Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prawidlowa praca silnika....

Featured Replies

Napisano

Jednak sie okazalo ze faluje... dzis jak jechalem do pracy to zauwarzylem... a wczoraj jak byl troche cieply to chodzil ladnie... i nawet bylo slychac jak silniczek pracuje... echhhh juz niewiem czym to moze byc spowodowane... frown.gifniewiem.gif

Napisano

> Witam! Mam pytanie do osob ktore posiadaja Una z instalacja gazowa na

> wtrysku chodzi mi o to ze dzis sobie wymienilem silniczek

> krokowy.... obroty wreszcie sie unormowaly.... ale zastanawia

> mnie jedna rzecz... jak przelacze go na gaz i nie jest jeszcze

> bardzo nagrzany ( niewiem jaka jest temp bo niemam wskaznika,

> ale przejezdzam ok. 1km :> ) to gasnie po wrzuceniu na luz...

> to normalne ? czy mam szukac innych przyczyn ? tego zjawiska...

Normalne,reduktor jeszcze się nie zdążył nagrzać po 1 km.Staraj się nie jeździć na luzie,to nie będzie gasł.

Napisano

Nic takiego mi sie niedzieje.....a często jeżdże na gazie i obojetnie czy silnik nagrzany czy nie zlosnik.gif

silnik mi gasł na poczatku a najczęsciej na zakręcie przy wiekszej predkosc a wystarczy rurę z dolotu zimnego powietrza ta co idzie do obudowy filtra powietrza z atrapy, odczepić z mocowania przy grillu od środka...poprostu niech sobie wisi swobodnie waytogo.gif

bo podczas jazdy powietrze wtłacza się siłą w filtr powietrza i mieszanka robi sie uboga i gaśnie, jak rura jest odczepiona i sobie wisi w komorze silnika to silnik zasysa sobie tyle ile potrzebuje wink.gif

Napisano

No co Ty tak bez wskaźnika ??

kupuj zegarki na allegro za grosze z temperaturą + czujniczek za grosze, któregoś dnia spotykamy się i montujemy wink.gif

Napisano
  • Autor

Jednak sie okazalo ze faluje... dzis jak jechalem do pracy to zauwarzylem... a wczoraj jak byl troche cieply to chodzil ladnie... i nawet bylo slychac jak silniczek pracuje... echhhh juz niewiem czym to moze byc spowodowane... frown.gifniewiem.gif i w ogole jak odpalam jak jest zimny to niewchodzi na obroty.... i gasnie... zastanawiam sie nad ssaniem albo jakims czujnikiem temp.... jak myslicie?? bo silniczek jest raczej dobry.... frown.gif

Napisano

> Jednak sie okazalo ze faluje... dzis jak jechalem do pracy to

> zauwarzylem... a wczoraj jak byl troche cieply to chodzil

> ladnie... i nawet bylo slychac jak silniczek pracuje... echhhh

> juz niewiem czym to moze byc spowodowane... i w ogole jak

> odpalam jak jest zimny to niewchodzi na obroty.... i gasnie...

> zastanawiam sie nad ssaniem albo jakims czujnikiem temp.... jak

> myslicie?? bo silniczek jest raczej dobry....

Ja miałem to samo. Gasł mi na każdym zakręcie, nie chciał odpalić itp... ale tylko 2 dni były takie. Pojechałem do mechanika i okazało się że silniczek krokowy mi się "zawiesił". Sytuacja potem się nie powtórzyła ale dla pewności wymieniłem i od tej pory nie narzekam..

Napisano
  • Autor

no tak.... ale ja go wymienilem wczoraj.... napoczatku bylo niby okej... a dzis rano jak bylo zimno to bylo to samo co kiedys.... a silniczek jest dobry bo jak podlaczylem go na krotko to sie wychylal i chowal... wiec to raczej nie jest wina silniczka?

Napisano

> No co Ty tak bez wskaźnika ??

