Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

glosniki na klapie

Featured Replies

Napisano

Witam!

Czy ma ktos fotke jak zamontowane sa glosniki na tylnej klapie w kombi? Chodzi mi o oryginalne rozwiazanie, czy jest tam jakies dodatkowe wygluszenie. Oryginalnie u mnie nie bylo tych glosnikow, a ja nie lubie jak ma cos byc a tego nie ma, wiec sobie zamontowalem orygialne glosniki GM. Efekt jest taki ze gra to doslownie jak dzwiek ze starego rubina, jakby te glosniki byly sredniotonowe frown.gif No totalna beznadzieja ! Czy macie moze jakies patenty jak wydobyc z nich odrobine basu? I jeszcze jedno czy oryginalnie maja jakas zwrotnice, kondensator lub cos podobnego? Dziek iza odp.

Napisano

1. jest kącik caraudio

2. z tych głośników chyba cudów nie będzie

jak zależy ci na dobrym audio i z basami to bez dobrego zestawu nie obejdzie się conajmniej 2+2 na przód + jakiś mały sub w bagażnik i będzie basik smile.gif

Napisano

> Witam!

> Czy ma ktos fotke jak zamontowane sa glosniki na tylnej klapie w

> kombi? Chodzi mi o oryginalne rozwiazanie, czy jest tam jakies

> dodatkowe wygluszenie.

Niestety nie ma.

> Oryginalnie u mnie nie bylo tych

> glosnikow, a ja nie lubie jak ma cos byc a tego nie ma, wiec

> sobie zamontowalem orygialne glosniki GM. Efekt jest taki ze gra

> to doslownie jak dzwiek ze starego rubina, jakby te glosniki

> byly sredniotonowe No totalna beznadzieja ! Czy macie moze

> jakies patenty jak wydobyc z nich odrobine basu?

Niedawno idąc za radami z kącika wygłuszyłem tylną klapę matami bitumicznymi. Dodatkowo, przy użyciu pianki montażowej wypełniłem przestrzenie klapy tak, że oddzieliłem głośniki od siebie robiąc tak jakby dwie osobne puszki na głośniki po lewej i prawej stronie klapy. W ten sposób mam swobodny dostęp do mechanizmu wycieraczek i zamka. Efektem prac jest, może odrobina więcej niskich tonów (trzeba się wsłuchać), oraz znacznie przyjemniejszy dźwięk zamykania klapy.

Moje nastawienie do mat bitumicznych jest sceptyczne, wygłuszałem już kilka samochodów z fabrycznymi głośnikami i zawsze było podobnie, można było pieknie okleić drzwi a basu i tak przybywało tylko trochę, wręcz niezauważalnie. Poprostu bez porządnego odseparowanego zestawu i dobrego radia czy wzmacniacza z odpowiednim podbiciem basu cudu nie da się zrobić.

> I jeszcze jedno

> czy oryginalnie maja jakas zwrotnice, kondensator lub cos

> podobnego? Dziek iza odp.

Nie mają nic.

Jeżeli chcesz zlikwidować efekt "starego rubina" i dodać trochę soczystości do dźwięku proponuję podłączyć równolegle głośniczki wysokotonowe (zaopatrzone w kondensator, najczęściej takie się kupuje). Wysokie tony podkreślą trochę niskie dźwięki i całość będzie przyjemniej grała.

U siebie dołożyłem głośniczki z allegro za kilkanaście złoty + wygłuszenie i jest o wiele przyjemniej niż było, dźwięk już nie wydobywa się "ze studni".

Napisano
  • Autor

Tego sie spodziewalem, tandeta straszna, te przednie to jest odlot w porownaniu do tylnych... Myslalem zeby pod glosniki dac cos zeby je wygluszyc, ale skoro mowisz ze nic sie nie poprawi to nie ma sensu odkrecac milion srubek z lastikowej obudowy klapy zeby sie dostac do glosnikow wink.gif

Napisano

Tak naprawdę to scena muzyczna powinna być dla ciebie i z przodu i jak będziesz miał dobry zestaw na przodzie to akurat nie będziesz się interesować głośnikami z tyłu.Napisz co masz do tej pory zamontowane to może coś się wymyśli.

Napisano
  • Autor

> Tak naprawdę to scena muzyczna powinna być dla ciebie i z przodu i

> jak będziesz miał dobry zestaw na przodzie to akurat nie

> będziesz się interesować głośnikami z tyłu.Napisz co masz do tej

> pory zamontowane to może coś się wymyśli.

No mam wszystko fabryczne, chodzi mi o to zeby tylne nie graly jak z kasprzaka

Napisano

> No mam wszystko fabryczne, chodzi mi o to zeby tylne nie graly jak z

> kasprzaka

To je odłącz smile.gif Ja tak zrobiłem jak zamontowałem PowerBass-a na przodzie to tylne tylko mi przeszkadzały bananaevil.gif Znaczy się w radiu wyłączyłem i cały dzwiek na przód dałem.Jak ktoś jedzie ze mną i siedzi z tyłu a narzeka na brak muzyki to delikatnie je podgłaszam smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.