Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kabel prądowy Audio - Astra II

Featured Replies

Napisano

Witam po długiej przerwie.

Zrobiłem sobie skrzynie do auta, mam wszystko gotowe jedyny problem z jakim sie borykam to którędy puścić kabel prądowy z akumulatora do wzmaka? Czy jest wogóle możliwe bez wiercenia?

Drugim pytaniem jakie chciał bym zadać to: Jakie kupić klocki (firma) do tyłu, na co trzeba zwrócić uwage i jaką firmę polecacie wiadome w miare tanią i dobrą?

Jezeli jakiś temat był poruszony to prosze mnie do niego przekierować z góry THX

Napisano

Kable zasilajace pusc lewa strona bo tam idzie cala wiazka a sygnalowe pusc prawa zebys nie mial zaklocen we wzmacniaczu.

Napisano

> Witam po długiej przerwie.

> Zrobiłem sobie skrzynie do auta, mam wszystko gotowe jedyny problem z

> jakim sie borykam to którędy puścić kabel prądowy z akumulatora

> do wzmaka? Czy jest wogóle możliwe bez wiercenia?

> Drugim pytaniem jakie chciał bym zadać to: Jakie kupić klocki (firma)

> do tyłu, na co trzeba zwrócić uwage i jaką firmę polecacie

> wiadome w miare tanią i dobrą?

> Jezeli jakiś temat był poruszony to prosze mnie do niego przekierować

> z góry THX

Poczytaj tutaj:

http://www.att-tuning.tar.pl/viewtopic.php?t=7062

opis chyba na tyle dobry, że dasz radę

Napisano

> Witam po długiej przerwie.

> Zrobiłem sobie skrzynie do auta, mam wszystko gotowe jedyny problem z

> jakim sie borykam to którędy puścić kabel prądowy z akumulatora

> do wzmaka? Czy jest wogóle możliwe bez wiercenia?

Witaj,

ja miałem wiercony otwór w przegrodzie w rejonie osadzenia silnika wycieraczek a reszta była już prosta, o wiele prostsza niż w opisie polecanym przez kolegę city900, zdjęte były naroża przednie osłon wew. progów i przewody wkładane zwyczajnie pod te osłony żeby nie narobić się niepotrzebnie - jeszcze zależy jaka grubość kabli, u mnie były cienkie 2x10mm2 i się zmieściły bez problemu- powodzenia,

brat

Napisano

> reszta była już prosta, o wiele prostsza niż w

> opisie polecanym przez kolegę city900,

Ja wcale nie polecam, po prosty przeglądając tamtą stronkę natrafiłem na taki opis, więc go podałem -akurat na taki trafiłem. Poza tym, może te wasze AG są tak skomplikowane,że trzeba je na części rozbierać oslabiony.gif

W F'ce też "normalnie" puszczałem progami P/L.

pozd

Napisano

> Ja wcale nie polecam, po prosty przeglądając tamtą stronkę natrafiłem

> na taki opis, więc go podałem -akurat na taki trafiłem.

spoko, wspomniałem koledze że można prościej bo jak to przeczytałem to aż się przestraszyłem wink.gif

> Poza

> tym, może te wasze AG są tak skomplikowane,że trzeba je na

> części rozbierać

eee tam, samochód to samochód, gorzej jest w Astrze H bo tam wszystko idzie na szynie CAN i trzeba uważać gdzie co podłączyć przy jakichkolwiek przeróbkach

> W F'ce też "normalnie" puszczałem progami P/L.

i dokładnie tak da się zrobić w AG rozsądnymi przekrojami przewodów smile.gif

brat

Napisano
  • Autor

No tak dzieki za odpowiedzi

Wszystko ładnie pięknie ale nadal sobie z tym nie radze! Jak ciagnac kabel w kabinie to ja wiem tylko nie wiem jak sie przedostac z akuma do kabiny. Jeszcze dzisiaj popróbuje z ta uszczelką wcisne w nia druta i zobacze czy wyjdzie w kabinie. Jak narazie nie nastawiam sie na wiercenie niczego. Pozdrawiam

Napisano

Mam ten sam problem... wszystko dokladnie wyogladalem i nie widze mozliwości przejscia kablem. Dzisiaj robie podejscie nr. 2. Gdzies ktos kiedys pisal, ze po zdemontowaniu podszybia przewiercił się w okolicach schowka (nogi pasazera) nawet zdjecia byly. Niestety nie moge odszukac tego posta. Gdybys cos wymyslil to daj znac bow.gif

kable w samochodzie wsadzilem w próg, odkręcilem tylko jeden wkręt i udalo się osłone wyciągnąć z pod uszczelki i wsadzic kable. Niestety wsadzilem wszystkie w lewy, jesli będą zakłócenia to przełoże do prawego...

oby się tylko udalo to zasilanie pociagnać... passed_out.gif

Napisano

spędziłem kolejną godzinę na szukaniu miejsca przeciągnięcia kabla z komory silnilka do do środka. jak dla mnie przeciaganie razem z istniejącą wiązką jest niemożliwe. Wygląda na to że wiązka w miejscu przejścia idzie w jakiejs plastykowej obudowie, dostep praktycznie zerowy, a i miejsca raczek brak. Ostatecznie rozebrałem schowek pasażera, uniosłem osłonę podszybia i przy otwartym obiegu wewętrznym pokazał się prześwit. wydaje mi się ze tam bedzie najlepsze miejsce. w sobote rozkręce to dokladnie, i skonczy się chyba niewielką, dobrze zakonserowaną i uszczelnioną dziurką. innej możliwości nie widze.

Napisano
  • Autor

Ja zaraz wlasnie schodze na dol do auta i zerkne w ta uszczelke o ktorej jest tutaj tak glosnio. Zobacze co sie da zrobic jezeli nie przejdzie nic do kabiny to sie poddaje hehe Wiec Wojtek powodzenia zycze jak cos wykombinuje to napewno dam znac

Napisano

Cześć. ja u siebie puściłem pod schowkiem pasażera dokładnie obok wlotu powietrza do filtra kabinowego. W tym miejscu scianka ma może 2 mm grubości. Zrobiłem dziurkę, zabezpieczyłem preparatem i kabel wyszedł na podszybiu mechanizmu wycieraczek. potem wzdłuż tej rynny i do akumulatora. Wszstko jest w peszlu, wygląda jak oryginał opla

Nie chciało mi się bawić przez jakieś złącza gumowe do kabliny bo miejsca mało tym bardziej że cholerne lpg jest

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.