Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

raz pali raz nie SC 1.1

Featured Replies

Napisano

Panowie mam znów problem z sejem 1,1.

A mianowicie, już którys raz mam problem jego odpalić, dzis normalnie na pych musialem zapalac.

Z rana jak go zapalam zadnego problemu niemam. ale gdzies pojade, stane, to potem silnik kreci a on niechce zaskoczyc, probowalem podpompować troche paliwa, nieraz cos to skutkowalo ale dzic nic a nic, (niezawsze to sie dzieje).

Po zapaleniu na pych zajechalem do domu, proboje odpalic i znow pali.

Filtr paliwa już wymienilem , nic to nie dało.

Ogólnie silnik ciagnie do odciecia.

Co to może byc panowie???

Napisano
  • Autor

Masa silnikowa zrobiona na kablu 20mm/2 na koncowkach pozlacanych, z tego co patrzylem czysto ale jeszcze po psikam detergentem.

Napisano
  • Autor

I dalej panowie niewiem co z tym autem jest, dzis znow nie umialem zapalic, uziemnilem silnik dodatkowym kablem ale nic to nie dalo, po zylowaniu dlugim zapalil.

Napisano

> I dalej panowie niewiem co z tym autem jest, dzis znow nie umialem

> zapalic, uziemnilem silnik dodatkowym kablem ale nic to nie

> dalo, po zylowaniu dlugim zapalil.

sprawdź izolacje na czujniku położenia wału. Pewnie będzie przetarta, albo kabel złamany.

Jeżeli masz możliwość to podmień ten czujnik. Ale ja obstawiam na 99%, że to jego wina.

pozdro

Napisano

> Masa silnikowa zrobiona na kablu 20mm/2 na koncowkach pozlacanych, z

> tego co patrzylem czysto ale jeszcze po psikam detergentem.

eee a po co detergentem po masie psikasz????

Napisano
  • Autor

Po to psikam zeby oczyscic mase z zanieczyszen smile.gif

Kurde tylko mam lezeć czujnik położenia wału ale z eleganta, a to pewnie nie podejdzie

Napisano

> Po to psikam zeby oczyscic mase z zanieczyszen

> Kurde tylko mam lezeć czujnik położenia wału ale z eleganta, a to

> pewnie nie podejdzie

no niestety nie podejdzie.

Napisano
  • Autor

Czuknik dobry, tzn nie przetarty.

Dzis mialem znow klopot jego odpalic krece krece, wtrysk zgasl, za chiwle zaczol migac przy kreceniu.

Wziolem przekrecilem stacyjke znow wylaczylem i tak kilka rayz az napompowalem paliwa i smaochod zapalil.

Co wy na to panowie.

Napisano
  • Autor

> Czuknik dobry, tzn nie przetarty.

> Dzis mialem znow klopot jego odpalic krece krece, wtrysk zgasl, za

> chiwle zaczol migac przy kreceniu.

> Wziolem przekrecilem stacyjke znow wylaczylem i tak kilka rayz az

> napompowalem paliwa i smaochod zapalil.

> Co wy na to panowie.

Panowie , co moze byc przyczyna ze przy problemach z odpalaniem dzis zapalila mi sie kontrolka code??????????

Napisano
  • Autor

No i coraz wieksze jaja, dzis odpalilem seja po 3 dniowym staniu zapalil, za pierwszym razem, pojechalem po kobiete 10km, wrocilem, zjezdzam z górki na parking na luzie, sej zgasl i kaplica nie idzie odpalic.

Nic za 3 godziny ide odpalic, zapalil, zawiozlem kobiete do domu, wracam dup znow zgasl proboje odpalic i nic tylko kontrolka wtrysku caly czas sie swieci po przestaniu krecenia rozrusznikiem.

Ratujcie panowie, bo już drugi samochod mi padl i niemam czym sie poruszać puki pierwszy nie zrobie.

Napisano

mam podobna sytuacje jak zimny pali bez problemu a nieraz jak sie zagrzeje to nie idzie odpalic tylko wtrysk sie swieci cały czas. Nie zawsze tak sie dzieje ale ostatnio coraz czesciej i tylko na ciepłym silniku?

Napisano

> Panowie , co moze byc przyczyna ze przy problemach z odpalaniem dzis

> zapalila mi sie kontrolka code??????????

Problem z kompem , dokladnie z immo moze , mialem podobny przypadek ze raz mi palil a innym razem nie dalo rady mimo bezskutecznego krecenia.....

Ciezko bylo zgadnac co to moze byc w moim przypadku immo sie zjeba...... icon_rolleyes.gif

Napisano

> No i coraz wieksze jaja, dzis odpalilem seja po 3 dniowym staniu

> zapalil, za pierwszym razem, pojechalem po kobiete 10km,

> wrocilem, zjezdzam z górki na parking na luzie, sej zgasl i

> kaplica nie idzie odpalic.

> Nic za 3 godziny ide odpalic, zapalil, zawiozlem kobiete do domu,

> wracam dup znow zgasl proboje odpalic i nic tylko kontrolka

> wtrysku caly czas sie swieci po przestaniu krecenia

> rozrusznikiem.

> Ratujcie panowie, bo już drugi samochod mi padl i niemam czym sie

> poruszać puki pierwszy nie zrobie.

Widocznie cos się przegrzewa. A jakbyś zrobił taka próbę- załączył wentylator na krótko, tak żeby chodził cały czas i przejechał sie tak kawałek- ciekawe czy też by gasł by samochód czy tez nie? Ale tak mozna jeździć tylko krótko, bo instalacja nie bardzo jest przystosowana do ciągłej pracy wentylatora i możesz spali kable albo auto.

Napisano
  • Autor

Wczoraj , kupilem środek kontakt do potencjometrów, wszystkie kostki po otwierałem i napiskalem tego detergentu.

Kable wszystkie również poszarpałem. Sejetek jak narazie pali znowu.

Dostal w tylek dzis zleksza, az wentylator jak stanolem zaraz sie zalaczyl no i sejetek jak narazie pali znowu na cieplym silniku.

Napisano
  • Autor

Czy ktoś mi może powiedzieć skad pochodzi impuls na pompe paliwa.

Z faktu ze dzis znow byly chocki klocki a mianowicie niechcial skubany zapalic, cos zaczeło brzeczec.

Jjak odpalilem, i ruszylem wtrysk sie swiecil, pod czas jazdy chiwle bylo slychac jak pompa sie wlaczyla, po dodaniu gazu w deche zgasla kontrolka wtrysku.

Potem mi na parkingu zgasł, przy probie odpalenia okazało sie że pompa nie chodzi, po wylaczeniu i przekreceniu kluczyka znow pompa zaczola chodzic.

Jka narazie walcze sam z tym klopotem bo koles co mi moze pomoc jest na urlopie.

Co myslicie o tych zagrywkach czy to pompa sie konczy??

Obroty zleksza sa nie rowne na postoju, przy ruszaniu i przyspieszaniu jest efekt nieraz duszenia sie silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.