Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawność klimatyzacji

Featured Replies

Napisano

> Pisząc o kabinie pasażerskiej miałem oczywiściena myśli komorę

> bagażnika. Przecież to to samo. kabina pasażerska jest wcześniej

> niż komora bagażnika ale w tym samym kierunku.

No chyba jednak nie. Napisałeś "...do przodu w stronę komory silnika?" grinser006.gif

Napisano

> No chyba jednak nie. Napisałeś "...do przodu w stronę komory

> silnika?"

E tam. Szkoda czasu na takie drobiazgi. napisałem co następuje.

Ps. Strzałka w filtrze oczywiście w stronę kabiny pasażerskiej?

ale jeśli u ciebie tak się wyświetla ta wiadomość to niech i tak będzie. wiadomość ta jest naKońcu str 4 tego wątku i napisałem ją do kolegi Zwolaka. Pozdrawiamsmile.gif Ps. skopiowałem ten tekst, więc sam wiesz jak jest naprawdę. jeśli zaś nadal inaczej myślisz, to twoja racja a mój spokój.

20.GIFsmile.gif w każdym bądź razie to fajne że już wiem jak taki filtr założyć jeśli chodzi o kierunek.

Napisano

A teraz rozumiem. chodziło ci pewnie o moją wypowiedź ze str.5 na twój post. przepraszam, ale jestem zupełnie zakręcony. jak widać smile.gif

Napisano

> A teraz rozumiem. chodziło ci pewnie o moją wypowiedź ze str.5 na

> twój post. przepraszam, ale jestem zupełnie zakręcony. jak widać

No dokładnie, o to mi chodziło! smile.gif Mniejsza z tym. Grunt że ustalilismy jak to na prawde ten filtr ma być! grinser006.gif

Napisano

> a może to tylko w kombi nie potrzeba żadnego klucza?

Eeee, kombinujesz. biglaugh.gif

> Czy przy wymianie naprawdę trzeba tak zrobić?

Warto zdezynfekować, szczególnie jeśli masz wszystko rozebrane.

> jeśli tak to czym, bo tego naprawdę nie wiem.

Ostatnio kupiłem środek do oczyszczania klimatyzacji/wentylacji firmy PLAK. Duży (750ml), opakowanie ma kolor zielony, kosztuje jakieś 20 złotych.

> I czy wreszcie dobrze rozumuję że zdezynfekować trzeba miejsce w którym "siedział" stary filtr?

Zanim przystąpisz do dezynfekcji warto wyciągnąć odkurzaczem wszystkie śmieci, które zatrzymał filtr, a które zostały w układzie wentylacji między dmuchawą a filtrem (liście, okruchy, itp). Sama dezynfekcja wygląda tak, że przymocowujesz do spraya rurkę, którą wkładasz do końca po kolei we wszystkie możliwe otwory wentylacyjne i psikając wyciągasz ją, a środek tworzy pianę, która myje, oczyszcza i inne cuda robi. hehe.gif Najwięcej środka napakowałem w okolice skraplacza przez otwór po filtrze i z drugiej strony przez otwory nawiewowe na nogi. Potem włączasz wentylator na jedyneczkę na 2-3 minuty, żeby środek dostał się między żeberka skraplacza i składasz wszystko do kupy. wink.gif W międzyczasie cały brud wymyty przez środek spływa rurką odprowadzającą skropliny pod samochód - trawa była w tym miejscu czarna jak smoła. yikes.gif

> Ps. Strzałka w filtrze oczywiście w stronę kabiny pasażerskiej?

Oczywiście. ok.gif Powietrze przepływa od przodu pojazdu ku jego tyłowi i w ten sposób powinien być zamontowany filtr. smile.gif

Napisano

> Kupisz w ASO

W Warszawie jest też firma handlująca spinkami i różnymi mocowaniami - Romix. wink.gif

Napisano

Dzięki za informacje. jak dobrze rozumiem przedstawiłeś w swojej wypowiedzi opis odgrzybiania wink.gif pozdrawiam smile.gif

Napisano

> na ulicy Sowińskiego u faceta który ma dobrą opińję jeśli chodzi o

> klimę do samochodów. Może i dobrze zrobił, ale jakoś nie mam

> przekonania.

Właśnie u niego robiłem 2 tygodnie temu. Narazie działa, powiedziałbym nawet, że działa lepiej niż wtedy gdy samochód odebrałem z salonu. Czynnik fluoroscencyjny oczywiście został dodany. Przed zimą mam przyjechać na sprawdzenie szczelności.

Napisano

> Właśnie u niego robiłem 2 tygodnie temu. Narazie działa,

> powiedziałbym nawet, że działa lepiej niż wtedy gdy samochód

> odebrałem z salonu.

i dobrze zrobiłeś że tam robiłeś klimę. Przynajmniej było taniej niż w ASO. ja też nie mogę narzekać, choć moja zaznaczam subiektywna opinia była nieco inna. Moim zdaniem auto po paru dniach chłodziło tak jak przed uzupełnieniem. dzisiaj byłem w Hondzie i zrobili mi klimę. to że powiedzieli to i owo o poprzednim uzupełnieniu to mnie nie zraża. Przyzwyczaiłem się już do krytyki poprzednich speców przez następców w różnych dziedzinach (budowlanka). nie biorę tego poważnie. ważne było to, że przecieku nie ma i nie było a na efekty przyjdzie poczekać do upałów. pozdrawiam smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.