Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy - zainteresowany zakupem STILO

Featured Replies

Napisano

Witam

Wkrótce prawdopodobnie stanę się posiadaczem Stilo w wersji Combi cool.gif z 2003 r (silnik 1.6) i po przeczytaniu wszystkiego co mnie zainteresowało mam kilka pytań:

1. Czy instalowaliście instalacje LPG inną niż Trantini ?? (tzn juz po gwarancji)?

2. Czy liczne usterki elektroniczne (errory) spowodowały że kiedyś nie mogliście dojechac tam gdzie zamieżaliście?

3. I czy przede wszystkim kupilibyście ten samochów ponownie.?

P.S> Obecnie jeżdżę niestarym samochodem z niezawodnym silnikiem z poprzedniej epoki (8 zaworów) (+LPG) - i pomimo niewątpliwego skoku jakościowego po ewentulanej zmianie na Stilo niezawodniość mojego dotychczasowego autka przyzwyczaiła mnie do pewności że dojade tam gdzie chcę i kiedy chcę.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Wkrótce prawdopodobnie stanę się posiadaczem Stilo w wersji Combi z

> 2003 r (silnik 1.6) i po przeczytaniu wszystkiego co mnie

> zainteresowało mam kilka pytań:

> 1. Czy instalowaliście instalacje LPG inną niż Trantini ?? (tzn juz

> po gwarancji)?

> 2. Czy liczne usterki elektroniczne (errory) spowodowały że kiedyś

> nie mogliście dojechac tam gdzie zamieżaliście?

> 3. I czy przede wszystkim kupilibyście ten samochów ponownie.?

> P.S

> Pozdrawiam

Ja mam wprawdzie wersję 3D i może mniej to kolegę interesuje, ale i tak powiem swoje 3 grosze w sprawie stilo hehe.gif

1. Elektronika pokazuje błedy ale jedzie się dalej. Wiele z tych problemów można rozwiązać samemu (złącza poduszek powietrznych pod fotelami), albo po prostu nie zwracać na nie uwagi (są często nieszkodliwe jak. np. abs failure występujące zimą).

2. Stilo jak każde inne auto ma prawo się popsuć. Nie znajdziesz auta, które się nie psuje. Wiele zależy od tego jak samochód był eksploatowany.

3. Jeśli jeszcze nie masz uszkodzonego lakieru na progach to pomyśl o tym żeby nakleić na nie folię. Zabezpieczy Cię to przed ich piaskowaniem (u mnie już za późno).

Czy kupiłbym ponownie? To chyba kwestia ceny. Gdyby była atrakcyjna i samochód pasowałby mi pod względem wyposażenia pewnie tak. Ostatnio jednak chodzi mi po głowie chęć odmiany. Zawsze jeździłem fiatami. Może C4 w wersji 3D. Muszę do tego dojrzeć ok.gif chyba hehe.gif

Napisano

Witam

Ja rowniez przed zakupem Stilo jezdzilem wysluzonym fiatem uno. zaskoczyc moze jedynie duza ilosc elektroniki w porównaniu z poprzednim ale to chyba +.

Jezeli chodzi o instalke LPG to zalozylem skladaną z różnych elementów (oczywiscie sekwencyjna) koszt 2900 i jak na razie rewelacja. Przejechalem okolo 5 tys i wszystko ok. Spalanie okolo 10% wiecej niz na benzynce. Nie trzeba wykladac kasy w droga instalke przynajmniej to moje zdanie.

Jezeli chodzi o errory to rzeczywiscie czesto cos wyskakuje ale nigdy nie mialem z tym problemu.

Jezeli chodzi o kupno to polecam oczywiscie pod warunkiem dobrej ceny i i zaufanego sprzedawcy. Trzeba sie oczywicie liczyc z szybkim spadkiem cen Fiatów Stilo. Mimo to polecam ja jestem bardzo zadowolony. W razie pytan prosze smialo pisac na gg 3742698

Pozdrawiam

Napisano

> 3. Jeśli jeszcze nie masz uszkodzonego lakieru na progach to pomyśl o

> tym żeby nakleić na nie folię. Zabezpieczy Cię to przed ich

> piaskowaniem (u mnie już za późno).

