Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przewody hamulcowe

Featured Replies

Napisano

Dzis oglądałem na kanale auto i zauważyłem ze delikatnie cieknie z z tylnego cylinderka płyn a z drugiej strony przewód hamulcowy wygląda dośc nie ciekawie (korozja !!) Prosze o podpowiedź. Czy wymienia sie cały przewód i jaki koszt ?? i czy wystarczy wymienic sam cylinderek ?

Napisano

co do przewodu to wymienia sie caly tzn. cały odcinek miedzy polaczeniami. nie ma mozliwosci wstawienia np. 30 cm przewodu. a co do cylinderka jezeli przewod jest w porzadku to wymienic tylko cylinderek...

Napisano
  • Autor

Jaki koszt cylinderka ?? i przedodu ?? i czy dużo pracy ??

Napisano

jesli chodzi o cene to nie wiem bo nie wymieniałem, a pracy przy jako takim wymienianiu nie ma duzo, zabawa jest tylko przy odpowietrzaniu układu i potrzebne sa do tego dwie osoby...

Napisano

Można kupić w niektórych sklepach przewody hamulcowe z metra. Od razu dorabiają końcówki. Nie wiem jakie koszty, ale z pewnością dużo mniej niż w ASO. Trzeba tylko zmierzyć średnicę przewodu.

Napisano

> Jaki koszt cylinderka ?? i przedodu ?? i czy dużo pracy ??

Cylinderek zeliwny kosztuje kolo 30zl (aluminiowy troche drozszy). Cen przewodow nie znam

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze jedno pytanie - zauwazyłem że prawy korektor hamowania zaczyna przeciekac ( chociaż hamowanie jest OK )?? Czy można go dokręcić ?? Czy trzeba wymienić ?? Jakie mogą byc konsekwencje jazdy z takim wilgotnym korektorem ??

Napisano

Korektor musisz wymienić. Sprzedają parami i tak się wymienia. Koszt ok 100zł/parę. Dokręcaniem możesz go rozwalić. U mnie korektor się poci i płyn hamulcowy zeżarł farbę ze sprężyny.

Sprawdzaj od czasu do czasu poziom płynu, żeby układ się nie zapowietrzył.

Napisano

> Jaki koszt cylinderka ?? i przedodu ?? i czy dużo pracy ??

Wczoraj wymieniałem.

Cylinderek jakiś włoski niecałe 20zł, przewód z końcówkami 60cm 8zł, przewód gumowy 26zł. U mnie był problem z odkręceniem przewodu miedzianego od gumowego dlatego musiałem wymienić i gumowy.

Ja miałem progi na będbnach i wszystkie śruby zapieczone. Męczyłem auto dwa popołudnia...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.