Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

bravo 1,4 nie chce gadać z euroskanem

Featured Replies

Napisano

bravo 1,4 1997rok, po padzie aq wywaliło bład poduszki, dzisiaj postanowiłem go wykasować, i tu zaczynają się schody...

odpalam vise, zapinam kabelki, czekam na połączenie i się doczekać niemogę. zrobiłem wszystkie możliwe kombinacje ustawień kabli i sterowników(oznaczeń w visie). zrobiłem to samo nawet dla bravo po fl. kostkę odnalazłem prawidłowo bo rozebrałem tunel i macałem całą instalację idąca od sterownika (ta w żółtej koszulce). I co? i nic, nie nawiązałem kontaktu beksa.gif

skoro poduszki się nie da zczytać to może silnik hmm.gif odczytałem z kompa oznaczenie (0261204007 chyba takie jeśli się nie pomyliłem) i zapodałem kabelki w kostkę. podczas łączenia wyświetlił się komunikat o innym kodzie iso i pytanie czy kontynuować (difrent iso code, proceed?), po klinięciu kontynuacji teoretycznie się łaczy ale nic nie wyświetla, nie ma błędów ani tego komunikatu o ich braku oraz nie można odczytać parametrów. w zakładce test pojawia się jednynie autator i engine unlock. nic więcej. co ciekawe podczas łączenia przez bravę 1,4 na takim samym oznaczeniu ecu nie wyskakuje komunikat jak wyżej, wręcz nie pokazuje się info o braku odpowiedzi ecu.

reasumując w aucie tym euroscan nie łączy się z niczym no.gif nie ma mowy o pominięciu jakiegoś ustawienia bo testowałem wszystkie możliwe(inne) oznaczenia ecu, nie było tego za wiele przy 2 kablach zlosnik.gif sprawdzałem też na 2 różnych visach (obie 1.48).

Pytanie: czy to padło (lajtowo powiedziane, ale bluzgać nie wolno) poprostu nie połączy się z euroscanem?? czy ewentualnie jest jakieś czary mary coby zagadało??

dla równowagi dodam, że moja brava 1,2 gada z euroscanem bezbłędnie. auta podpinałem na zmiane, stały obok siebie a ja z kompem między nimi zlosnik.gif czyli od strony komp/fejs/kable wszystko jest OK.

jak macie jakieś rady odnośnie tego co mam zrobić, żeby ta padaka połaczyła sie z visa to piszcie. teraz jestem w kropce i nie zabiorę się zanim nie ustalę, że to ja zrobiłem coś źle niewiem.gif

archeo coś pobredziło ale niestety obok tematu, lepsza masa, pomyliłeś kabel itd. tutaj do sprawy zabrałem się dobrze więc zanim napisałem topik wprowadziłem w zycie to co przeczytałem wcześniej. bez skutku...

Napisano
  • Autor

yaaap palacz.gifrotfl.gif dość trudna i mocno techniczna sprawa zakrecony.gif

BTW sterownik po wymontowaniu nie capi spalenizną, kostka czysta. prawdopodobnie to nie on, tym bardziej, że poduszka zapaliła sie po padzie aq.

Napisano

> yaaap dość trudna i mocno techniczna sprawa

> BTW sterownik po wymontowaniu nie capi spalenizną, kostka czysta.

> prawdopodobnie to nie on, tym bardziej, że poduszka zapaliła sie

> po padzie aq.

Wiele euroscanów sprzedawanych na allegro nie jest do końca kompatybilnych z autami....ja miałem np. takiego że nie gadał z poduszką a z silnikiem bez problemu....Dopiero dzięki pomocy kolegi z forum elektrody który poprawił mojego fejsa zaczął gadać z poduchą......

Poprostu wielu "monterów" używa elementóre RC o różnych wartościach i potem sa problemy.

Napisano
  • Autor

> Wiele euroscanów sprzedawanych na allegro nie jest do końca

> kompatybilnych z autami....ja miałem np. takiego że nie gadał z

> poduszką a z silnikiem bez problemu....Dopiero dzięki pomocy

> kolegi z forum elektrody który poprawił mojego fejsa zaczął

> gadać z poduchą......

> Poprostu wielu "monterów" używa elementóre RC o różnych wartościach i

> potem sa problemy.

ja mam fejs produkcji WaldiGSI, AFAIK jego produkty nie sprawiają problemów, między innymi dlatego go kupiłem.

Napisano

> ja mam fejs produkcji WaldiGSI, AFAIK jego produkty nie sprawiają

> problemów, między innymi dlatego go kupiłem.

nooooooo więc twój fejs jest wyjątkiem......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.