lepiej się zbiera i jest elastyczniejsze. Minusem jest głośne syczenie zasysanego powietrza ,mi to nie przeszkadza smile.gif

W benzyniaku bym się w coś takiego nie bawił bo gorzej zamula niż pomaga ,ale w turbo dieslu to juz warto bo TD jak żaden silnik potrofi wykorzystywać nadmierne ilości powietrza smile.gif

Napisano

> Ja zamontowałem i jeżdze ze stożkiem

Zamontowałeś jakiś szpecjalny do diesla czy zwykły?

Napisano

> Zamontowałeś jakiś szpecjalny do diesla czy zwykły?

Normalny ,tyle ,że nie jakiś badziew z allegro tylko oryginalny GREEN'a smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.