> kupuj zegarki na allegro za grosze z temperaturą + czujniczek za

> grosze, któregoś dnia spotykamy się i montujemy

Przepraszam że wtrącę się do dyskusji. Planuje montaż wskażnika temperatury do mojego UNO i mam pytanie czy taki będzie dobry http://moto.allegro.pl/item190971639_wskaznik_temp_cieczy_indiglo_i_inne_w_ofercie.html ??

Napisano

> Przepraszam że wtrącę się do dyskusji. Planuje montaż wskażnika

> temperatury do mojego UNO i mam pytanie czy taki będzie dobry

> http://moto.allegro.pl/item190971639_wskaznik_temp_cieczy_indiglo_i_inne_w_ofercie.html

> ??

Pewnie że będzie, ale czy za te pieniądze nie kupisz sobie zegarów ze wskaźnikiem i czujnika? hmm.gif

Napisano
  • Autor

Panowie zeby.GIF pomocy 270751858-jezyk.gif jak wracalem z pracy.. to zatrzymalem sie i patrzylem na silniczek.... i okazuje sie ze on sie rusza.... i niewiem za co teraz mam sie brac frown.gif

Napisano

> Panowie pomocy jak wracalem z pracy.. to zatrzymalem sie i

> patrzylem na silniczek.... i okazuje sie ze on sie rusza.... i

> niewiem za co teraz mam sie brac

Teraz niewiem oco ci chodzi hehe

silniczek - masz na myśli 1.0 pod maską, czy silniczek krokowy - jakby nie patrzeć to oba to silniczki zlosnik.gif

Podejżewam, że jeśli silniczek krokowy się rusza (tak na boki) to trzeba by go przymocować konkretniej... sam to robiłes czy ktoś ci wymieniał? Jak ktoś to robił to możliwe, że o czymś zapomniał i teraz się rusza, choć generalnie w przypadku silniczka krokowego to mało prawdopodobne swieca.gif Ciężka sprawa!

Napisano
  • Autor

oczywiscie chodzi mi o silniczek krokowy 270751858-jezyk.gif

Sam go wymienialem... dokrecilem dosc mocno wiec malo prawdopodobne zeby sie ruszal... zastanawia mnie jedno... bo jak podlaczylem go jeszcze bez montowania... to sie wysunol... i jak przycisnolem go palcem to sie schowal 270751858-jezyk.gif i tak sie zastanawiam... moze on niema sily zeby popchnac przepustnice? shocked.gif albo mam walniety czujnik polozenia przepustnicy? ( tak apropos 270751858-jezyk.gif wie ktos jak to sprawdzic? ) albo cos z czujnikami temperatury.... ? bo nawet jak do odpale rano to niewchodzi na obroty... a powinien prawda?

Napisano

> oczywiscie chodzi mi o silniczek krokowy

> Sam go wymienialem... dokrecilem dosc mocno wiec malo prawdopodobne

> zeby sie ruszal... zastanawia mnie jedno... bo jak podlaczylem

> go jeszcze bez montowania... to sie wysunol... i jak

> przycisnolem go palcem to sie schowal i tak sie zastanawiam...

> moze on niema sily zeby popchnac przepustnice? albo mam

> walniety czujnik polozenia przepustnicy? ( tak apropos wie ktos

> jak to sprawdzic? ) albo cos z czujnikami temperatury.... ? bo

> nawet jak do odpale rano to niewchodzi na obroty... a powinien

> prawda?

Ja osobiście na twoim miejscu pojechałbym do mechanika żeby na to zobaczył. W sumie nic to nie kosztuje a moze sie juz takim czymś spotkał. Ew. może nawet powiedzał by ci jak sobie z tym zrobić samemu. On looknie na silnik, a na forum nikt dokładnie nie zlokalizuje usterki jeżeli to nie silniczek:)

Napisano
  • Autor

hehehe... tez o tym myslalem zeby.GIF ale nieznam takiego mechanika ktory by zrobil to za darmo zeby.GIF i dobrze.... ( chodzi mi o ogledziny 270751858-jezyk.gif ) i tak w ogole to ja lubie majsterkowac... i zawsze jak cos sobie naprawie to mam z tego satysfakcje ze sam to naprawilem... myslalem ze i tym razem sie uda... widze ze niebedzie to takie proste frown.gif

Napisano

> hehehe... tez o tym myslalem ale nieznam takiego mechanika ktory by

> zrobil to za darmo i dobrze.... ( chodzi mi o ogledziny ) i

> tak w ogole to ja lubie majsterkowac... i zawsze jak cos sobie

> naprawie to mam z tego satysfakcje ze sam to naprawilem...

