Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Licznik kilometrow ( dziennych ) nie blanga

Featured Replies

Napisano

Witam ... moze ktos mial podobny przypadek , licznik sie wyzerowal sam , i tak juz zostalo zlosnik.gif , licznik calkowitego przebiegu dziala ok , tylko km dziennych stoi na zerze . Moze ktos to przerabial , i wie o co chodzi .

Napisano
  • Autor

Wymontowalem dzis licznik i okazalo sie ze z oszczednosci na lakierze izolacyjnym porobily sie zwarcia . Zauwazylem je w 3 miejscach , po wyczyszczeniu i pomalowaniu lakierem izolacyjnym licznik pracuje poprawnie .

Napisano

A ja mam iny problem- mój mokazuje prędkość i przejechane kilometry o połowę niższe niż faktycznie frown.gif

Na początku nic nie pokazywał, okazało się, że czujnik przy skrzyni biegów jest uszkodzony- wymieniłem go i od tego czasu działa, ale pokazuje 50% mniej. Co ważne- nie wacha się wartość, nie skcze, po prostu cały czas o połowę zaniża. Dlaczego? w ASO stwierdzili że licznik do wymiany, ale miałem założony inny i było to samo.

Obrotomierz jest w porządku.

Napisano
  • Autor

a skad kolega wie ze pokazuje akurat 50% wartosci ?? moze impulstator przy skrzyni jest z innego modelu i daje inna ilosc impulsow na km niz powinien , i stad bierze sie bład .

Napisano

> a skad kolega wie ze pokazuje akurat 50% wartosci ?? moze impulstator

> przy skrzyni jest z innego modelu i daje inna ilosc impulsow na

> km niz powinien , i stad bierze sie bład .

Porównałem z jazdą innych samochodów (kumpla). Poza tym na 5 biegu przy 3 tys obr mam prawie 50km, a powinno byc 100km/h.

Impulsator to ten przetwornik elektro-mechaniczny wychodzacy ze skrzyni blisko mech. różnicowego? Zamówiłem nowy w ASO, nr taki sam jak starej części- zakładam, że jest OK, bo jeśli jest rzeczywiście uszkodzony to jak to sprawdzić? A może ktoś wie ile impulsów powinno przypadać na 1 obrót koła? Może poprosiłbym elektronika to by mi zmierzył wtedy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.