Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ciekawa śrubka przy lince gazu PI a zapalanie rano

Featured Replies

Napisano

wczoraj dokonałem epokowego odkrycia w moim PI. jak juz wcześniej pisałem samochód nie chciał mi palić rano za pierwszym razem ale palił za drugim. nikt nie wiedział o co chodzi no i ja też nie. po prostu przywykłem do tego.

Ale wczoraj jak sprawdzałem filtr powietrza zobaczyłem że prowadnica linki gazu podpiera się na takiej śrubce - imbusie.

No i oczywiście wziołem imbus w łapy i podkręciłem ze 3 obroty

Efekt porażający! Ta śrubka wyhyla nieco bardziej przepustnicę jak mniemam. Jak ją wkręca się to przepustnica się domyka a jak wykręca to się otwiera oczywiście minimalnie. Samochód zimny zapala, wczodzi na 1200obr, jak się wstepnie nagrzeje (ok2-3min) wraca na ok 800 obr. Rewelacja! Teraz PI zapala i chodzi jak normalne auto/ no i znowu muszę przywyknąć do innego sposobu uruchamiania bo zapala za pierwszym razem.

Napisano

Chyba dopiero wchodzisz w erę samochodów grinser006.gif?

Ta śrubka jest do regulacji otwarcia przepustnicy i jest w "prawie" każdym samochodzie grinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

Prawdopodobnie w najblizszych dniach auto zacznie ,,swirować '' w związku z tym że krecac ta srubka zmienileś polożenie przepustnicy co w praktyce oznacza efekt podobny do zapalania tego auta z nacisnietym pedalem gazu.Powoduje to zapamietywanie przez komputer blednego odczytu polożenia zerowego przepustnicy i przepelnienie pamięci autoadaptacji.Przy odrobinie szczescia moze to podziala ale raczej nie.Powodzenia

Napisano
  • Autor

jak ASO nie wie tego to trzeba samemu odkrywać tajniki budowy pojazdu, prawda?

Napisano

> jak ASO nie wie tego to trzeba samemu odkrywać tajniki budowy

> pojazdu, prawda?

Jasne waytogo.gif

kazdy kiedyś zaczynał 893goodvibes.gif i bardzo dobrze że sam kombinujesz 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

na razie nie świruje a jak w ASO człowieka maja w d***** to trzeba brać sprawy w swoje ręce, prawda? Jak coś będzie nie tak to po prostu zrobie reset kompa i skręce tą śrubkę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.