Ile kosztuje taka folia w ASO z naklejeniem?

Napisano

> Ile kosztuje taka folia w ASO z naklejeniem?

grosze, ale i tak możesz to zrobić samemu. Nr katalogowe znajdziesz w archiwum, albo po prostu kup zwykłą folię w sklepie, wytnij szablon itd. Polak potrafi ok.gif

Napisano

> grosze, ale i tak możesz to zrobić samemu. Nr katalogowe znajdziesz w

> archiwum, albo po prostu kup zwykłą folię w sklepie, wytnij

> szablon itd. Polak potrafi

O ile pamietam to ktos tu pisal ze folie w arkuszach sa drogie i bardziej sie oplaca kupic folie w ASO koszt chyba cos kolo 10 PLN grinser006.gif

Napisano

> O ile pamietam to ktos tu pisal ze folie w arkuszach sa drogie i

> bardziej sie oplaca kupic folie w ASO koszt chyba cos kolo 10

> PLN

10 zł yikes.gif faktycznie total szok hehe.gif

Napisano

errorow praktycznie nie miewam (kilka razy w ciagu 1,5 roku)

zaden Fiat mnie nie zawiodl i mam nadzieje, ze Stilo tez takie bedzie

kwestia ceny, Fiaty kupuje sie taniej niz konkurencje, wtedy ma to sens. Gdybym mial bulic tyle ile teraz kosztuje i nie dostalbym wysokiego rabatu - nie.

Generalnie jestem zadowolony z tego wozka i polecam innym. Nie odstaje od konkurencji, a w niektorych kwestiach ja przewyzsza

Oczywiscie kwestia priorytetow, dla jednego wazne bedzie np.zawieszenie i komfortowego nie zniesie, dla innego wnetrze i bajery

Napisano

Czesc

Co prawda mam wersje 3D ale wersja silnikowa ta sama.

ad1. nie wiem nie instalowalem gazu-jakos nie moge sie przekonac.

ad2. failurki pojawiaja sie, owszem, ale nigdy nie zmusily mnie do przerwania podrozy. Wiaza sie bardziej z pora roku (ABS,ASR), badz tez ze stykami (Airbag), ale to mozna poprawic we wlasnym zakresie.

ad3. mysle ze tak (cale zycie fiatami jezdze). Oczywiscie wszystko kwestia ceny i wyposazenia.

btw.

Quote:

(cale zycie fiatami jezdze).

chyba jakis zboczony jestem? zlosnik.gif

Pozdro cool.gif

Napisano

Witam,

Ja mam dokładnie takie samo stilo - Multivagon z silnikiem 1.6.

No i mam gaz od nowości, Tartarini.

Auto uceniam bardzo wysoko, tak pod względem komfortu jak i jakości (bezawaryjności).

Przejechałem póki co 40kkm i jak wszyscy mam od czasu do czasu Failure ABS i ASR. Raz pękł trójnik od klimy. Pałuję się z ASO o chroboczący obrotomierz. Było trochę zachodu z wyregulowaniem gazu.

Ale najważniejsze, że faktycznie nigdy nie było jeszcze awarii, która by uniemożliwiała jazdę, a nie dalej jak w zeszłym tygoniu holowałem 2-letniego Seata Cordobę kolegi, który najzwyczajniej w świecie nie chciał zapalić.

A Stilo, no cóż, ładna duża bryka. Fajnie mi się nim jeździ.

Ale może to dlatego, że ja należę do tych zboczęńców, co całe życie fiatami jeżdżą :-)

Pozdrawiam,

Piotr.

Napisano

Mialem duzo usterek ale nigdy nie stanolem na drodze.

Autko kupil bym jeszcze raz ale z silnikiem JTD.