> myslalem ze i tym razem sie uda... widze ze niebedzie to takie

> proste

U mnie gość bez problemu to robi. Podjeżdzam tylko i mówie co sie dzieje. Coś tam sie bawi minute i mówi co jest i ile by to ew. kosztowało lub jak to można naprawić. Cenić trzeba takich ludzi za bezinteresowną pomoc ale w sumie dzięki temu ludzie mu ufają i zawsze ma full:)

Napisano
  • Autor

jutro sobie wymienie czujnik temperatury zasysanego powietrza bo mam jeden smile.gif i zobaczymy co sie bedzie dziac zeby.GIF

Napisano

> jutro sobie wymienie czujnik temperatury zasysanego powietrza bo mam

> jeden i zobaczymy co sie bedzie dziac

a to się wyjmuje ? icon_eek.gif

Napisano

> a to się wyjmuje ?

Tak, razem z "główką"

Napisano

> Tak, razem z "główką"

eno wkręcacie mnie?

prosze zdjęcie wyjętego termistora food.gif

a jak mi napiszesz że sie go wyciąga poprzez obcięcie nóżek to Cie kylym uzbroj_zlo.gif

Napisano

> eno wkręcacie mnie?

nie

> prosze zdjęcie wyjętego termistora

nie mam

> a jak mi napiszesz że sie go wyciąga poprzez obcięcie nóżek to Cie

> kylym

Nie, napisałem, że z "główką - czyli tym czarnym "kapeluszem" hehe.gif

Napisano

> nie

> nie mam

> Nie, napisałem, że z "główką - czyli tym czarnym "kapeluszem"

grrrrr....

i tak poprosze o zdjęcie...

Napisano

> grrrrr....

> i tak poprosze o zdjęcie...

Skąd mam je wziąć oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

hehe chyba za bardzo sie pochwalilem 270751858-jezyk.gif to o czym pisalem to chyba bedzie wtryskiwacz.... frown.gif bo jak to odkrecilem to polalo sie paliwo... :/ w takim razie mogl by mi ktos dobrze wytlumaczyc gdzie znajduje sie ten caly czujnik temperatury zasysanego powietrza? crazy.gif

Napisano
  • Autor

rozmawialem ze znajomym.. i powiedzial ze on mial podobne objawy( w vectrze ) ... i wtedy musial wymienic przewody WN i swiece... czy to mozliwe zeby od swiec olbo od kabli falowaly obroty ?

Napisano
  • Autor

no i wymienilem przewody i swiece (3 mialy taki bialy nalot a jedna byla czarna)... i dalej to samo.... zastanawiam sie jeszcze nad czujnikiem polozenia przepustnicy... da sie ja w jakis sposob sprawdzic? wyczyscic ewentualnie naprawic?? smile.gif

Napisano

Jak bialy to pawidlowo, a ta czarna to ten nalot miala tlusty czy tylko byla czarna? Jak tlusty to ci olej bierze, jak nie to po prostu sie nie wygrzala.

Napisano
  • Autor

raczej suchy.... a da sie cos zrobic z tym czujnikiem polozenia przepustnicy??

Napisano
  • Autor

zauwarzylem ze w ukladzie chlodzenia tworzy sie duze cisnienie :| i znika mi plyn... i STRASZNIE paruje z tlumika... zatrzymalem sie chwile... to za mna nic nie bylo widac :|

Napisano

> zauwarzylem ze w ukladzie chlodzenia tworzy sie duze cisnienie :| i

> znika mi plyn... i STRASZNIE paruje z tlumika... zatrzymalem sie

> chwile... to za mna nic nie bylo widac :|

uszczelka pod głowicą no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.