Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

włącznik świateł cofania

Featured Replies

Napisano

witam w moim stilonie zniknęły światła cofania przy włączonym wstecznym nie palą się w związku z tym mam pytanie od czego zacząć naprawę i gdzie ewentualnie mam szukać włącznika pozdrawiam.

Napisano

> witam w moim stilonie zniknęły światła cofania przy włączonym

> wstecznym nie palą się w związku z tym mam pytanie od czego

> zacząć naprawę i gdzie ewentualnie mam szukać włącznika

> pozdrawiam.

Lewa strona przód,zdjąć nadkole, na skrzyni biegów wtyczka od strony przegrody czołowej. dostęp ciężki, może z kanału lżej.

Napisano

> może jakieś zdjęcia? ostatnio wymieniałem żarówkę poprzez nadkole i

> nie widziałem żadnego czujnika!

Było to kilkukrotnie roztrząsane. Nawet ze zdjęciami lub obrazkami poglądowymi. Szukaj pod kątem słowa "cofania".

Napisano

Dostęp nie jest taki straszny, u mnie serwis fiata zrobil to w jakies 4 minuty i to nie od spodu tylko podnieśli pokrywę.

Napisano

ja miałem zepsute światła cofania. dostęp u mnie był od podwozia, przy skrzyni biegów tak jak to opisał Kolega Mirek D. czyszczenie czujnika nic nie pomogło, ponieważ światła działały nieregularnie i po czyszczeniu jakieś 2 dni zanikły zupełnie. sam czujnik jest nierozbieralny i trzeba go wymienić. Koszt w ASO to jakieś 67zł. wymienia się go łatwo. Trzeba go po prostu wykręcić i wkręcić nowy. pozdrawiam.

Napisano

> Dostęp nie jest taki straszny, u mnie serwis fiata zrobil to w jakies

> 4 minuty i to nie od spodu tylko podnieśli pokrywę.

Jak elektryk ma "cienkie i długie rece" a'la ginekolog amator da się na upartego i od góry. Mnie przeszkadza "mięsień dyrektorski" i niezbyt szczupłe dłonie.

Wolę "zaglądać" od podwozia.

Napisano

Wg faktury z ASO cena czujnika cofania to 69,65 + "usługa serwisowa" 39,04.

Napisano

Jak widać z cenami różnie bywa. Kolega autokącikowicz, u którego kupowałem czujnik powiedział mi że jego czujnik kosztował rok wcześniej 75 zł. w białostockim ASO tyle ile pisałem. Może gdzieś jest jeszcze inna cena. sam czujnik wymieniał mi kolega. jakoś mam od pewnego czasu asowstręt zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

wczoraj w końcu znalazłem czujnik! Przez co obydwie ręce mam zarte do łokci alien.gif niestety zjęcie wtyczki i przesmarowanie kontaktem nic nie dało takze na bank bede musiał wymienić czujnik ! pozdrawiam i dziękuje za pomoc!

Napisano

> wczoraj w końcu znalazłem czujnik! Przez co obydwie ręce mam zarte do

> łokci

Z tego wnioskuję że poszedłeś tropem z ASO. niestety zjęcie wtyczki i przesmarowanie kontaktem nic

> nie dało takze na bank bede musiał wymienić czujnik

ja też tak w pierwszym warjancie próbowałem! pozdrawiam

> i dziękuje za pomoc!

nie ma za co ale bardzo mi miło żeMy piszący mogliśmy jakoś choć radą wspomódz kolegęsmile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.