Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nawiew

Featured Replies

Napisano

Szanowni Panowie,

Wy jako znawcy swoich miskow i posiadacze wiedzy wszelakiej cos mi pewnie powiecie na ten temat ...

chcodzi mi o nawiew ...

w moim misku ten po lewej stronie kierownicy wieje jakby chcial a nie mogl frown.gif wszystkie inne sa ok, a ten sie uparl i odmawia nalezytej wspolpracy frown.gif

cieplym ledwo, ledwo daje, zimnym prawie nie dmucha frown.gif

czy mam w tym jakos zaczac grzebac? czy moze wpysk.gif i bedzie z glowy? cfaniaczek.gif

biorac pod uwage klime w postaci otwartego okna i nawiewow na maksa, wolalabym zeby padl ten skrajny ale po prawej stronie frown.gif a nie moj frown.gif

bo jazda o godz 15,30 po calym dniu odpoczynku miska na sloncu , jest jakby to ujac malo mila dla maszynisty frown.gif gdy misiek nie chce wiac frown.gif

Napisano

> jakby to ujac malo mila dla maszynisty gdy misiek nie chce wiac

hmmm nie slyszalem jeszcze o takim przypadku ale moze warto na poczatek zerknac przez ten nawiew czy widac tunel ktorym powietrze leci? bo moze spadl?

Napisano

> hmmm nie slyszalem jeszcze o takim przypadku

nie znam innych przypadkow, tylko ten... jakby z racji oczywistej cfaniaczek.gif

>ale moze warto na

> poczatek zerknac przez ten nawiew czy widac tunel ktorym

> powietrze leci? bo moze spadl?

no a co jak spadl?

i to nie tak ze wcale nie wieje...ale wieje i grzeje zdecydowanie mniej niz inne....

Napisano

> nie znam innych przypadkow, tylko ten... jakby z racji oczywistej

> no a co jak spadl?

> i to nie tak ze wcale nie wieje...ale wieje i grzeje zdecydowanie

> mniej niz inne....

bo moze wlasnie spadl i czesc powietrza tylkoprzez nawiew a reszta wkosmow czyli pod deska

a jak spadl.. kurcze nawet nie wiem jak sie tam dobrac zeby nalozyc:(

Napisano

> bo moze wlasnie spadl i czesc powietrza tylkoprzez nawiew a reszta

> wkosmow czyli pod deska

> a jak spadl.. kurcze nawet nie wiem jak sie tam dobrac zeby nalozyc:(

zobacze dzisiaj cos tam widac ...

ale jak znam moje szczescie, to pewnie tak jest, ze spadl

Napisano

> zobacze dzisiaj cos tam widac ...

> ale jak znam moje szczescie, to pewnie tak jest, ze spadl

szczerze mowie ze nawet nie mam pojecia co i jak tam jest z tymi kanalami bo nie gmeralem i nie widzialem nawet nigdy

ale moze ktos kto ma dostep do epeera moze zerknie przynajmniej i zobaczy jak kanaly sa prowadzone i jak mozna sie do nich dobrac

Napisano

> szczerze mowie ze nawet nie mam pojecia co i jak tam jest z tymi

> kanalami bo nie gmeralem i nie widzialem nawet nigdy

> ale moze ktos kto ma dostep do epeera moze zerknie przynajmniej i

> zobaczy jak kanaly sa prowadzone i jak mozna sie do nich dobrac

poki co i tam nie mam wyjscia jak tylko poczekac...

Napisano

Spróbuj po prostu zamknąć nawiew na pasażera a wtedy więcej powietrza będzie leciało na Ciebie wink.gif To tylko półśrodek bo może faktycznie jakaś rura spadła. Może będzie coś widać po odkręceniu pokrywki bezpieczników.. hmm.gif Jakbyś się pytała to jest to co masz naprzeciwko lewego kolana 270751858-jezyk.gif

Napisano

To tylko Panda. W mojej słuzbowej tez tak jest. Od takiego samochodu nie mozna wymagać za duzo, przeciez to nie mercedes klasy s, nie ta cena!

Napisano

> To tylko Panda. W mojej słuzbowej tez tak jest. Od takiego samochodu

> nie mozna wymagać za duzo, przeciez to nie mercedes klasy s, nie

> ta cena!

Wybacz Dominiku, ale dzalajacy nawiew to chyba nie jest zbyt wysokie wymaganie wzgledem nawet pandy....

i chyba nie dyskutujemy tu o moich wymaganiach, ale o tym jak mam sobie poradzic z tym fantem, zeby było jak trzeba ....

dlatego wolałabym usłyszec jakies konkrety ....

cóż, Rejmi ma racje w nastepnym poscie, a ja nie ukrywam, gorka niby klubowe aso...a ja juz 3 raz w ten czy inny sposob dostalam po lbie... i czwartego juz nie zaryzykuje ....

