Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

do wszystkich user-ów 1,9D!!!!

Featured Replies

Napisano

pomóżcie mi zdiagnozować co jest przyczyna pisków, a raczej świstu w miarę dodawania gazu ,

przy otwartej masce nie słychać tego , ale w trasie jak najbardziej ............

a więc :

na 2 biegu od 40km/h wzwyż

na 3 biegu od 70km/h wzwyż

odgłos podobny jak do świstu turbosprężarki (ale nie jest to ona , bo jej nie mam)

wlot powietrza tez nie i nie może to być nic w silniku

ja obstawiam jako pierwszą pompę paliwa , następnie coś z osprzętu : alternator , pompa wspomagania , wody...........

jeśli ktoś tak miał z was to piszcie co to może byc ..............

(odkąd pojawił się tajemniczy świst zaczął palić mniej z 7,8 na 6,3 "dziwne" może pojeżdze jeszcze troche , zacznie chuczeć i spalać 4,1??????? dzołk)

Napisano

alternator pekl i moze juz padac... to jedna z mozliwosci... calkiem mozliwe ze masz tez nieszczelnosc na wlocie powietrza

Napisano
  • Autor

> alternator pekl i moze juz padac... to jedna z mozliwosci... calkiem

> mozliwe ze masz tez nieszczelnosc na wlocie powietrza

wlot powietrza wykluczyłem bo sprawdzałem bez niego i bez filtra , a alternator nie wykazuje żadnych objaw spadko-napięciowych i braku ładowań,

Napisano
  • Autor

> a nie jest to czasem skrzynia??

łeeeee skrzynia napewno nie bo na postoju (biegu jałowym ) w miare dodawania gazu słychać ten pisk/świst

Napisano

Stawiam na alternator . Najpierw też miałem pisk a po kilku miesiącach padło tylne łożysko z alternatora

Napisano

> do ilu Ty go kręcisz na dwójce?

No właśnie ja też się trochę zdziwiłem, bo u mnie na dwójce przy 40 to już wyje. Nie mam obrotomierza, ale na moje ucho to trochę dużo obrotów - jak na dizla.

Co do dziwnego dźwięku to pewnie alternator pada, albo inne urządzenie napędzane paskiem nie wytrzymało wysokich obrotów i mówi 30.GIF

Napisano
  • Autor

> do ilu Ty go kręcisz na dwójce?

lubie go trzymać na wysokich obrotach ..................w ten sposób jeżdżę jak sie śpiesze do pracy , a śpiesze sie bardzo czesto , wiem ze z dizelkiem trzeba sie pykać i cykac i oszczędzać , ale ja nie pierniczę sie i wszystko na maxa , aż do momentu kiedy pompa odcina dopływ paliwa i obroty ustaja , wiem ze to nie jest zbyt dopre traktowanie maszynki ale u mnie samochód nie jest dłużej jak 7-8 m-cy .......... i w ten sposób testuję , który jest najlepszy, .....

nie chcielibyście wiedzieć jak dostane w swoje ręce jtd lub hgt............

btw .......do tematu , osłucham dzisiaj dokładnie ten alternator, bo moze rzeczywiście łożysko tylko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.