Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiesta MkVI - Sterownik silnika

Featured Replies

Napisano

Witam!

Dałem już na kącik forda ale tam ruch zerowy frown.gif Może Wy mi pomożecie.

Moja mama ma następujący problem z autkiem... Otóż pewnego dnia ~2miesięcy temu zdarzyło jej się - jak to ona opisuje "Samochód zrobił kangura po czym nic nie działało np. wspomaganie, dopiero po wyłączeniu silnika i ponownym odpaleniu było dobrze"... Jakiś czas temu gdy zrobiło się cieplej wyszło na jaw, że po tym incydencie jest problem z klimatyzacją - po wciśnięciu włącznika dioda zapala się, lecz klima nie chłodzi w ogóle... Oddaliśmy autko do serwisu gdzie stwierdzili, że mechanicznie z klimą jest wszystko ok... Dzisiaj wrócił z gruntownego przeglądu elektryki - niestety nic nie zdziałali... Powiedzieli, że winny jest natomiast prawdopodobnie sterownik silnika i że oni nie wymieniają samego elementu tylko cały komputer a to wiąże się z kosztem ponad 2000zł Na allegro patrzyłem, że sam sterownik komputera do np. focusa kosztuje 400-500zł, niestety do fiesty nie ma... Sądzicie, że postawili prawidłową diagnozę ? Gdzie ewentualnie można poszukać samego sterownika do fiesty? Macie jakieś sprawdzone miejsce?

pozdrawiam

Napisano

Ale wspomaganiem to chyba komputer nie steruje hmm.gif

Ta klima to padła na amen, czy czasami tylko psikusy robi?

Napisano
  • Autor

> Ale wspomaganiem to chyba komputer nie steruje

> Ta klima to padła na amen, czy czasami tylko psikusy robi?

Nie wiem - tak mama relacjonowała, że jakby wszystko przestało działać wink.gif

Klima padła na amen - włącza się dioda ale nic nie chłodzi. Czym steruje jeszcze ten sterownik? Czy jest jakieś zagrożenie dla bezpieczeństwa?

Napisano

> Nie wiem - tak mama relacjonowała, że jakby wszystko przestało

> działać

> Klima padła na amen - włącza się dioda ale nic nie chłodzi.

Jak coś padnie całkowicie to przeważnie łatwiej to można naprawić. Skoro twierdzą, że to wina sterownika to niech wymienią, od razu przynajmniej sprawdzisz czy pomogło. Ale cena faktycznie zaporowa tongue.gif

> Czym

> steruje jeszcze ten sterownik? Czy jest jakieś zagrożenie dla

> bezpieczeństwa?

Tego niestety nie wiem, ale jak mi silnik w maluchu zaczął przerywać przy wyprzedzaniu TIR-a, to zagrożenie było faktycznie spore palacz.gif

Napisano

> Witam!

> /CIACH/

> pozdrawiam

Witam.

Mialem bardzo podobny przypadek u siebie. Mialem problemy z obrotami biegu jalowego i podczas ruszania pod gore samochod zrobil dwa kangury i zgasl. Odpalil potem normalnie, ale od tego momentu przestala dzialac klima. Dioda na desce zalaczala sie, ale sprezarka nie. Przesledzilem sygnal elektryczny sprzegla klimy i okazalo sie, ze dochodzi do czujnika cisnienia i z niego juz nie wychodzi.

W moim przypadku pomoglo napelnienie klimy. Przejechalem juz chyba 7500km i narazie dziala normalnie.

Byc moze byl to tylko zbieg okolicznosci.

Przesledz moze sygnal klimy i jak sie okaze, ze dochodzi do jakiegos punktu i dalej go nie ma, to w tym miejscu szukaj winnego. Jest to w miare proste do wykonania pod warunkiem, ze klima nie staruje jakas siec pokladowa.

Pozdrawiam

JK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.