Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wlew paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam! Czy ktoś wie jakim sposobem zdjąć ten plastikowy okrągły kołnierzyk w którym siedzi korek od baku? Korek normalnie się wyjmuje ale nie ma tam żadnych zatrzasków albo śrubek które trzymają ten plastik na miejscu (no albo ja ich nie zauważyłem cool.gif) Muszę to z tamtąd wyjąć ponieważ w okolicy wlewu paliwa pojawiły się bąbelki wrrr.gif i uniacza powoli rudy bierze wrrr.gif więc muszę to oczyścić i zrobić jakąś zaprawkę ale za cholerę nie mogę tego wyjąć :/ Pomóżcie bo im wcześniej tym lepiej smile.gif Dzięki.

Napisano

> Witam! Czy ktoś wie jakim sposobem zdjąć ten plastikowy okrągły

> kołnierzyk w którym siedzi korek od baku? Korek normalnie się

> wyjmuje ale nie ma tam żadnych zatrzasków albo śrubek które

> trzymają ten plastik na miejscu (no albo ja ich nie zauważyłem

> ) Muszę to z tamtąd wyjąć ponieważ w okolicy wlewu paliwa

> pojawiły się bąbelki i uniacza powoli rudy bierze więc muszę

> to oczyścić i zrobić jakąś zaprawkę ale za cholerę nie mogę tego

> wyjąć :/ Pomóżcie bo im wcześniej tym lepiej Dzięki.

musisz zdjąć nadkole z tyłu i zobaczysz że z tyłu są zatrzaski tylko uważaj aby sie nie połamały . Pozdo 20.GIF

Tu masz zdjecia i opis jak to wyjąć

Napisano

> Witam! Czy ktoś wie jakim sposobem zdjąć ten plastikowy okrągły

> kołnierzyk w którym siedzi korek od baku? Korek normalnie się

> wyjmuje ale nie ma tam żadnych zatrzasków albo śrubek które

> trzymają ten plastik na miejscu (no albo ja ich nie zauważyłem

> ) Muszę to z tamtąd wyjąć ponieważ w okolicy wlewu paliwa

> pojawiły się bąbelki i uniacza powoli rudy bierze więc muszę

> to oczyścić i zrobić jakąś zaprawkę ale za cholerę nie mogę tego

> wyjąć :/ Pomóżcie bo im wcześniej tym lepiej Dzięki.

Witam. Wlasnie ostatnio wymienialem caly ten element, gdyz rura pekla pod opaska i zaczelo plynac paliwko na belke. Musisz miec maly wkretaczek i operowac nim niezwykle delikatnie. Po zdjeciu obwodki korka wciskasz te zaczepy w kierunku otworu wlewowego i wychodzi wink.gif Wczesniej sciagnij ten plastik bialy od wewnatrz... Ibadz delikatny, jak z dziewczyna!! sick.gif Bo rura wlewowa kosztuje 160zl(wersja gaznikowa) lub 206zl( wtrysk). Powodzenia;)

Napisano

A mi przy tankowaniu to kółko od wlewu samo wypadało, chyba zaczep był urwany i za nowe Ricambi Originali Fiat dałem 6zł więc na spokojnie wyciągaj a nawet jak sie upitoli coś to niestraszny koszt jest smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kołnierz (rury wlewu paliwa) jest zatrzaskiwany w czasie montażu na 6 plastykowych zaczepów-łapek na jego obwodzie - łapki kołnierza wchodzą sprężyscie w tyleż szczelinowych otworów w korpusie rury wlewowej (z pucem i zaworem dla silników na wtrysku). Dwie szersze łapki mocują dodatkowo odwrotnie rure do kołnierza.

W każdą łapkę najlepiej wetknąć (w środkową szerszą szczelinę nie tyle wkrętak, lecz lepiek króciutki kołeczek klinowy długi ok. 3 cm, szer. 3-4 mm i tyleż gruby. I bez zdejmowania nadkola powoli, lekko, zatrzaski klinowe puszczą i kołnierz masz w garści.

Ewentualnie najpierw szukaj zastępczego kołnierza.

Ja szukam właśnie kołnierza, bo zaczepy i kołnierz mam uszkodzone, a na dodatek łapki będą za krótkie po nałożeniu na blachę nadkola wokół otworu 2 warstw maty szklanejk i żywicy.

Niestety, TTTM, że wokół wlewu paliwa lubią blaszki (złącze nadkola i zewnętrzna) sobie szybko przerdzewieć. I kłopot.

Pozdrowienia - owocnej walki z rudą.

Napisano

Panowie tak sobie czytam ten wątek i mam pytanie. Czy ktos myslał by na około wlewu oraz samą wnękę wlewową przy okazji zabezpieczania rdzy wykleić również jakąś folią np. taka co daje się na słupki? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.