Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ulamane zaczepy konsoli srodkowej - pomocy

Featured Replies

Napisano

Wczoraj kupilem konsole srodkowa z dodatkowa kieszenia pod radiem oraz tunel. Podczas zdejmowania starej konsoli (bez polki pod radiem) sruby wykrecily sie razem z tymi gornymi plastikowymi zaczepami :-/ Nowa konsole zamontowalem bez gornych zaczepow. Trzyma sie stabilnie i nie trzeszczy podczas jazdy, jednak jest problem poniewaz jest obnizona o ok 2cm i troszke wysunieta w strone kierowcy. Jak sie ja od dolu popchnie do gory to przylega idealnie. Tylko teraz pytanie, gdzie i jak ja przymocowac zeby sie trzymala prawidlowo. Myslalem o jakims kleju np. poksipolu, ale nie wiem gdzie dokladnie zlapac aby sie to trzymalo bo dostep jest trudny.

kris74k016fg1.jpg

kris74-K008_5.jpg

Napisano

Sprawdź czy wszystko dobrze do siebie pasuje (mam na myśli tunel nawiewu itp. oraz czy jakiś kabelek Ci nie podszedł i blokuje dociśnięcie konsoli) . Ja też miałem u siebie przekładkę konsoli bez mocowania górnych śrub (bo nie chciało mi się ściągać dechy aby je przykręcić) i różnica była tylko ok. 2mm w opadnięciu konsoli) ok.gif

Napisano
  • Autor

A u ciebie bylo to 2mm z wlozonym juz tunelem srodkowym? bo u mnie narazie jeszcze nie jest zamontowany a wydaje mi sie ze jakbym go solidnie zamocowal to by ja podniosl. Teraz mi przyszlo do glowy ze moze faktycznie sie zle spasowalo poniewaz konsola ktora ja zakladalem miala ta uszczelke przy nawiewach co styka sie z tunelem z nagrzewnicy. Podczas zdejmowania starej konsoli nie zwrocilem uwagi na to ze ta uszczelka nie zeszla razem z konsola tylko zostala przy tym tunelu. Po zamontowaniu nowej konsoli dopiero zauwazylem ze ten tunel idealnie nie przylega do tych nawiewow w konsoli. Tunel z powietrzem jest jakby z 1cm wyzej. moglbys mi powiedziec czy one powinny idealnie pasowac do siebie, ze jedno na drugie nachodzi czy jak? frown.gif

Napisano

> A u ciebie bylo to 2mm z wlozonym juz tunelem srodkowym? bo u mnie

> narazie jeszcze nie jest zamontowany a wydaje mi sie ze jakbym

> go solidnie zamocowal to by ja podniosl. Teraz mi przyszlo do

> glowy ze moze faktycznie sie zle spasowalo poniewaz konsola

> ktora ja zakladalem miala ta uszczelke przy nawiewach co styka

> sie z tunelem z nagrzewnicy. Podczas zdejmowania starej konsoli

> nie zwrocilem uwagi na to ze ta uszczelka nie zeszla razem z

> konsola tylko zostala przy tym tunelu. Po zamontowaniu nowej

> konsoli dopiero zauwazylem ze ten tunel idealnie nie przylega do

> tych nawiewow w konsoli. Tunel z powietrzem jest jakby z 1cm

> wyzej. moglbys mi powiedziec czy one powinny idealnie pasowac do

> siebie, ze jedno na drugie nachodzi czy jak?

Musi być na wysokości kratek ok.gif Jak zamontujesz tunel środkowy to konsola się podniesie bo konsola się na nim opiera (jest do niego przykręcana ) waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No to powoli jestesmy w domu smile.gif. Jeszcze mam do ciebie kilka pytan ;-)

1. Tunel srodkowy sklada sie z 2 czesci. Pierwsza to ta z mieszkiem a druga czesc jest przy koncu podlogi. Ta pierwsza wiem jak przykrecic, ale nie wiem jak z ta druga. Niby ona ma na koncu plastikowe oczko aby ja przykrecic do podlogi, tylko czy tam bedzie jakis otwor? Czytalem ze teoretycznie tej drugiej czesci nie trzeba zakladac, ale jezeli jej nie zamontuje to wtedy pierwsza czesc sie trzyma tylko z jednej strony i jest nizej przy podlodze pod konsola - trzeba by ja wtedy tez jakos podniesc aby siegala do konsoli, juz nie mowiac o tym ze ma konsole podciagnac do gory. Rozumiem ze tunele sie skreca ze soba po bokach, a konsole przez dwie dziury w tej dodatkowej kieszeni do drugiej czesci tunelu.

2. Kwestia biegow. Czy czasem nie jest tak ze po prawidlowym zamontowaniu tunelu (chodzi o odpowiednia wysokosc) lewarek zmiany biegow ktory posiadam w tej gumowej oslonie sie nie nadaje? Zauwazylem ze moze byc problem z 5 i wstecznym. Co w takiej sytuacji zrobic?

Moj tunel niestety jest pozbawiony mieszka i ramki. Ile moze kosztowac takie cos? Widzialem na allegro chromowane ramki, ale czarne ladniejsze.

