Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

duze 125 - enduro

Featured Replies

Napisano

na 100% kupujemy wspolnie z bratem (16 lat) moto. jako ze przepisy ograniczaja go do 125cm a niestety do mikrusow nie nalezymy (oboje 190cm) to szukamy duzego moto. kwota do 4500PLN

czy np: YAMAHA DT 125 nie bedzie za mala? czy to ze jest dwusowem nie dyskalifikuje jej w obecnych czasach? ile to pali przy normalnej jedzie szosowej a ile w ciezkim terenie? jak z trwaloscia? co jeszcze ciekawego jest w klasie enduro 125?

P.S. za 2 lata przesiadamy sie africatwin slinka.gif... ale teraz niestety ograniczaja nas przepisy oslabiony.gif

Napisano

mialem kiedys dt 125 i powiem ze srednio mi sie wtedy smigalo - no ale ze byl to pierwszy motor to bylem zadowolony-co do smigania to nie wiem ile spala -- ogolnie kupa krzyku waytogo.gif

yz w full crosie to jest to 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

> mialem kiedys dt 125 i powiem ze srednio mi sie wtedy smigalo - no

> ale ze byl to pierwszy motor to bylem zadowolony-co do smigania

> to nie wiem ile spala -- ogolnie kupa krzyku

> yz w full crosie to jest to

za Yamaha DT przemawia duza bezawaryjnosc i przystepna cena ale wiekszosc jest niestety zdlawiona do 15KM

myslimy tez nad Honda CRM 125 ale za podobna kase mozna miec 5lat starsza. tu juz jest 30KM i oglenie uwazana jest za sprzet bardziej profi ale znowu znalezienie niezajechanego sprzetu jest trudniejsze

a co powiecie na temat kawasaki kmx i cagiva w8

Napisano

W poprzednim sezonie jeździłem na DT wprawnie nie 125 tylko 80 i nadaje sie ona tylko do pośmigania po szutrach - w ciężki teren nie nadaje sie zupełnie.

W tym roku przesiadłem sie na Honde XL 125L 4 suw- komfort jazdy dużo większy, na szutry i asfalt i lekki teren bardzo dobry sprzęt, lecz na poligonie na sypkim piasku czy wydmie ciężko sie prowadzi. Motor zaciężki i zbyt mała moc w cięższy teren. W takich warunkach fajnie pośmigać można tylko crossem o większej mocy.

Dla mnie Yamaha była idealna do nauki - moto nie było najmłosze więc nie szkoda było jak sie przewrócił człowiek.

Poza tym dostęp do części jest dobry a ceny przystępne.

Napisano

A może Aprlia Tuareg Rally?

Motor mimo małej pojemności wygląda bardzo masywnie, robi wrażenie dużo mocniejszego niż jest w rzeczywistości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.