Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co z kropkiem na czas wyjazdu ???

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanko co zrobić/ o co zadbać przed dłuższym wyjazdem.

Tak się sprawy potoczyły że ja jadę za morze (nawet za dwa jump.gif ) a on biedaczek zastaje tu przytul.gif

Chodzi mi o to czy wskazane są jakieś specjalne zabiegi kosmetyczne/mechaniczne/elektryczne przed pozostawieniem go przez dłuższy czas na postoju?

Napisano
Jak dłużej niż parę tygodni to aku bym odpiął zlosnik.gif
Napisano
  • Autor

> Jak dłużej niż parę tygodni to aku bym odpiął

Oj dłuuużej zapewne.

A co z alarmem???

Wiem na pewno że na starych zimówkach będzie stał (sprężyny i amorki i tak już nielicho zajechane więc czas będzie je wymienić i nie ma co chyba go na jakiś klockach stawiać)

Chodzi mi bardziej o jakieś naoliwienia, nasmarowania, bak pełen czy pusty prawie itp

Napisano

> Oj dłuuużej zapewne.

> A co z alarmem???

> Wiem na pewno że na starych zimówkach będzie stał (sprężyny i amorki

> i tak już nielicho zajechane więc czas będzie je wymienić i nie

> ma co chyba go na jakiś klockach stawiać)

> Chodzi mi bardziej o jakieś naoliwienia, nasmarowania, bak pełen czy

> pusty prawie itp

to ja się wypowiem typowo z mojej dziedziny zlosnik.gif, umyć, posprzątać, nasmarować uszczelki, elementy gumowe, zamki.

Postawić w nieogrzewanym garażu, co jakiś czas otwierać garaż celem przewietrzenia, a najlepiej wyprowadzić kropka na mały spacer co by się nie odzwyczaił od jeżdzenia. Jeżeli nie ma takiej opcji to umyć, posprzątać, jeżeli w garażu zostawiasz, to uchylić lekko szybko żeby minimalna cyrkulacja powietrza była.

Jeżeli na powietrzu no to ciężko ogólnie oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

Raczej na powietrzu bo podejrzewam że ojciec nie zgodzi się aby mu garaż na parę miechów "zawalić"

A co z lakierem???

Nawoskować go jakoś czy może innym specyfikiem nasmarować?

Napisano

> Raczej na powietrzu bo podejrzewam że ojciec nie zgodzi się aby mu

> garaż na parę miechów "zawalić"

> A co z lakierem???

> Nawoskować go jakoś czy może innym specyfikiem nasmarować?

no oczywiście, że napastować po myciu, pastą konserwującą napastować, wypolerować i to raczej tyle, oponki też prysnąć jakimś czernidłem, natluszczającym, klamki lusterka, uszczelki też ok.gif. Tyle czasu na powietrzu to IMHO słaby pomysł, ja bym się zastanowił nad wiata chociaż jakąś jeżeli masz plac. Chyba, że ojciec będzie co jakiś czas go mył, bo inaczej moga Cie niemiłe niespodzianki lakiernicze nawiedzić, w stylu wrzarte w lakier koopki, sok z drzew, no i zmatowiały lakier ogólnie.

A o kupkach, a raczej zaschniętych śladach po kupkach ostatnio się przekonałem u klienta na masce, próba najpierw pastą polerską, nic, zero efektu ślad został, potem grubasza pasta ścierna, nic, ślad jest, wreszcie z dusza na ramieniu papier 2000 na mokro, czułem pod papierem jak cos tam schodzi ale okazało się, że zlikwidowałem tylko problem do powierzchni lakieru, bo to zdąrzyło się wkomponować w lakier jest nie do usunięcia, tylko lakiernik. Także trzeba uważać oslabiony.gif

Napisano

> Witam.

> Mam pytanko co zrobić/ o co zadbać przed dłuższym wyjazdem.

> Tak się sprawy potoczyły że ja jadę za morze (nawet za dwa ) a on

> biedaczek zastaje tu

> Chodzi mi o to czy wskazane są jakieś specjalne zabiegi

> kosmetyczne/mechaniczne/elektryczne przed pozostawieniem go

> przez dłuższy czas na postoju?

Mój przez ok. rok stał rozbity (z wybitą tylną szybą) na dworze... jakoś specjalnie mu to nie zaszkodziło, tylko z odpalaniem trzeba uważać po takim postoju, najlepiej odpiąć pompę paliwa i zakręcić rozrusznikiem aż zgaśnie kontrolka ciśnienia oleju, dopiero potem podłączyć pompę paliwa i odpalać.

Co do pozostawienia go na dworze - nakryj go plandeką i powinno wystarczyć, poza tym skoro zostawiasz go ojcu to może go od czasu do czasu odpalić, chyba że nie, to w tedy akumulator out z kropka, naładować na full i zostawić w domu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.