Napisano

> No to powoli jestesmy w domu . Jeszcze mam do ciebie kilka pytan ;-)

> 1. Tunel srodkowy sklada sie z 2 czesci. Pierwsza to ta z mieszkiem a

> druga czesc jest przy koncu podlogi. Ta pierwsza wiem jak

> przykrecic, ale nie wiem jak z ta druga. Niby ona ma na koncu

> plastikowe oczko aby ja przykrecic do podlogi, tylko czy tam

> bedzie jakis otwor? Czytalem ze teoretycznie tej drugiej czesci

> nie trzeba zakladac, ale jezeli jej nie zamontuje to wtedy

> pierwsza czesc sie trzyma tylko z jednej strony i jest nizej

> przy podlodze pod konsola - trzeba by ja wtedy tez jakos

> podniesc aby siegala do konsoli, juz nie mowiac o tym ze ma

> konsole podciagnac do gory. Rozumiem ze tunele sie skreca ze

> soba po bokach, a konsole przez dwie dziury w tej dodatkowej

> kieszeni do drugiej czesci tunelu.

Ja miałem wsystkie trzy części skręcone tylko ze sobą. W wersji takiej jaką masz uniaka nie będziesz miał tylnego mocowania tunelu. (ten tunel z mieszkiem też nie będzie łatwo zamocować na końcu )

> 2. Kwestia biegow. Czy czasem nie jest tak ze po prawidlowym

> zamontowaniu tunelu (chodzi o odpowiednia wysokosc) lewarek

> zmiany biegow ktory posiadam w tej gumowej oslonie sie nie

> nadaje? Zauwazylem ze moze byc problem z 5 i wstecznym. Co w

> takiej sytuacji zrobic?

Trzeba nauczyć się z tym żyć wink.gif Miałem taki kłopot szczególnie przy wstecznym ale nic z tym nie robiłem.

Poprostu te una mają inny system wodzików zmiany biegów. W naszych idą pod podłogą a w nowszych wersjach właśnie tunelem środkowym. Są troszkę inne skoki tych biegów.

> Moj tunel niestety jest pozbawiony mieszka i ramki. Ile moze

> kosztowac takie cos? Widzialem na allegro chromowane ramki, ale

> czarne ladniejsze.

Szukaj po szrotach i po allegro. Trudno mi powiedzieć ile za to wezmą. Ja miałem ramkę alu firmy Jacky (35zł) i mieszek skórzany (ok 25zł) - mnie się to bartdziej podobało zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Zrobilem tak jak mowiles. Skrecilem dwa tunele ze soba, ten tylni do konsoli i trzyma sie elegancko. Konsola sie podniosla i lepiej lezy niz poprzednia oryginalnie zamontowana zlosnik.gif. Zarowno tylni tunel jak i przedni nie jest zamontowany do podlogi. Nie wiem dlaczego ale musial ten przedni sie przesunac do przodu ok 1cm bo nie pasuje otwor z otworem w karoseri pod recznym. Sprawdzalem jak biegi chodza i musze powiedziec ze nie ma problemow (pewnie dlatego ze jeszcze ten 1cm przesuniety do przodu). Jedynie przy 5 leciutko guma z lewarka dotyka plastiku. Jak ja zdejme i zaloze mieszek to bedzie 0 problemow smile.gif.

A powiedz mi bo sie nieznam... Ta galka od lewarka biegow jest jakos odkrecana? Jest niezbyt przyjemna w dotyku wiec ja tez bym przy okazji wymienil, ale jezeli trzeba cos ciac i ucinac to sobie odpuszcze.

Napisano

> Zrobilem tak jak mowiles. Skrecilem dwa tunele ze soba, ten tylni do

> konsoli i trzyma sie elegancko. Konsola sie podniosla i lepiej

> lezy niz poprzednia oryginalnie zamontowana . Zarowno tylni

> tunel jak i przedni nie jest zamontowany do podlogi. Nie wiem

> dlaczego ale musial ten przedni sie przesunac do przodu ok 1cm

> bo nie pasuje otwor z otworem w karoseri pod recznym.

> Sprawdzalem jak biegi chodza i musze powiedziec ze nie ma

> problemow (pewnie dlatego ze jeszcze ten 1cm przesuniety do

> przodu). Jedynie przy 5 leciutko guma z lewarka dotyka plastiku.

> Jak ja zdejme i zaloze mieszek to bedzie 0 problemow .

A nie mówiłem grinser006.gif

> A powiedz mi bo sie nieznam... Ta galka od lewarka biegow jest jakos

> odkrecana? Jest niezbyt przyjemna w dotyku wiec ja tez bym przy

> okazji wymienil, ale jezeli trzeba cos ciac i ucinac to sobie

> odpuszcze.

Wszystkie gałki są montowane na wcisk. Przy demontażu można stracić zlosnik.gif jak się dobrze trafi rotfl.gif Ty pewnie masz cały drążek zalany gumą (gałka aż do gumowego "mieszka" stanowi całość) - W tym wypadku bez cięcia się nie obejdzie oslabiony.gif

Użyłem szlifierki kątowej i po zabawie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.