Napisano

Autko kupiłem 2 miechy temu. Używane. Było jeszcze na gwarancji. Silnik 1,6. Szukałem tego auta około 2 miechów. Obejrzałem około 25 szt Stilonków, bo też jestem taki wariat co fiatami jeździ od wielu lat. Auto mam bez gazu. Rozpatruje obcje montażu ale nawet w serwisie doradzili mi że jesli robię 20 tys. rocznie to bym dał sobie spokój.Narazie auto testuje.Pewne mankamenty już wyłapałem, ale w większości widzę same zalety.Zanim kupisz to dobrze szukaj.

Napisano
  • Autor

Witam

Dlaczego odradzali - 20000 km to akurat tyle po ilu instalka się zwraca (czyli po roku zaczynasz zarabiać)?

Na co zwracałes uwage podczas oglądania - poniewaz ostatni fiat jakim jeżdziłem to 125p smile.gif) wiec jestem jak najbardziej zainteresowany radami doświadczonych urzytkowników.

Pozdrawiam

Napisano

> po gwarancji)?

Tak, Elpigaz.

Nie

Zależy od ceny na tle konkurencji, no i moich możliwości finansowych w chwili zakupu. Mając jednak dwa lata temu do wyboru w tej samej cenie Stilo, Focusa i Corolle wybrałem ... wiecie co. Generalnie kupiłbym więc ponownie.

Napisano

> Dlaczego odradzali ?

W dwu oddzialnych serwisach Fiata rozmawiałem na temat intalacji Tartarini i w obu usłyszałem podobną odpowiedź że zależy ile jeżdzę to powinienem zastanowić sie nad opłacalnościa całego przedsięwziecia. W warunach warszawskich montaż instalacji to przedział 4 do 5,5 tys. zł. Gdzie przy rocznym przebiegu 20 tys km, na zero wyjdę po prawie 2 latach.

A na co zwracałem uwagę, ogladajac auta. Po pierwsze cena, drugie przebieg, trzecie ogólny stan techniczny, czy auto jest sprowadzane czy nie, jesli było sproadzone to w jakim stanie. czy właściciel posiada zdjęcia auta w momencie sprowadzenia.Przejrzałem auta w całym kraju. Na ślasku, wielkopolsce i w W-wie. Najtaniej jest w W-waie ale mają nabite duże ilosci kilometrów, dużo jest w wielkopolsce aut sprowadzanych w różnym stanie technicznym. Zwracaj uwagę na to czy właściciel ma ochote pojechać sprawdzić auto na geo-tescie. Przejrzyj oferty w auto giełdach komputerowych. Czasami mozna znaleźć coś atrakcyjnego. Swojego Stilonka znalazłem w taki sposób.

Napisano

> Witam

> po gwarancji)?

żadną

bez przesady; miałem Stilo 1,6; z elektroniką były związane błędy:

- uszkodzenie ABS (tylko komunikat) - wymiana centralki ABS;

- niskie ciśnienie oleju silnikowego - wymiana zestawu wskaźników;

- zapalała się i gasła (co prawda bardzo rzadko) kontrolka poduszki pasażera - wymiana kostki łączącej przewody elektryczne pod fotelem;

i już;

oczywiście; ale raczej M-Jet;

Napisano

> Witam

> po gwarancji)?

> P.S

> Pozdrawiam

Witam jeżdzę stilo z 2002r 1,9 jtd sprowadzonym z Niemiec przebieg 79kkm jak kupiłem miał 77kkm na razie nic się nie dzieje Auto serwisowane było w serwisie i w ksiązce nie ma żadnych adnotacji o awariach Tak,że na razie ok.gif

Czy kupiłby drugi raz? hmm.gif

Trudno powiedzieć zalezałoby od wyposażenia i ceny

Napisano

> Dlaczego odradzali - 20000 km to akurat tyle po ilu instalka się zwraca (czyli po roku zaczynasz zarabiać)?

