Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie pali na lpg :(

Featured Replies

Napisano

[ Od 2 tankowań (na 2 różnych stacjach) mam takie śmieszne jajo, że gaz kończy się "od ręki". Dawniej czuć było, że zbliżam się do końca. Mulił się, następnie lekko szarpał itd. A teraz po prostu odpalam autko, przełączam gaz i autko gaśnie. Zaznaczam, że dojeżdżam bez żadnych objawów.

Nieszczelność wykluczam, bo nic nie czuję. ]

UPDATE DO POWYŻSZEGO !! !! !!

Dzisiaj znowu mi się skończył gaz, więc pojechałem zatankować. Odpaliłem i do domku. Niestety, po 10 min. znowu musiałem jechać i kicha. Nie odpalił frown.gif Co to może być? Jakby filtr był zapchany to rozumiem spadek mocy albo coś, ale przecież dojechałem bez żadnego problemu.

Napisano

Silniczek krokowy LPG (actuator) czasem może się zawiesić, tzn. nie otworzy się na PWA min, jest zamknięty na maksa. Wtedy po przełaczeniu na LPG gaśnie. Należy wtedy wyłaczyć zapłon i uruchomić auto od początku. W skrajnych przypadkach, po kilku nie udanych próbach, podnoszę maskę, wyciągam bezpiecznik od instalki, wkładam z powrotem i powtarzam, aż po włożeniu bezpiecznika usłyszę chrobot w actuatorze, co oznacza, że w końcu się poruszył.

Profilaktycznie radzą poluzować lekko 2 śrubki łączące korpus tego silniczka z obudową. Tak zrobiłem, blokady zdarzają się zdecydowanie rzadziej, ale niestety zdarzają. Pozdr.

Napisano
  • Autor

Tak tylko nadmienię...ja mam instalkę "na śrubę" więc chyba nie mam krokowego?

Napisano

> Tak tylko nadmienię...ja mam instalkę "na śrubę" więc chyba nie mam

> krokowego?

Pewnie nie. Najlepiej napisz jaką masz instalację, bo tak zgadywać co może być to raczej trudno.... A na marginesie: Lanos '98 i instalka na śrubę I generacji? Miałem taką w Poldku gaźnikowym. To nawet w Astrach F montują sekwencje, nie mówiąc już o II generacji, co jest standardem... Myslałem, że masz II generację, stąd sugestia nt. actuatora. A tak, to może parownik się mrozi lub filtr LPG zapchany, albo też uszkodzony elektrozawór LPG, bądź też odcięcie benzyny nie działa (jakie by nie było) i silnik dostaje dwa paliwa i gaśnie. Nic innego nie wymyślę, bo nic innego tam nie ma, co mogłoby się zepsuć.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Pewnie nie. Najlepiej napisz jaką masz instalację, bo tak zgadywać co

> może być to raczej trudno.... A na marginesie: Lanos '98 i

> instalka na śrubę I generacji? Miałem taką w Poldku gaźnikowym.

> To nawet w Astrach F montują sekwencje, nie mówiąc już o II

> generacji, co jest standardem... Myslałem, że masz II generację,

> stąd sugestia nt. actuatora. A tak, to może parownik się mrozi

> lub filtr LPG zapchany, albo też uszkodzony elektrozawór LPG,

> bądź też odcięcie benzyny nie działa (jakie by nie było) i

> silnik dostaje dwa paliwa i gaśnie. Nic innego nie wymyślę, bo

> nic innego tam nie ma, co mogłoby się zepsuć.

> Pozdr.

Takiego już qpiłem. Filtr raczej nie zapchany bo przecież nie byłoby takiego odcięcia, tylko by coraz gorzej jeździł na LPG. Łudzę się, że to jeszcze coś z elektroniką, że nie otwiera zaworu gazowego frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.