Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

częstotliwość pracy pilota / Astra G

Featured Replies

Napisano

Ponieważ ASO mi krzyknęło 500 PLN za sprzedaż i zaprogramowanie drugiego kluczyka, to szukam tańszej opcji, w tym i pilotów/kluczyków używanych.

Tylko podobno działają one na różnych częstotliwościach i częstotliwości obu kluczyków powinny być takie same.

Taka częstotliwość podobno czasem jest podana na obudowie pilota, ale się łatwo wytarła (no i jeśli u mnie była, to się właśnie całkiem wytarła), a poza tym można podobno ze środka pilota z nadruków na płytce elektronicznej przeczytać...

Tylko że ja mam tam sto napisów plus jeden wink.gif i nie wiem który odpowiada za częstotliwość.

Wie ktoś?

Napisano

Myślisz że jak było by to takie proste to brali by za to 500 zł hmm.gif

Napisano

> Myślisz że jak było by to takie proste to brali by za to 500 zł

Ja to przerabialem.W ASO 500zl,sciagaja kod z fabryki na komputerze,biora nr nadwozia.Oczywiscie mam fabryczny alarm.

Nim dobrali,3 razy jezdzilem do esrwisu Opla w Olsztynie,50km.

Napisano
  • Autor

> Ja to przerabialem.W ASO 500zl,sciagaja kod z fabryki na

> komputerze,biora nr nadwozia.

ściąganie kodów już przerobiłem (bo nie miałem ani do radia ani do immo) i jest to extra 146 zł brutto biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Myślisz że jak było by to takie proste to brali by za to 500 zł

No wiesz na tej zasadzie to w ogóle tylko z ASO powinieneś korzystać, przecież jeśli przegląd bez materiałów kosztuje u nich 250 PLN to nie da się taniej! biglaugh.gif

Napisano

> ściąganie kodów już przerobiłem (bo nie miałem ani do radia ani do

> immo) i jest to extra 146 zł brutto

Rozumiem że kluczyk został sklonowany??

Jeżeli tak to pamiętaj że drugą kopię otrzymali "koledzy" pana z zakładu devil.gif Jeżeli pokazywałeś dowód rejestracyjny auta to... Oni już wiedzą gdzie Cię znaleźć 270635636-JUMP2.gifhehe.gif

Taki żarcik ale kto wie..

PS. Tak poważnie to jak zrobiłeś ten drugi kluczyk?? klonowanie czy normalnie zaprogramowali drugi w immo?? Pytam bo też muszę zrobić.

POZDRAWIAM

Napisano

Ja też dorabiałem i cenowo wyglądało to tak: kluczyk z immobilizerem zamówiony w Niemczech przez ASO 140 zł, pilot 180 zł, programowanie 70 zł. Uwaga, nie każdego pilota da się zaprogramować do auta. Ja postanowiłem zaoszczędzić i kupiłem używkę na allegro. Okazało się, że nie podszedł (teraz mam go na zbyciu). Zamówiłem w ASO oryginał i też nie podszedł. Sprowadzili drugi wysyłając zapytanie do Opla i dopiero ten dał się zaprogramować. Częstotliwość na moim to 433,92 MHz.

Napisano
  • Autor

> Częstotliwość na moim to 433,92 MHz.

Wiesz jak to sprawdzić?

Napisano
  • Autor

> Rozumiem że kluczyk został sklonowany??

Nie, no dopiero zamierzam kupić właśnie używkę pilot, pestka immo i grot i złożyć sobie komplet biglaugh.gif

Tylko właśnie pilot muszę dobrać o tej samej częstotliwości.

Napisano

> Nie, no dopiero zamierzam kupić właśnie używkę pilot, pestka immo i

> grot i złożyć sobie komplet

> Tylko właśnie pilot muszę dobrać o tej samej częstotliwości.

Sciagneli kod alarmu,a nie wiedzieli jaka czestotliwosc,bo na kluczyku bylo wytarte.Nie mieli na stanie kluczykow ,sciagali z Wwy.Za 3 razem udalo im sie i tak po 50km.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.