Po 20kkm zwraca się jeśli wyjściowo kosztuje około 2500 złotych. A sekwencyjna zwraca się dopiero po około 35kkm. Opłacalność instalowania gazu zależy więc ile kolega będzie miał zamiar użytkować samochód i jak wiele kilometrów nim przejechać. Bo jeśli okres zbliży się do 10 lat, a przebieg do 200.000 km, to zakładanie jak najbardziej ma sens. zlosnik.gif

A co do gazu, to niech kolega przeczyta sobie ten wątek

> Na co zwracałes uwage podczas oglądania - poniewaz ostatni fiat jakim jeżdziłem to 125p ) wiec jestem jak najbardziej zainteresowany radami doświadczonych urzytkowników.

Na pewno trzeba zwrócić uwagę na te same elementy co przy odbiorze nowego auta /KLIK/

oraz dodatkowo na:

- wycieki płynów z silnika, skrzyni, klimy, amorków itp

- zapachy foch.gif

- sprężystość siedzeń jump.gif

- jednolitość koloru nadwozia cool.gif, piaskowanie progów na przetłoczeniu pod tylnymi drzwiami przy tylnym kole icon_eek.gif i równomierność szczelin między wszystkimi blachami zolta.gif

- ściąganie przy hamowaniu i jeździe na wprost drive.gif

- stan opon (ząbkowanie, nierównomierne starcie bieżnika)

- stan osłon gumowych przy półośkach. zlosnik2.gif

- rodzaj dymku z rury palacz.gif i wlewu oleju czerwona.gif

- i wiele innych... a zapewniam Cię, że używane stilo nie różni się niczym od innych używanych samochodów.

A co do samego stilo z silnikiem 1.6 niech kolega poczyta sobie wypowiedzi pewnego osobnika zwanego richard_s. zlosnik.gifTu klikać

A tak w ogóle jakby się kolega chciał zainteresować silnikiem 1.6, to polecam w wyszukiwarce na dole głównej strony stilokącika wpisać znaki 1.6 lub 1,6 i nacisnąć przycisk szukaj waytogo.gif

Napisano

> Witam

> Dlaczego odradzali - 20000 km to akurat tyle po ilu instalka się

> zwraca (czyli po roku zaczynasz zarabiać)?

> Na co zwracałes uwage podczas oglądania - poniewaz ostatni fiat jakim

> jeżdziłem to 125p ) wiec jestem jak najbardziej zainteresowany

> radami doświadczonych urzytkowników.

> Pozdrawiam

Ja też cały czas jeżdżę Fiatami. Ale zauważyłem, że wielu ludzi w jakiś sposób przyzwyczaja się do jakiejś marki. Stilakiem fajnie się jeździ. Jest w nim sporo nowoczesnych rozwiązań technicznych.

Przy zakupie oprócz oczywistych rzeczy należy zwrócić uwagę czy nie są poobijane progi ( efekt uderzających kamieni ). Po ewentualnym zakupie doradzam zamontowanie chlapaczy na przód oraz folii na tylną część progu. Więcej o tym znajdziesz w archiwum, nawet sporo. Doradam też wersję z klimą. Ja gdy kupowałem swojego ( nówkę ) to byłem tak zauroczony ilością różnych bajerów, że olałem klimę a teraz żałuję. I to nie tylko ze względu na dyskomfort fizyczny ale i psychiczny, gdy się jeździ w upalne dni po Warszawie to widzę, że cała masa samochodów ma pozamykane szyby ( w większości swiadczy to o posiadaniu klimy ), a ja mam autko nowoczesne i okna pootwierane na maksa. Trochę głupio. tongue.gifoslabiony.gif

Napisano

> Mialem duzo usterek ale nigdy nie stanolem na drodze.

> Autko kupil bym jeszcze raz ale z silnikiem JTD.

Odradzam . JTD , które kupiłem to totalny padaka. Zawiódł mnie w trasie.

Napisano

Tak przy okazji zajrzyj tu: http://www.trader.pl/details,131,606044486041920052217381.asp

Z uwagi na to że nie wiem czego szukasz przesyłam propozycję. Gdybym nie kupił wcześniej swojego modelu to tym bym sie zainteresował.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.