Napisano

> To tylko Panda. W mojej słuzbowej tez tak jest. Od takiego samochodu

> nie mozna wymagać za duzo, przeciez to nie mercedes klasy s, nie

> ta cena!

sorry moze powinienem sobie darowac ale.... noz sie w kieszeni otwiera - wlasnie widac podejscie do klienta w aso fiata...

panda nie panda nawet jezlie nie nowa obojetnie co - wystapilo jakies niedomaganie a aso co? mowi olewka to tylko panda... gratulacje gratulacje dla podejscia do sprawy

zamiast cos podpowiedziec to ... ok daruje sobie bo szkoda slow a i nie to miejsce

Jestes badz co badz utozsamiany a aso i z tego co wiem chcesz by tak bylo wiec.... piszac teksty w tym stylu.... jakis totalny brak i szacunku i dbalosci nie tylko wobec potencjalnychnawet klientow ale i wobec firmy ktora reprezentujesz....wiec zestaw to co mowisz z tym ze piszesz ze zapraszasz do siebie czy cokolwiek innego..... nie swiadczy to za cholere o dobrym podejsciu i do samej uslugi i klienta...

nic nie dziala bardziej opiniotworczo w negatywnym znaczeniu niz takie z gory lekcewazace i bagatelizowane podejcie do tematu

Napisano

> Porownaj najpierw działanie nawiewu w innych Pandach.

Porownywalam z Panda mojej siostry i jest zasadnicza różnica, stad sie wzielo moje pytanie co jest nie tak i jak sobie z tym poradzic....

tylko prosze nie mow mi, ze róznica spowodowana jest tym, ze Jej panda ma rok, a moja 4

Napisano

Nie nie ja zapraszam na diagnozę jak najbardziej.

Ale mowie z własnego doświadczenia ze nawiewy w Pandzie nie są za dobrze skonstruowane szczególnie boczne. I raczej tutaj przestrzegam przed rozbieraniem Pandy, bo można sobie narobić więcej szkód. ( Nie mowie w imieniu ASO, występuje na kąciu jako prywatna osoba)

A my możemy sobie tylko tutaj gdybać.

PS. dziękuje za opinie, jednak bardzo mało przemyślana.

ASO moje zawsze może pomoc, ale po co w koszty się wpędzać. A samemu naprawiać można dużo większe koszty zrobić (często się zdarza ze klient cos połamie) Jeśli chcesz doradzać koleżance jak naprawiać, to proszę bardzo tylko zapewnij ją ze jeśli cos się popsuje to pokryjesz koszty.

A co do nawiewów, co tu ukrywać to nie climatronic. Łukasz (LTQ) to określi bardzo trafnie na własnym przykładzie Panda + Klimatyzator <piwo>.

Napisano

Rok a 4 lata to jest duża różnica. Przez 4 lata mogło sie z nawiewem dużo dziać. Już mówiłem możemy gdybać. Zapraszam na diagnozę (nic to nie kosztuje)

Jesli chcemy dłuzej debatować na ten temat zapraszam na Kacik Spamerski.

Napisano

hmmm... mój boczny nawiew zawsze działał słabiej niż środkowe, nie wiem jak to skonstruowano ale chyba tak musi być, bo u kolegi tak samo confused.gif

Napisano

Troszkę jest większa odległość od wentylatora miedzy bocznymi nawiewami a środkowym.

Napisano

Chcac zakonczyc temat, powiem tylko tyle...

mam ten samochod od 2 miesiecy i jest to moj pierwszy samochod bo i kierowca jestem od 2 misiecy, wiec nie mam doswiadczenia w tej kwestii bo niby jak miec je mam, zaniepokoil mnie jako laika fakt tego nawiewu, ale nim sie odezwalam na ten temat przetestowalam nawiew w pandzie mojej siostry i u niej nie ma tego problemu, boczny nawiew dmucha jak trzeba....

dlatego tez zapytalam....

ale juz wiem ze nie ma co pytac dlatego wiecej tego robic nie bede, mimo iz wydawalo mi sie ze temu sluzy ten kacik, zeby mniej doswiadzceni pytali bardziej doswiadczonych...

jeszcze raz bardzo przepraszam ze sie osmielilam

Napisano

W sumie mój nawiew działa ok ...

A mam 4 otwarte.

Jak chce więcej mocy zamykam pozostałe.

A alarm gdzie masz chowany ?? może ci ktoś do nawiewu schował coś :-) ( widziałem nie w pandzie)

Napisano

> W sumie mój nawiew działa ok ...

> A mam 4 otwarte.

> Jak chce więcej mocy zamykam pozostałe.

> A alarm gdzie masz chowany ?? może ci ktoś do nawiewu schował coś :-)

> ( widziałem nie w pandzie)

moj mis nie ma alarmu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.