Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe doznanie - Thalia Automatic

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj przy Święcie pośmigałem sobie po stolycy autkiem znajomych - Renault Thalia Faza II 1,4 16v z Automatem, klimą, paroma wodotryskami i nawiewami (kupiony w salonie w PL - sprowadzony na zamówienie).

W porównaniu do Oldsmobile'a Intrigue i Toyoty Camry 3.0 którymi jeździłem do tej pory - to autko jest zbyt niemrawe.

Tym niemniej na niezliczonych warszawskich skrzyżowaniach oceniłem, że nie ma jak automat. Myślę, że nie dość że to fajny wynalazek to jazda jest o niebo sympatyczniejasza w korkach, na światłach i w codziennym użytkowaniu. Gdyby nie to śmieszne brzmienie silniczka - byłoby miodzio, no ale samochód jest mały i V6 w nim raczej nie uświadczysz smile.gif

Nowe, sympatyczne doznanie smile.gif

Miałem wrażenie, że po włączeniu D lub R samochód zbyt łatwo pełzał. Po dodaniu gazu przy ruszaniu było wyczuwalne spore opóźnienie, ale ogólnie było to akceptowalne.

Następnym wozem z automatem będzie Golf V 2.0 TDI 170 PS ze skrzynią DSG. Zobaczymy, jak taka bryczka sprawuje się na drodze. A to już niebawem da się sprawdzić.

Napisano

> Renault Thalia Faza II 1,4 16v (...) W porównaniu do Oldsmobile'a Intrigue i Toyoty Camry 3.0

bardzo udane porównanie smirk.gif

Napisano
  • Autor

> bardzo udane porównanie

No nie miałem z niczym innym porównać bo niczym innym z automatem się za kółkiem nie powoziłem. crazy.gif Na "prawym" siedzeniu śmigałem np. Volvo 343, Oplem Corsą 1.0 itp. Na tylnym siedzeniu (na jednym z wielu) śmigałem Solarisami, Ikarusami itp. spineyes.gif

Takie tam porównanie. Jst się czego czepiać alien.gif

Napisano

nie ma jak automat

nigdy nie mogłem zrozumieć często słyszanego stwierdzenia "lubię sam zmieniać biegi"

ludzie kupują różne udogodnienia typu elektryczne szyby, lusterka, fotele, a jednocześnie machają nogą i ręką jak 100 lat temu

ja już nigdy nie wrócę do manuala

Napisano

> nie ma jak automat

> nigdy nie mogłem zrozumieć często słyszanego stwierdzenia "lubię sam

> zmieniać biegi"

> ludzie kupują różne udogodnienia typu elektryczne szyby, lusterka,

> fotele, a jednocześnie machają nogą i ręką jak 100 lat temu

> ja już nigdy nie wrócę do manuala

bo zmiana biegów to jeden z elementów jazdy samochodem.... i frajdy zlosnik.gif

bo kręcenie korbką od szyb już frajdy nie dostarcza

Napisano

> bo zmiana biegów to jeden z elementów jazdy samochodem.... i frajdy

Piep... tą frajdę, wolałbym w moim aucie automatyczną skrzynię i tempomat. blagam.gif

Napisano

Ja już też chciałem maree sprzedać i kupić pare lat starszą omege B z automatem 2,5 TD albo TDS.

Jazda w mieście musi być super, choć na trasie też szybko redukuje jak jeździłem z kolegą starym senatorem 3,0.

Ale do pościgania jednak wymusza się we mnie manualna skrzynia serduszka.gif

Jak się nic nie zmieni to będzie ze mnie konserwa zlosnik2.gif

PS. Co do 1,4 z automatem to nigdy w życiu. Jeździłem z kumpelem astra F 1,4 automat i nikomu tego nie życze smile.gif

Napisano

Eeeeee tam Clio 1.4 z automatem bardzo fajnie sobie radzi smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.