Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stilo 2003 JTD

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie

Rozglądam sie za nowszym autem i padło na stilo j/w. Trochę się obawiam bo czasami śledzę wasz kącik - chociaż włoska jakość nie jest mi obca a uprzedzeń co do marki też nie mam

Samochodzik ma 145000 podobno przebiegu, serwisowany, krajowy - na co zwrócić uwagę i na jakie ewentualne koszta się przygotować

Pozdrawiam

Piotr

Napisano

> Witam serdecznie

> Rozglądam sie za nowszym autem i padło na stilo j/w. Trochę się

> obawiam bo czasami śledzę wasz kącik - chociaż włoska jakość nie

> jest mi obca a uprzedzeń co do marki też nie mam

> Samochodzik ma 145000 podobno przebiegu, serwisowany, krajowy - na co

> zwrócić uwagę i na jakie ewentualne koszta się przygotować

> Pozdrawiam

> Piotr

Witam. Ja mam też 2003 z przebiegiem ok 143000, ale mam go od nowego. Sprawdź tarcze hamulcowe - powinny być po wymianie. Sprawdź też kiedy był wymieniany pasek rozrządu - wprawdzie piszą, że powinien być wymieniony po 120 tys., ale w praktyce lepiej to zrobić grubo wcześniej. Poza tym pooglądaj od spodu - osłony pod silnikiem lubią być dobrze pofatygowane. Sprawdź też, czy wymieniony jest amalakutor - ja wymieniałem ostatniej zimy po przebiegu ok. 130 tys. Zwykle tyle podobno wytrzymują. Poza tym zobacz w książce czy był regularnie przeglądany - te przeglądy czasem niektóre serwisy robią po łebach, ale lepiej je robić. Przykładem może być wymagana okresowo regulacja zaworów (płytkami). Wprawdzie może niektórzy uważają to za niepotrzebny wydatek, ale mnie przekonuje stan techniczny mojego autka - lepiej to zrobić. Ponadto po ok. 120 tys. wymieniali mi tuleje wachaczowe z tyłu - może też warto je zobaczyć, czy któraś nie leje olejem. Ponadto kwestia komunikatów na desce rozdzielczej po przekręceniu stacyjki do pozycji w której zapalają się kontrolki. Ma być tylko checking, potem check OK i wtedy jest dobrze. Może warto wjechać na ścieżkę diagnostyczną i sprawdzić amortyzatory. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

ja jeżdżę stilo 2003 jtd z przebiegiem ponad 130kkm...

jak sobie poczytasz forum to się dowiesz że to najlepszy rocznik stilo...samochód u mnie nie jeździ od nowości ale znam poprzedniego właściciela i wiem że nie było z nim większych problemów...trzeba tlyko tankować dobry olej...:)

Napisano

mam i ja taki pojazd od nowosci, AD2003 - najlepszy rocznik (pod warunkiem że Dynamic) 137 kkm.

Do poprzedników dodam że warto zerknąc czy chłodnica powietrza nie jest nadto wypełniona olejem, może to świadczyć o nadwyręzonej już turbinie.

Gdybyś szukał 3 - drzwiowego Dynamica 115 km Jtd z 2003 z mniejszym przebiegiem ...

Znajomy chce sprzedać, ma poniżej 60 tys km autentycznego przebiegu, za co mogę ręczyć.

Napisano
  • Autor

a cena jeśli można wiedzieć i stan techniczny

Jak coś to na priv

Pozdro

Napisano

> na co zwrócić uwagę

Na wątki podwieszone.

Zamykam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.